Chladicí soustava 2,2 DTI-kudy to teče kam?
- Tonda_agronom
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Chladicí soustava 2,2 DTI-kudy to teče kam?
Nazdar pánové,
asi tady budu za totálního magora, ale na svoji obranu musím říct, že víc rozumím své práci, jak motorům. I když ty mě nejsou cizí.
Potřebuju poradit, popřípadě doplnit můj krásný nákres, kudy teče a kam chladicí kapalina.
Mám samotížný topný tělísko a chtěl bych ho umístit asi tak, jak jo červeně namalované. Je to reálné?
Za předpokladu, že hadice (č.4.), na kterou by se to hodilo je vracečka do motoru...
jestli je to správně: ..
1. - vývod velkého okruhu přes termostat do chladiče
2. - vyrovnávací nádržka
3. - to co nevím - není to přívod z malého okruhu???
4. - podle mě vracečka do motoru, kde ústí jak chladič, tak i malý okruh, nebo nějaká jeho odbočka ???
5. - vývod z chladiče zpět do motoru...?
6. - mnou navrhované umístění předehřevu
... no a předpokládám, že tam někde vzadu bude malý okruh - nebo jestli by bylo zapotřebí to tělísko napojit jedině a pouze na malý okruh dozadu - pomohl by mi podobný nákres..
Nevím, jestli jsem nedomotal směr proudění kapaliny a další věci - potřeboval bych pomoc...
asi tady budu za totálního magora, ale na svoji obranu musím říct, že víc rozumím své práci, jak motorům. I když ty mě nejsou cizí.
Potřebuju poradit, popřípadě doplnit můj krásný nákres, kudy teče a kam chladicí kapalina.
Mám samotížný topný tělísko a chtěl bych ho umístit asi tak, jak jo červeně namalované. Je to reálné?
Za předpokladu, že hadice (č.4.), na kterou by se to hodilo je vracečka do motoru...
jestli je to správně: ..
1. - vývod velkého okruhu přes termostat do chladiče
2. - vyrovnávací nádržka
3. - to co nevím - není to přívod z malého okruhu???
4. - podle mě vracečka do motoru, kde ústí jak chladič, tak i malý okruh, nebo nějaká jeho odbočka ???
5. - vývod z chladiče zpět do motoru...?
6. - mnou navrhované umístění předehřevu
... no a předpokládám, že tam někde vzadu bude malý okruh - nebo jestli by bylo zapotřebí to tělísko napojit jedině a pouze na malý okruh dozadu - pomohl by mi podobný nákres..
Nevím, jestli jsem nedomotal směr proudění kapaliny a další věci - potřeboval bych pomoc...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B, 2,2 DTI 2004
Podvozek zvednutý o 7 cm, současné pneu Hancook Dynapro 245/70/16
připravuje se rampa...
jinak žádné větší úpravy
připravuje se rampa...
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Chladicí soustava 2,2 DTI-kudy to teče kam?
ptáš se dobře ale odpověď asi nedostaneš. pokud je to předehřev bez nuceného oběhu, musíš ho dostat někam co nejblíž a nejníž na nějakou přímou hadici k motoru, aby to mohlo běhat termosifonově. to se ti asi nepovede, takže budeš vařit vodu v hadicích a to bude asi tak všechno, co s tím dokážeš. stačí, aby hadice s teplou vodou přestala stoupat a šla chvíli vodorovně a je po cirkulaci a v tu chvíli se to začne kolem spirály vařit. pokud to má oběh, řízni kteroukoliv hadici od topení a vsaď to do ní
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
mirek101
- Začínající diskutér
Nešlo by k tomuto zpusobu ohřevu zapojit taky čidlo a termostat,třeba na 60 aby nedošlo k nějakýmu pruseru,kdyby se to tlačilo pomalu a moc hřálo???
A 2,2i,Long,100Kw,1995,LPG,AVM,rozšířená 3+3 Trip racing,zvednutá +10MaxT,+5Bodylift,tlumiče ProComp+5,Snorchel,GoodYear Wrangler MT 33x12,5 R15,BF Goodrich AT 245x75 r16,rám,nášlapy,samosvor,hubcuk 4t,Stihl 440MS,lopatka,pajzr,UAZ 469/1974,777 667 094
- Slaava
- Moderátor
Připadá má, že hadice máš označený správně ale k tomu se musí spíš vyjádřit nějakej majitel tohodle motoru. Jinak zastávám Petrovo názor na věc - jestli to nemá čerpadýlko, tak zkus od kluků vrakáčistů poptat elektrický čerpadýlko co je na vodním okruhu u 2,3TD a tím to doplnit. Pak to budeš moct dát kamkoli do malýho okruhu, kam se to vejde a kam se dostaneš.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
jenže to už by zas musel mít napájené nějak od auta, nebo přes trafo... prostě je to na ...
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Tonda_agronom
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to už taky zjišťuju... 
Frontera B, 2,2 DTI 2004
připravuje se rampa...
jinak žádné větší úpravy
připravuje se rampa...
- Tonda_agronom
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
si zase myslím, že když ohřeju dole vodu, která bude stoupat nahoru, a z motoru by měla přitékat studená - pokud je ta hadička zezadu z bloku z malého okruhu - a tím by to mělo tak nějak cirkulovat - je mě jasný, že to nebude asi zádná hitparáda, ale nevím.
Je pravda a to je to, co mě zaráží, že nahoře se to láme a tam bude problém...
Je pravda a to je to, co mě zaráží, že nahoře se to láme a tam bude problém...
Frontera B, 2,2 DTI 2004
připravuje se rampa...
jinak žádné větší úpravy
připravuje se rampa...