Sněhové řetězy nebo MT gumy
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
-
Rosta
Re: Resume
...nebo nechat uhnit. To bude brzoSlaava píše:Hmmm... takže to vypadá na rozumnej kompromis: MT 33x12,5 R15 + řetězy a z plechařiny na každý straně uříznout pět čísel.
- Slaava
- Moderátor
Úpava plechařiny
-
Náčelník
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
M+S
mam Goodyear wrangler M+S a udělal jsem s nima peknej tanec na šlichtě a to při pouhym podřazení - poprvně na sněhu a tak jsem to vůbec nečekal, pravda je, že je tam vzorku tak 25-30%. Jak bylo nekde psáno na sníh tak do Kalifornie. Nemůžu už 4 měsíce sehnat 245/70R16 Goodyear zimní, až snad teď 245/70R16 107T LM-25 4x4 BRIDGESTONE, germáni vše vykoupili a shopy stále týden od týdne slibují.
Frontera (B) r.v. 2000, 2,2 DTI Sport RS
- Slaava
- Moderátor
Re: M+S
A jakej vzorek? Já měl něco jako AT a na sněhu s podobně sjetým vzorkem taky krapet brusle.Náčelník píše:...mam Goodyear wrangler M+S a udělal jsem s nima peknej tanec na šlichtě...
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ja mam A/T a holt se musim smirit s tim ze to neni zimni guma.Vletis s tim do sracek tak to normalne ulitne s celym autem.Ale da se na to zvyknout a holt musis jezdit jak s nakladakem.Neni to zadna felda ma to 2 tuny tak se k tomu musis tak stavet.Abych na zimu prezouval na to kaslu letos uz to nema cenu :-)
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
- Slaava
- Moderátor
M+S, SMS, SM
No vono hodně záleží na vzorku (jeho tvaru a stavu). Ty sjetý Goodyeary byly na prd na sněhu i v terénu, Pirelli Scorpion AT sou dost zásadně lepší (novej vzorek okolo 10mm je samozřejmě znát mimo cestu) - drží líp na humusu a i na suchým asfaltu tam, kde už Wranglery pištěly, drží. M+S směs je podle mě v pohodě.patas píše:ja mam A/T a holt se musim smirit s tim ze to neni zimni guma.Vletis s tim do sracek tak to normalne ulitne s celym autem.Ale da se na to zvyknout a holt musis jezdit jak s nakladakem.Neni to zadna felda ma to 2 tuny tak se k tomu musis tak stavet.Abych na zimu prezouval na to kaslu letos uz to nema cenu :-)
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
jj slaavo sak rikam musi se na tom clovek naucit jezdit.Na lede mi stejne nepomuze nic to samy na neposypany ujezdeny ceste tam sem taky v haju.Kdyz sem to chtel zkusit v zavejich tak sem si sednul na bricho a uz to neslo ani dopredu ani dozadu jak se to uklouzalo mel sem smulu nastoupila lopata :-) ALe bylo to minulej tejden kdyz to talo takze hnus fialovej mokrej snih. Tak nevim z retezama bych se asi dostal kousek dal ale tu metrovou tezko zavej bych stejne asi neprojel :-)
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
MT alebo M+S
ani jedno ani druhe - treba obut gumy s hrotmi
tu vo Svedsku to maju normalne povolene...ked som prvykrat pocul na parkovisku nieco "klopkat" pozeram a veru vyzera to cool ...na snehu, na lade to musi drzat jak svina :D
vie niekto ake su vlastne nevyhody takehoto obutia?
spotreba? zivotnost? nadobudacie naklady?
tu vo Svedsku to maju normalne povolene...ked som prvykrat pocul na parkovisku nieco "klopkat" pozeram a veru vyzera to cool ...na snehu, na lade to musi drzat jak svina :D
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: MT alebo M+S
Tyto gumy na ledě opravdu drží velmi pěkně. Nevýhodou je použití tohoto obutí na čistém asfaltu. Jednak to ničí asfalt a jednat se tím ničí i gumy. U nás je mohou používat pouze saniťáci, hasiči, popřípadě ozbrojené složky a sbory. Ale prakticky jsem je skoro nikde neviděl. Ale možná v horských oblastek se používají ale to nevím jistě.*pt* píše:ani jedno ani druhe - treba obut gumy s hrotmi![]()
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD