Zubové spojky nábojů předních kol (volnoběžky)
- Slaava
- Moderátor
Re: Zubové spojky nábojů předních kol (volnoběžky)
Nezapomeň si pořídit něco na zajištění poloos, jestli to teda už není u těch volnoběžek.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- D@ve
- Pokročilý diskutér
¨NEROZUMIM... mas na mysli jakoze segerku 26??? tak ta zazracne v baleni byla, tak sem to zvladl vymenit i na trave na chalupe s minimem naradi
( klic na kola , 14 gola, torx 15 , imbus 8 , segerkyy na hridel ) VAZELINA myslim ze LV2-3 nebo najaka takova, ale ta bude muset jit dle manualu pryc
jj napred cist pak pracovat... hlavne ze se tim ridim v praci
takze jeste jednou dekuji nimrodovi
( klic na kola , 14 gola, torx 15 , imbus 8 , segerkyy na hridel ) VAZELINA myslim ze LV2-3 nebo najaka takova, ale ta bude muset jit dle manualu pryc
jj napred cist pak pracovat... hlavne ze se tim ridim v praci
takze jeste jednou dekuji nimrodovi

Naposledy upravil(a) D@ve dne 25 čer 2011 03:45, celkem upraveno 1 x.
A 2,2 long
- Slaava
- Moderátor
Jo, segrovku sem myslel. Nimrod ji tam dává, takže cajk.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
michaeltv
Ahoj měl jsem problém s automatickými volnoběžkami vrtáky jsou perfektní a fungují. Mám však jedno upozornění opravil jsem jednu stranu,(délka21,5 zkráceno 21,2 při této délce zuby volnoběžky o sebe lehce cvakali takže zařazení muselo být na 100%, problém však přetrvával tak jsem půl dne laboroval co by to mohlo být jiného) volnoběžku jsem několikrát rozdělal a složil potom jsem nacpal obě pružiny pod ozubenej kroužek a porád to samé, a tak jsem na to přišel ,i když se rány ozývali ze strany u řidiče tak byla špatná druhá strana tu jsem rozebral a dal na tvrdo jako levou stranu a vše v pohodě. Po té jsem složil levou volnoběžku s originál tičkama odzkoušel vše OK a pravou složil s vrtáky 21,2 taky OK. Oprava je jednoduchá a levná . Hlavně jsem chtěl upozornit na to že se ty rány přenáší a nemusí být špatná strana ta na které to víc bouchá
. Rozborku a sborku volnoběžky jsem prováděl na autě a šlo to celkem dobře asi 10vteřin sundání té divné segrovky a nasazení jen pár vteřin, a ušetřil jsem asi dva páry rukou které by ji museli držet
.
OPEL Frontera A, dlouhá,zelná metalíza 2,2l/LPG ,1996
- Tankan
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, zdar, zdar všem.
Mám na Vás taky jednu prosbu. Na mém stařičkém Campu mám manuály ASIN. Mají ale jeden problém nejdou vyřadit
. Nemáte někdo nafocené jak vypadají zevnitř
. Mám dojem že původní majitel je měl rozebrané a něco tam zapoměl vrátit
.Měl jsem je rozebrané už asi třikrát ale nepřišel jsem na to jakým způsobem je vyřadit, kromě demontáže předníko kardanu
což není ten správný způsob, který bych mohl využívat. Na to jezdím moc často v terénu. Případně má někdo k těmto volnoběžkám náhradní díly
Předem díky.
Mám na Vás taky jednu prosbu. Na mém stařičkém Campu mám manuály ASIN. Mají ale jeden problém nejdou vyřadit
Předem díky.
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
- Slaava
- Moderátor
Aisin - tady: viewtopic.php?f=21&t=2031
-
mirek101
- Začínající diskutér
Dotaz pro jihočechy-mogul LV 2-3 valivé a kluzné ložiska,středně zatěžované ozubené převody,odolává vodě,teploty -30 až 120 ,kamarád mi toho donesl kýbl takže do automatu ANO nebo NE . dik moc
A 2,2i,Long,100Kw,1995,LPG,AVM,rozšířená 3+3 Trip racing,zvednutá +10MaxT,+5Bodylift,tlumiče ProComp+5,Snorchel,GoodYear Wrangler MT 33x12,5 R15,BF Goodrich AT 245x75 r16,rám,nášlapy,samosvor,hubcuk 4t,Stihl 440MS,lopatka,pajzr,UAZ 469/1974,777 667 094
- Slaava
- Moderátor
No já sem do automatů kdysi asi dvakrát dával Mogul LV 2-EP ale víceméně kvůli tomu, že sem ho někde ukrad, tak sem ho měl, tak sem ho dával. Většinou sou ty původní maziva v takovým stavu, že je lepší i žlutý z ucha. Jinak nějaký povídání o "vazelínách":
http://oleje.cz/index.php?left=plast_ma ... last_popis
http://oleje.cz/index.php?left=plast_ma ... fikace_iso
http://oleje.cz/index.php?left=plast_ma ... fikace_din
http://oleje.cz/index.php?left=plast_ma ... last_popis
http://oleje.cz/index.php?left=plast_ma ... fikace_iso
http://oleje.cz/index.php?left=plast_ma ... fikace_din
- lukas.musial
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Volnoběžka neodemyká
Pradon jestli se to tu už řešilo ale mám problém s pravou automatickou volnoběžkou.Po vyřazení 4x4 zůstava napul zamčená (řehtá) a ne a ne se odemnkout.Už jsem je obě vymyl a znova namazal.Levá se odemkne v pohodě ale prává pořád stávkuje.Nedá se do nějak ještě seřídit nebo doladit?četl jsem tu nějaké články o výměně tyčinek atd ale z te hromady článku už mám v hlavě kojej.Nejraději bych manualy a zbytečných 6 klacků ted fakt nemám a zima se pomalu blíží a ja bych nerad někde v -15 opět rozebírál náboj abych ji odemk 
Ještě bych dodal,že volnoběžka se na poloose nějak nemele a není volná,jediné čeho jsem si všiml že mám na obou stranách K.O. ložiska poloos
Ještě bych dodal,že volnoběžka se na poloose nějak nemele a není volná,jediné čeho jsem si všiml že mám na obou stranách K.O. ložiska poloos
EX-Frontera A 2.2i, 5dv, r.v.96, zvednuto + 5cm, Bodylift 40mm, mangels 10x15 pneu MT 31´´,samosvor, NEW LPG, vyvařeno, přestříkáno, dale zatím bez uprav ale určo nějaké budou :-D Tel:733341467
- Janeš Petr
- Moderátor
manuály stojej o hodně méně, a starší ještě míň
to ostatní, jak se ptáš už je tu popsáno mockrát, takže asi nic nového nevymyslíme - viewtopic.php?f=21&t=184
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- vlado007
- Extra diskutér
Za 139 euro su na predaj nove na jednej slovenskej stranke. Tak ked bude zaujem poslem link
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- 33.petrd
- Začínající diskutér
Seřízení aut. volnoběžek
Fšude čtu,,že automaty se dají seřizovat...
nikde sem nenašel,jak se to dělá a dělat se to má....už to dělal někdo,kdo umí napsat pracovní postup,případně připojit foto?
ještě je f prd... nemám,ale jako prevence by se to hodilo...
nikde sem nenašel,jak se to dělá a dělat se to má....už to dělal někdo,kdo umí napsat pracovní postup,případně připojit foto?
ještě je f prd... nemám,ale jako prevence by se to hodilo...
Petr
Ostrava,Opel Frontera A Sport 2,5TDs
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Volnoběžky
kolego, je třeba trošku hledat, máš to hned na první stránce:33.petrd píše:Fšude čtu,,že automaty se dají seřizovat... nikde sem nenašel, jak se to dělá...
Honza píše:... ale podstatou je , že je třeba zvětšit trvale vymezený rozměr mezi základním kolečkem a tím ozubeným co zapadá do zubů na koši. A fór je v tom že tuhle vůli vymezují tři tyčky D=3mm a delky 20mm ty jsem vyrobil z trojky vrtáků cca dl 21,5mm dle opotřebení. Takže jak vyndat a umít zámek už je su stokrát popsané. Potom máte v ruce samotný zámek a když ho podrobně prostudujete tak koukněte skrze tu slabší pružinu na střed a tam určitě uvidíte že ve třech drážkách jsou ty tyčky. Ty jsou třeba vyměnit za delší a to tak že nejvyšší plechový kroužek co drží tu silnější pružinu je třeba vyndat, trochu jako seigrovku. Jestli nemáte čtyři a více rukou tak se vám to še rozkočí. Doporučuji si předem pečlivě zapamatovat ja to bylo v kupě. Na střed spodní kruh,slabá pružina, zubatý kroužek,tři tyčky,podložka,silné péro,a to něco jako seigrovka.
Sesadit jeto trochu hustý tak tři štěnice a nervy v pr... No a zbývá jen nasadit na poloosu vymezit vúli podložkami vnitřní je 20mm vnější 25mm a zasajgrovkovat. Vemte koš a zkuste jestli se při vypnutém zámku zuby nedotýkají měla by být mezi vůle cca 1 mm . Kdzž se dotknou jsou tyčky dlouhé --- zkrátit--- . No teď už jen namazat zašroubovat a frrrrr.
Budu tu průběžně případné dotazy zkusím zodpovědět.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- 33.petrd
- Začínající diskutér
aha...já blbě pochopil to seřizování...todle není seřizování,ale oprava...
Petr
-
lampaczcz
- Diskuzní Nováček
Tak jak si to tady ctu, jak se maji vyrazova/zarazovat 4x4, tak koukam, ze co clovek to nazor
Mam se drzet toho co se tady pise nebo toho co je napsane na aute:
Zarazeni: zastavit auto, presunout paku do pozice 4H nebo 4L a jet -zamkne se to automaticky
Vyrazeni: zastavit auto, presunout paku do pozice 2H a jet minimalne 1M opacknym smerem.
https://picasaweb.google.com/lampacz/Ca ... 0926161314
Zarazeni: zastavit auto, presunout paku do pozice 4H nebo 4L a jet -zamkne se to automaticky
Vyrazeni: zastavit auto, presunout paku do pozice 2H a jet minimalne 1M opacknym smerem.
https://picasaweb.google.com/lampacz/Ca ... 0926161314
Opel Campo 2.5TD 4x4 CrewCab r.2000