Porovnání Toyota LC od 100 výš a Frontera

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Vokoun
Ultra diskutér

Re: Porovnání Toyota LC od 100 výš a Frontera

Příspěvek od Vokoun »

No co, všichni jsme jenom lidi se svejma slabejma chvilkama :mrgreen: :mrgreen:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Jo, jenže já mívám spíš slabý období... :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
honza2000
Diskuzní Nováček

Příspěvek od honza2000 »

Chlapi díky--jsem zeměměřič-- mně nejde ani tak o "OFF" styl provozu teda co to vydrží "na krev"-- on takovej les v režimu lesní těžby je v prosinci když nemrzne jako pracovní prostředí z určitý stránky na ho.no-, protože případný "zapadnutí" se blbě řeší ,auto nacpaný krámama a vyrazit do vesnice v podvečer pro traktor atd..- a s "traktorama" se bohužel na place moc nepotkáváme, většinou ještě nejsou, nebo už jsou naopak pryč--to když sousední vlastník se snaží "evidovat škodu"..tak SUV se je lepší radši vyhnout.. na druhou stranu cesta na Defenderu z Prahy -Budějovice a zpátky v jeden den , zvlášť pro ženskou je chuťovka /ta moje dělá geodezii se mnou/.. prostě do nekonečna se opakující úvahy , ženský maj tendenci to dotlačit k SUV /a potom si zapnou topení/ a "někde ten traktor sežeň" :mrgreen: + ještě otázka rozumnejch provozních nákladů.., dostupnost dílů a prostě tyhlety věcný stránky..
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Možná bych pouvažoval na Range Roverem nebo Discovery. Podvozek by teoreticky měl umět to samý jako u Defendera a na ježdění je to výrazně pohodlnější než Def. Vejde se tam ale míň cajku. Ty elektronický "uzávěrky" nápravovejch diferáků se ale podle mě dávali až u motorizace TD5, tak si to ještě dohledej někde u Lanďáků na fórech. Pokud je ale omezenej rozpočet, tak bych se nebál ale ani ničeho jinýho, vč. Frontery. Určitě bych ale neslevoval z požadavku na redukci, zadní tuhou nápravu a minimálně zadní uzavíratelnej diferák - do Frontery apod. bys teda musel nechat namontovat alespoň Aussie/Koňařík volnoběžku, která sice z mýho pohledu není ideální (sice nehrozí prokluz ale kromě jízdy rovně je poháněný vždy jedno kolo). Volil bych asi 2,4i z roku 93. Auto je to za hubičku, výběr je velkej, ušetřený peníze bych dal do gum, lehkýho zvednutí podvozku a tý zadní volnoběžky/uzávěrky. Určitě by se našla nějaká s LPG, při větším ježdění by se to vyplatilo.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

S AUSSINOU vzadu je to na silnici vražda, To auto dostane úžasnou traktorovitost ale nad 40kmh je neovladatelné....
viz: http://www.zkouknito.cz/video-aussie-lo ... 76d6858fb3
Tohle umí obě závěrky a traktorové gumy
Já tam jezdím s jednou veprědu a v pohodě , ale ne za sněhu
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

když dá frontera bez uzávěrek za sněhu i v bahně tenhle kopec, s uzávěrkama musí lézt po zdi, natož po takové lesní svážnici co je na videu :wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
robert.kvita
Super diskutér

To je o adhezi. Leze ja má......
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
honza2000
Diskuzní Nováček

Příspěvek od honza2000 »

Slaava » sob lis 12, 2011 2:50 pm
.... Určitě bych ale neslevoval z požadavku na redukci, zadní tuhou nápravu a minimálně zadní uzavíratelnej diferák - do Frontery apod. bys teda musel nechat namontovat alespoň Aussie/Koňařík volnoběžku, která sice z mýho pohledu není ideální (sice nehrozí prokluz ale kromě jízdy rovně je poháněný vždy jedno kolo). ..

od robert.kvita » sob lis 12, 2011 5:43 pm
S AUSSINOU vzadu je to na silnici vražda, To auto dostane úžasnou traktorovitost ale nad 40kmh je neovladatelné....
viz: http://www.zkouknito.cz/video-aussie-lo ... 76d6858fb3
Tohle umí obě závěrky a traktorové gumy
Já tam jezdím s jednou veprědu a v pohodě , ale ne za sněhu

od Janeš Petr » sob lis 12, 2011 7:42 pm
když dá frontera bez uzávěrek za sněhu i v bahně tenhle kopec, s uzávěrkama musí lézt po zdi, natož po takové lesní svážnici co je na videu...

...............................

Sníh je mrcha..
Robert.kvita---ta uzávěrka aussie na předku se na sněhu chová na FRonteře jak přesně ?, jakou zkušenost jste s ní udělal--hlavně jde o ta negativa prosím..
Slavaa --jí doporučuje na zadek, tak je tady otázka "jak přesně se chová na zadku při rychosti přes 50--ono pokud by jí dostala Frontera, tak je to o jízdě
Praha -řekněme Budějovice v běžným provozu s tímhle řešením.., pak poskakování v terénu a zpátky...v tom se mi ten předek líbí taky víc... máte jí i na B s "měkkým" samosvorem na zadku? V tom porovnání s projevem na obou nápravách, kde je to naprosto sebejisté--jde o nedůveru na základě odpozorovaných vlastností aussie na předku FRontery,nebo spíš o celkovou preventivní opatrnost--? jaké gumy v zimě používáte ?

Petr.Janeš--lítáte na ní i v zimě na sněhu často? :-)máte zkušenost, že terén na videu zvládáte s přehledem ? a je to brnkačka pro Fronteru B bez uzávěry pouze s měkkým samosvorem vzadu? --hlavně teď myslím s ohledem na jakých gumách jezdíte, protože to je nejspíš naprosto klíčové..pro celkové pocity jistoty --Když vezmu zlatej střed--čili třeba : Nokian-Hakkapeliitta--1 rozměr 245-70-16 , jak byste prosím tohle subjektivně posadil-co se provozu týká-a jaký limitní gumy na zimu byste na to oblík-pro maximální adhezi-podle fotky jí nejspíš dáváte i v zimě řádně do těla.. :-)

Zajímavý by mohl být na tohle názor i "farmáře"--protože ten se bude asi tomu, jak vnímám terénní auto ,blížit hodně....

RangeRover a tyhle hračky jsou dost blbá sranda, když to člověk obere o stromy, protože vrakáče nepřetékají a kupovat na tohle plechařinu je opruz..a bohužel k autu tohoto typu, který parkujou hoši hlavně u hotelu holt patří i pořádnej lak..
Def holt to kladivo snáší líp a nevypadá to tak blbě, když je to omlácený, jako tyhle "nažehlený kasle".. :-(
Naposledy upravil(a) honza2000 dne 13 lis 2011 12:46, celkem upraveno 2 x.
honza2000
Diskuzní Nováček

Příspěvek od honza2000 »

tady je ten Nokian hakkapeliitta-1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

po zkušenostech s Range bych šel do něj. Rover ho začal dělat v podstatě pro britskou šlechtu a vyšší střední,aby se měli čím pohybovat po venkově ale v pohodlí a tak ty jeho nebřichoplazecký ale ani ne nazvedaný verze tomu odpovídají...podvozek Landu a kabina s pohodlíčkem. Bohužel jsem ještě nezaregistroval auto , co by nežralo jako kráva a zároveň poskytovalo velké pohodlí na silnici i v terénu.
Sám bych být tebou (Vámi, pokud si chcete i nadále tykat, jak čtu vaše příspěvky/což zde pokud to není nutné moc neprovozujeme/) zkusil Dmaxe. Při boudě na korbě perfektní pro vybavení a kabina ujde. Neříkám, že Campa (na Dmaxe jsem se ještě nedostal) by byly extra pohodlná, sedačky jsou více v pracovním stylu, měkký polstr tvrdší kostra, ale po silnici to jezdí velmi pohodlně a v terénu nečekaně dobře. Spotřeba navíc s diesely Isuzu pefrektní a zimní starty těžce nadprůměrné, bez předehřevů a tak. Natož s příhřevem vody.Jejich výdrž....perfektní.
Teď přichází VW s pickupem, Amarok, jsem zvědavý. Kdo pickup vyzkoušel, ví, proč ho chválím, kdo ne, tomu to nikdy nevysvětlím.

Range má krásný plechy ale to v podstatě každé novější auto. Rámy pod prahy to ochrání hodně,ale sníží průjezd sněhem....prostě boby. Já šrámy neřeším, buďto je to pracovní auto nebo ne :)

Sláva jezdil se zeměměřičema. Někde jsou tu fotky jejich Defa. Pokud si dobře pamatuju, když nekravli a nezkoušeli, co se dá přejet, tak problémy neměli. Já tu měl Defa jen jednou, starého dlouhého 2,3 benál...nežral, projel neuvěřitelný věci, ve sněhu jsem ho lesy hnal metrem sněhu a furt jel. Možná by se vyplatilo vzít Defa a nadělit mu luxusní sedačky. I když on i ten novej má pro mne spartanskej interier, kousek mě v něm vezli a připadalo mi to jako od sekerky. Prostě vojenskej interiér, což u Range mne nikdy nepřipadlo ani u té starší verze, co má Kresta nazvedanou.

Fakticky bych se rozhodoval mezi Dmaxem a Amarokem, kterej jsem ale ještě nikde neviděl. Kdybych do toho nechtěl jít v téhle cenovce, kompromisně bych nejspíše skončil u Dustera v naftě. Ale bál bych se, remcek v ropě je velká sázka do loterie, co jsem ty jejich motory viděl. Hlavně rozebrané.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Aussie na zadek doporučuju s výhradama jako cenovej kompromis. Nevýhodu vidím v tom, že místo diferenciálu se do rozvodovky vloží volnoběžka, která přepíná vždy na pomaleji se točící kolo - což pokud si to dobře vykládám, znamená, že pokud člověk nejede rovně, má na nápravě poháněný jedno kolo, navíc to, který se při průjezdu zatáčkou s normálním diferákem točí pomaleji. Na takový mokrý nebo zasněžený zatáčce je potom průjezd o zvyku, protože bez 4x4 je pak poháněný jenom jedno kolo, a já osobně bych se bál, že se utrhne. Ideál je klasická uzávěrka, která ale vyžaduje poučenou obsluhu a víc peněz.

Land Rover s tím přibržďovacím systémem sem doporučoval především kvůli snadnosti jízdy v terénu. Tam, kde u mechanickejch uzávěrek musíš mít cit a u otevřenejch diferáků ještě větší, tam u Defa (a předpokládám i u Disco a Range) stačí jenom hlídat aby se člověk neprekulil přes boudu. Osobně za nejrizikovější prostředí považuju mokrou louku v kopci, kde člověk klouzne dřív než si uvědomí, že by se něco takovýho mohlo stát. A mokrá louka takhle po ránu je častý místo na běhání s výtyčkou. Když to máš jako pracovní auto, tak není čas na přemejšlení kudy a jak tam dojet a kde zastavit abyses ještě rozjel. Na tohle byl ten Def ideální. Předtím tam měli Nivy a s tou člověk musel hodně přemejšlet kam až zajet a kudy odtud vyjet, kde vyndat cajk a lidi aby se to nemuselo tahat ručně daleko, protože v plný polní se tam člověk nedostane. S Defem sme zapadli víckrát ale vždy to bylo jenom polehnutím na podvozek - bez uzávěrek prokluzu bychom zapadli tak 20x víc jednak kvůli mizernejm gumám a jednak kvůli tomu, že sme (jak správně naznačil Farmář) jezdili jak prasata - na kultivovaný ježdění nebyl čas.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

prostě mi z toho vylejzá interierovej tuzink Lanďáka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: třeba medvědí vyhřejvaný křesla?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

dobře se mi čtou tyhle řádky :lol: :mrgreen: pracovní auto jedině LR 8)
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

...jo, nebo Tatra. :mrgreen:
robert.kvita
Super diskutér

Slaava píše: protože bez 4x4 je pak poháněný jenom jedno kolo
A to je ta vražda, :!: :!: :!: musíš velmi silně korigovat volantem od čáry k čářě.
Vepředu v terénu o ní nevím přiřazuje to snadněji než s difem :grin: :grin: Jen vyřazovýní 4x4 už na asfaltě chce někdy couvnout, nebo zakontrovat volantem ať vypadbe náhon v převodovce.
Jako dost dobrý systém povařuji Quadra drive od Jeepa (kde rozdíl otáček kol přes tlačení oleje svírá plynule lamely) Je to jednoduché, zubové čerpadlo přímo v difu.
Slaava píše: Osobně za nejrizikovější prostředí považuju mokrou louku v kopci, kde člověk klouzne dřív než si uvědomí, že by se něco takovýho mohlo stát. A mokrá louka takhle po ránu
Přesně, jinde limit auta překonává můj limit řidiče, ale louka vyhrává, proto jezdím i na silnici na MT ale držím se limitu 110km/h. (zvlášť po zkušenostech s potrhanou kostrou a odlepeným běhounem)
Uzávěrka dozadu je můj sen, (nehledě na peníze), ale mám dojem že ji nedělá ani ARB. Kdybyste někdo o něčem věděli hoďte sem link.....
Naposledy upravil(a) robert.kvita dne 13 lis 2011 22:15, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“