Porovnání Toyota LC od 100 výš a Frontera
- Vokoun
- Ultra diskutér
Re: Porovnání Toyota LC od 100 výš a Frontera
No co, všichni jsme jenom lidi se svejma slabejma chvilkama

Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Jo, jenže já mívám spíš slabý období... 
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
honza2000
- Diskuzní Nováček
Chlapi díky--jsem zeměměřič-- mně nejde ani tak o "OFF" styl provozu teda co to vydrží "na krev"-- on takovej les v režimu lesní těžby je v prosinci když nemrzne jako pracovní prostředí z určitý stránky na ho.no-, protože případný "zapadnutí" se blbě řeší ,auto nacpaný krámama a vyrazit do vesnice v podvečer pro traktor atd..- a s "traktorama" se bohužel na place moc nepotkáváme, většinou ještě nejsou, nebo už jsou naopak pryč--to když sousední vlastník se snaží "evidovat škodu"..tak SUV se je lepší radši vyhnout.. na druhou stranu cesta na Defenderu z Prahy -Budějovice a zpátky v jeden den , zvlášť pro ženskou je chuťovka /ta moje dělá geodezii se mnou/.. prostě do nekonečna se opakující úvahy , ženský maj tendenci to dotlačit k SUV /a potom si zapnou topení/ a "někde ten traktor sežeň"
+ ještě otázka rozumnejch provozních nákladů.., dostupnost dílů a prostě tyhlety věcný stránky..
- Slaava
- Moderátor
Možná bych pouvažoval na Range Roverem nebo Discovery. Podvozek by teoreticky měl umět to samý jako u Defendera a na ježdění je to výrazně pohodlnější než Def. Vejde se tam ale míň cajku. Ty elektronický "uzávěrky" nápravovejch diferáků se ale podle mě dávali až u motorizace TD5, tak si to ještě dohledej někde u Lanďáků na fórech. Pokud je ale omezenej rozpočet, tak bych se nebál ale ani ničeho jinýho, vč. Frontery. Určitě bych ale neslevoval z požadavku na redukci, zadní tuhou nápravu a minimálně zadní uzavíratelnej diferák - do Frontery apod. bys teda musel nechat namontovat alespoň Aussie/Koňařík volnoběžku, která sice z mýho pohledu není ideální (sice nehrozí prokluz ale kromě jízdy rovně je poháněný vždy jedno kolo). Volil bych asi 2,4i z roku 93. Auto je to za hubičku, výběr je velkej, ušetřený peníze bych dal do gum, lehkýho zvednutí podvozku a tý zadní volnoběžky/uzávěrky. Určitě by se našla nějaká s LPG, při větším ježdění by se to vyplatilo.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- robert.kvita
- Super diskutér
S AUSSINOU vzadu je to na silnici vražda, To auto dostane úžasnou traktorovitost ale nad 40kmh je neovladatelné....
viz: http://www.zkouknito.cz/video-aussie-lo ... 76d6858fb3
Tohle umí obě závěrky a traktorové gumy
Já tam jezdím s jednou veprědu a v pohodě , ale ne za sněhu
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
- Janeš Petr
- Moderátor
když dá frontera bez uzávěrek za sněhu i v bahně tenhle kopec, s uzávěrkama musí lézt po zdi, natož po takové lesní svážnici co je na videu 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- robert.kvita
- Super diskutér
To je o adhezi. Leze ja má......
-
honza2000
- Diskuzní Nováček
Slaava » sob lis 12, 2011 2:50 pm
.... Určitě bych ale neslevoval z požadavku na redukci, zadní tuhou nápravu a minimálně zadní uzavíratelnej diferák - do Frontery apod. bys teda musel nechat namontovat alespoň Aussie/Koňařík volnoběžku, která sice z mýho pohledu není ideální (sice nehrozí prokluz ale kromě jízdy rovně je poháněný vždy jedno kolo). ..
od robert.kvita » sob lis 12, 2011 5:43 pm
S AUSSINOU vzadu je to na silnici vražda, To auto dostane úžasnou traktorovitost ale nad 40kmh je neovladatelné....
od Janeš Petr » sob lis 12, 2011 7:42 pm
když dá frontera bez uzávěrek za sněhu i v bahně tenhle kopec, s uzávěrkama musí lézt po zdi, natož po takové lesní svážnici co je na videu...
...............................
Sníh je mrcha..
Robert.kvita---ta uzávěrka aussie na předku se na sněhu chová na FRonteře jak přesně ?, jakou zkušenost jste s ní udělal--hlavně jde o ta negativa prosím..
Slavaa --jí doporučuje na zadek, tak je tady otázka "jak přesně se chová na zadku při rychosti přes 50--ono pokud by jí dostala Frontera, tak je to o jízdě
Praha -řekněme Budějovice v běžným provozu s tímhle řešením.., pak poskakování v terénu a zpátky...v tom se mi ten předek líbí taky víc... máte jí i na B s "měkkým" samosvorem na zadku? V tom porovnání s projevem na obou nápravách, kde je to naprosto sebejisté--jde o nedůveru na základě odpozorovaných vlastností aussie na předku FRontery,nebo spíš o celkovou preventivní opatrnost--? jaké gumy v zimě používáte ?
Petr.Janeš--lítáte na ní i v zimě na sněhu často? :-)máte zkušenost, že terén na videu zvládáte s přehledem ? a je to brnkačka pro Fronteru B bez uzávěry pouze s měkkým samosvorem vzadu? --hlavně teď myslím s ohledem na jakých gumách jezdíte, protože to je nejspíš naprosto klíčové..pro celkové pocity jistoty --Když vezmu zlatej střed--čili třeba : Nokian-Hakkapeliitta--1 rozměr 245-70-16 , jak byste prosím tohle subjektivně posadil-co se provozu týká-a jaký limitní gumy na zimu byste na to oblík-pro maximální adhezi-podle fotky jí nejspíš dáváte i v zimě řádně do těla.. :-)
Zajímavý by mohl být na tohle názor i "farmáře"--protože ten se bude asi tomu, jak vnímám terénní auto ,blížit hodně....
RangeRover a tyhle hračky jsou dost blbá sranda, když to člověk obere o stromy, protože vrakáče nepřetékají a kupovat na tohle plechařinu je opruz..a bohužel k autu tohoto typu, který parkujou hoši hlavně u hotelu holt patří i pořádnej lak..
Def holt to kladivo snáší líp a nevypadá to tak blbě, když je to omlácený, jako tyhle "nažehlený kasle".. :-(
.... Určitě bych ale neslevoval z požadavku na redukci, zadní tuhou nápravu a minimálně zadní uzavíratelnej diferák - do Frontery apod. bys teda musel nechat namontovat alespoň Aussie/Koňařík volnoběžku, která sice z mýho pohledu není ideální (sice nehrozí prokluz ale kromě jízdy rovně je poháněný vždy jedno kolo). ..
od robert.kvita » sob lis 12, 2011 5:43 pm
od Janeš Petr » sob lis 12, 2011 7:42 pm
když dá frontera bez uzávěrek za sněhu i v bahně tenhle kopec, s uzávěrkama musí lézt po zdi, natož po takové lesní svážnici co je na videu...
...............................
Sníh je mrcha..
Robert.kvita---ta uzávěrka aussie na předku se na sněhu chová na FRonteře jak přesně ?, jakou zkušenost jste s ní udělal--hlavně jde o ta negativa prosím..
Slavaa --jí doporučuje na zadek, tak je tady otázka "jak přesně se chová na zadku při rychosti přes 50--ono pokud by jí dostala Frontera, tak je to o jízdě
Praha -řekněme Budějovice v běžným provozu s tímhle řešením.., pak poskakování v terénu a zpátky...v tom se mi ten předek líbí taky víc... máte jí i na B s "měkkým" samosvorem na zadku? V tom porovnání s projevem na obou nápravách, kde je to naprosto sebejisté--jde o nedůveru na základě odpozorovaných vlastností aussie na předku FRontery,nebo spíš o celkovou preventivní opatrnost--? jaké gumy v zimě používáte ?
Petr.Janeš--lítáte na ní i v zimě na sněhu často? :-)máte zkušenost, že terén na videu zvládáte s přehledem ? a je to brnkačka pro Fronteru B bez uzávěry pouze s měkkým samosvorem vzadu? --hlavně teď myslím s ohledem na jakých gumách jezdíte, protože to je nejspíš naprosto klíčové..pro celkové pocity jistoty --Když vezmu zlatej střed--čili třeba : Nokian-Hakkapeliitta--1 rozměr 245-70-16 , jak byste prosím tohle subjektivně posadil-co se provozu týká-a jaký limitní gumy na zimu byste na to oblík-pro maximální adhezi-podle fotky jí nejspíš dáváte i v zimě řádně do těla.. :-)
Zajímavý by mohl být na tohle názor i "farmáře"--protože ten se bude asi tomu, jak vnímám terénní auto ,blížit hodně....
RangeRover a tyhle hračky jsou dost blbá sranda, když to člověk obere o stromy, protože vrakáče nepřetékají a kupovat na tohle plechařinu je opruz..a bohužel k autu tohoto typu, který parkujou hoši hlavně u hotelu holt patří i pořádnej lak..
Def holt to kladivo snáší líp a nevypadá to tak blbě, když je to omlácený, jako tyhle "nažehlený kasle".. :-(
Naposledy upravil(a) honza2000 dne 13 lis 2011 12:46, celkem upraveno 2 x.
-
honza2000
- Diskuzní Nováček
tady je ten Nokian hakkapeliitta-1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- farmář
- Moderátor
po zkušenostech s Range bych šel do něj. Rover ho začal dělat v podstatě pro britskou šlechtu a vyšší střední,aby se měli čím pohybovat po venkově ale v pohodlí a tak ty jeho nebřichoplazecký ale ani ne nazvedaný verze tomu odpovídají...podvozek Landu a kabina s pohodlíčkem. Bohužel jsem ještě nezaregistroval auto , co by nežralo jako kráva a zároveň poskytovalo velké pohodlí na silnici i v terénu.
Sám bych být tebou (Vámi, pokud si chcete i nadále tykat, jak čtu vaše příspěvky/což zde pokud to není nutné moc neprovozujeme/) zkusil Dmaxe. Při boudě na korbě perfektní pro vybavení a kabina ujde. Neříkám, že Campa (na Dmaxe jsem se ještě nedostal) by byly extra pohodlná, sedačky jsou více v pracovním stylu, měkký polstr tvrdší kostra, ale po silnici to jezdí velmi pohodlně a v terénu nečekaně dobře. Spotřeba navíc s diesely Isuzu pefrektní a zimní starty těžce nadprůměrné, bez předehřevů a tak. Natož s příhřevem vody.Jejich výdrž....perfektní.
Teď přichází VW s pickupem, Amarok, jsem zvědavý. Kdo pickup vyzkoušel, ví, proč ho chválím, kdo ne, tomu to nikdy nevysvětlím.
Range má krásný plechy ale to v podstatě každé novější auto. Rámy pod prahy to ochrání hodně,ale sníží průjezd sněhem....prostě boby. Já šrámy neřeším, buďto je to pracovní auto nebo ne
Sláva jezdil se zeměměřičema. Někde jsou tu fotky jejich Defa. Pokud si dobře pamatuju, když nekravli a nezkoušeli, co se dá přejet, tak problémy neměli. Já tu měl Defa jen jednou, starého dlouhého 2,3 benál...nežral, projel neuvěřitelný věci, ve sněhu jsem ho lesy hnal metrem sněhu a furt jel. Možná by se vyplatilo vzít Defa a nadělit mu luxusní sedačky. I když on i ten novej má pro mne spartanskej interier, kousek mě v něm vezli a připadalo mi to jako od sekerky. Prostě vojenskej interiér, což u Range mne nikdy nepřipadlo ani u té starší verze, co má Kresta nazvedanou.
Fakticky bych se rozhodoval mezi Dmaxem a Amarokem, kterej jsem ale ještě nikde neviděl. Kdybych do toho nechtěl jít v téhle cenovce, kompromisně bych nejspíše skončil u Dustera v naftě. Ale bál bych se, remcek v ropě je velká sázka do loterie, co jsem ty jejich motory viděl. Hlavně rozebrané.
Sám bych být tebou (Vámi, pokud si chcete i nadále tykat, jak čtu vaše příspěvky/což zde pokud to není nutné moc neprovozujeme/) zkusil Dmaxe. Při boudě na korbě perfektní pro vybavení a kabina ujde. Neříkám, že Campa (na Dmaxe jsem se ještě nedostal) by byly extra pohodlná, sedačky jsou více v pracovním stylu, měkký polstr tvrdší kostra, ale po silnici to jezdí velmi pohodlně a v terénu nečekaně dobře. Spotřeba navíc s diesely Isuzu pefrektní a zimní starty těžce nadprůměrné, bez předehřevů a tak. Natož s příhřevem vody.Jejich výdrž....perfektní.
Teď přichází VW s pickupem, Amarok, jsem zvědavý. Kdo pickup vyzkoušel, ví, proč ho chválím, kdo ne, tomu to nikdy nevysvětlím.
Range má krásný plechy ale to v podstatě každé novější auto. Rámy pod prahy to ochrání hodně,ale sníží průjezd sněhem....prostě boby. Já šrámy neřeším, buďto je to pracovní auto nebo ne
Sláva jezdil se zeměměřičema. Někde jsou tu fotky jejich Defa. Pokud si dobře pamatuju, když nekravli a nezkoušeli, co se dá přejet, tak problémy neměli. Já tu měl Defa jen jednou, starého dlouhého 2,3 benál...nežral, projel neuvěřitelný věci, ve sněhu jsem ho lesy hnal metrem sněhu a furt jel. Možná by se vyplatilo vzít Defa a nadělit mu luxusní sedačky. I když on i ten novej má pro mne spartanskej interier, kousek mě v něm vezli a připadalo mi to jako od sekerky. Prostě vojenskej interiér, což u Range mne nikdy nepřipadlo ani u té starší verze, co má Kresta nazvedanou.
Fakticky bych se rozhodoval mezi Dmaxem a Amarokem, kterej jsem ale ještě nikde neviděl. Kdybych do toho nechtěl jít v téhle cenovce, kompromisně bych nejspíše skončil u Dustera v naftě. Ale bál bych se, remcek v ropě je velká sázka do loterie, co jsem ty jejich motory viděl. Hlavně rozebrané.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Aussie na zadek doporučuju s výhradama jako cenovej kompromis. Nevýhodu vidím v tom, že místo diferenciálu se do rozvodovky vloží volnoběžka, která přepíná vždy na pomaleji se točící kolo - což pokud si to dobře vykládám, znamená, že pokud člověk nejede rovně, má na nápravě poháněný jedno kolo, navíc to, který se při průjezdu zatáčkou s normálním diferákem točí pomaleji. Na takový mokrý nebo zasněžený zatáčce je potom průjezd o zvyku, protože bez 4x4 je pak poháněný jenom jedno kolo, a já osobně bych se bál, že se utrhne. Ideál je klasická uzávěrka, která ale vyžaduje poučenou obsluhu a víc peněz.
Land Rover s tím přibržďovacím systémem sem doporučoval především kvůli snadnosti jízdy v terénu. Tam, kde u mechanickejch uzávěrek musíš mít cit a u otevřenejch diferáků ještě větší, tam u Defa (a předpokládám i u Disco a Range) stačí jenom hlídat aby se člověk neprekulil přes boudu. Osobně za nejrizikovější prostředí považuju mokrou louku v kopci, kde člověk klouzne dřív než si uvědomí, že by se něco takovýho mohlo stát. A mokrá louka takhle po ránu je častý místo na běhání s výtyčkou. Když to máš jako pracovní auto, tak není čas na přemejšlení kudy a jak tam dojet a kde zastavit abyses ještě rozjel. Na tohle byl ten Def ideální. Předtím tam měli Nivy a s tou člověk musel hodně přemejšlet kam až zajet a kudy odtud vyjet, kde vyndat cajk a lidi aby se to nemuselo tahat ručně daleko, protože v plný polní se tam člověk nedostane. S Defem sme zapadli víckrát ale vždy to bylo jenom polehnutím na podvozek - bez uzávěrek prokluzu bychom zapadli tak 20x víc jednak kvůli mizernejm gumám a jednak kvůli tomu, že sme (jak správně naznačil Farmář) jezdili jak prasata - na kultivovaný ježdění nebyl čas.
Land Rover s tím přibržďovacím systémem sem doporučoval především kvůli snadnosti jízdy v terénu. Tam, kde u mechanickejch uzávěrek musíš mít cit a u otevřenejch diferáků ještě větší, tam u Defa (a předpokládám i u Disco a Range) stačí jenom hlídat aby se člověk neprekulil přes boudu. Osobně za nejrizikovější prostředí považuju mokrou louku v kopci, kde člověk klouzne dřív než si uvědomí, že by se něco takovýho mohlo stát. A mokrá louka takhle po ránu je častý místo na běhání s výtyčkou. Když to máš jako pracovní auto, tak není čas na přemejšlení kudy a jak tam dojet a kde zastavit abyses ještě rozjel. Na tohle byl ten Def ideální. Předtím tam měli Nivy a s tou člověk musel hodně přemejšlet kam až zajet a kudy odtud vyjet, kde vyndat cajk a lidi aby se to nemuselo tahat ručně daleko, protože v plný polní se tam člověk nedostane. S Defem sme zapadli víckrát ale vždy to bylo jenom polehnutím na podvozek - bez uzávěrek prokluzu bychom zapadli tak 20x víc jednak kvůli mizernejm gumám a jednak kvůli tomu, že sme (jak správně naznačil Farmář) jezdili jak prasata - na kultivovaný ježdění nebyl čas.
- farmář
- Moderátor
prostě mi z toho vylejzá interierovej tuzink Lanďáka
třeba medvědí vyhřejvaný křesla?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- kresta
- Ultra diskutér
- Kontaktovat uživatele:
dobře se mi čtou tyhle řádky
pracovní auto jedině LR 
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
- Slaava
- Moderátor
...jo, nebo Tatra. 
- robert.kvita
- Super diskutér
A to je ta vražda,Slaava píše: protože bez 4x4 je pak poháněný jenom jedno kolo
Vepředu v terénu o ní nevím přiřazuje to snadněji než s difem
Jako dost dobrý systém povařuji Quadra drive od Jeepa (kde rozdíl otáček kol přes tlačení oleje svírá plynule lamely) Je to jednoduché, zubové čerpadlo přímo v difu.
Přesně, jinde limit auta překonává můj limit řidiče, ale louka vyhrává, proto jezdím i na silnici na MT ale držím se limitu 110km/h. (zvlášť po zkušenostech s potrhanou kostrou a odlepeným běhounem)Slaava píše: Osobně za nejrizikovější prostředí považuju mokrou louku v kopci, kde člověk klouzne dřív než si uvědomí, že by se něco takovýho mohlo stát. A mokrá louka takhle po ránu
Uzávěrka dozadu je můj sen, (nehledě na peníze), ale mám dojem že ji nedělá ani ARB. Kdybyste někdo o něčem věděli hoďte sem link.....
Naposledy upravil(a) robert.kvita dne 13 lis 2011 22:15, celkem upraveno 1 x.