Sněhové řetězy nebo MT gumy

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Tak tak,ve Středu podám zprávu,jaký je to na Wolfech Uragano na dálku,dnes v noci vyrážím pro auto do Říše,cca 650km jedna cesta (za Braunschweig),tak snad mi to cestou nevytluče druhou díru do pr.... :D :shock:
Rosta

Re: Resume

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:Hmmm... takže to vypadá na rozumnej kompromis: MT 33x12,5 R15 + řetězy a z plechařiny na každý straně uříznout pět čísel.
...nebo nechat uhnit. To bude brzo :mrgreen:
Slaava
Moderátor

Úpava plechařiny

Příspěvek od Slaava »

:lol: To jo, případné zbytky si guma vytvaruje sama :twisted:
Náčelník
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

M+S

Příspěvek od Náčelník »

mam Goodyear wrangler M+S a udělal jsem s nima peknej tanec na šlichtě a to při pouhym podřazení - poprvně na sněhu a tak jsem to vůbec nečekal, pravda je, že je tam vzorku tak 25-30%. Jak bylo nekde psáno na sníh tak do Kalifornie. Nemůžu už 4 měsíce sehnat 245/70R16 Goodyear zimní, až snad teď 245/70R16 107T LM-25 4x4 BRIDGESTONE, germáni vše vykoupili a shopy stále týden od týdne slibují.
Frontera (B) r.v. 2000, 2,2 DTI Sport RS
Slaava
Moderátor

Re: M+S

Příspěvek od Slaava »

Náčelník píše:...mam Goodyear wrangler M+S a udělal jsem s nima peknej tanec na šlichtě...
A jakej vzorek? Já měl něco jako AT a na sněhu s podobně sjetým vzorkem taky krapet brusle.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

ja mam A/T a holt se musim smirit s tim ze to neni zimni guma.Vletis s tim do sracek tak to normalne ulitne s celym autem.Ale da se na to zvyknout a holt musis jezdit jak s nakladakem.Neni to zadna felda ma to 2 tuny tak se k tomu musis tak stavet.Abych na zimu prezouval na to kaslu letos uz to nema cenu :-)
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

vojtech.kloud píše:Tak tak,ve Středu podám zprávu,jaký je to na Wolfech Uragano na dálku,dnes v noci vyrážím pro auto do Říše,cca 650km jedna cesta (za Braunschweig),tak snad mi to cestou nevytluče druhou díru do pr.... :D :shock:
Tak jak jsi dopadl po cestě s uraganama? Bude výsledek?
Slaava
Moderátor

M+S, SMS, SM

Příspěvek od Slaava »

patas píše:ja mam A/T a holt se musim smirit s tim ze to neni zimni guma.Vletis s tim do sracek tak to normalne ulitne s celym autem.Ale da se na to zvyknout a holt musis jezdit jak s nakladakem.Neni to zadna felda ma to 2 tuny tak se k tomu musis tak stavet.Abych na zimu prezouval na to kaslu letos uz to nema cenu :-)
No vono hodně záleží na vzorku (jeho tvaru a stavu). Ty sjetý Goodyeary byly na prd na sněhu i v terénu, Pirelli Scorpion AT sou dost zásadně lepší (novej vzorek okolo 10mm je samozřejmě znát mimo cestu) - drží líp na humusu a i na suchým asfaltu tam, kde už Wranglery pištěly, drží. M+S směs je podle mě v pohodě.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

jj slaavo sak rikam musi se na tom clovek naucit jezdit.Na lede mi stejne nepomuze nic to samy na neposypany ujezdeny ceste tam sem taky v haju.Kdyz sem to chtel zkusit v zavejich tak sem si sednul na bricho a uz to neslo ani dopredu ani dozadu jak se to uklouzalo mel sem smulu nastoupila lopata :-) ALe bylo to minulej tejden kdyz to talo takze hnus fialovej mokrej snih. Tak nevim z retezama bych se asi dostal kousek dal ale tu metrovou tezko zavej bych stejne asi neprojel :-)
*pt*
Pokročilý diskutér

MT alebo M+S

Příspěvek od *pt* »

ani jedno ani druhe - treba obut gumy s hrotmi :twisted:
tu vo Svedsku to maju normalne povolene...ked som prvykrat pocul na parkovisku nieco "klopkat" pozeram a veru vyzera to cool ...na snehu, na lade to musi drzat jak svina :D
vie niekto ake su vlastne nevyhody takehoto obutia?
spotreba? zivotnost? nadobudacie naklady?
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: MT alebo M+S

Příspěvek od Nimrod »

*pt* píše:ani jedno ani druhe - treba obut gumy s hrotmi :twisted:
tu vo Svedsku to maju normalne povolene...ked som prvykrat pocul na parkovisku nieco "klopkat" pozeram a veru vyzera to cool ...na snehu, na lade to musi drzat jak svina :D
vie niekto ake su vlastne nevyhody takehoto obutia?
spotreba? zivotnost? nadobudacie naklady?
Tyto gumy na ledě opravdu drží velmi pěkně. Nevýhodou je použití tohoto obutí na čistém asfaltu. Jednak to ničí asfalt a jednat se tím ničí i gumy. U nás je mohou používat pouze saniťáci, hasiči, popřípadě ozbrojené složky a sbory. Ale prakticky jsem je skoro nikde neviděl. Ale možná v horských oblastek se používají ale to nevím jistě.
Radim Solanský
Začínající diskutér

Příspěvek od Radim Solanský »

viděl jsem je jednou u nás na rely valašská zima
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Hřebíky jsou u nás zakázaný,viz jak píše Nimrod,ale zkus si pak na gumách s hřebíkama třeba zabrzdit nebo zatočit na dlažbě :D ,ty jsou skutečně výhradně na led,na nic jinýho :wink:
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“