Svítící kontrolka motoru 2,2DTi při porušení hadic podtlaku
-
Mohikan
Svítící kontrolka motoru 2,2DTi při porušení hadic podtlaku
začala mi svítit kontrolka porucha motoru, nejdříve občas a pak skoro pořád, při potřebě většího výkonu leklá ryba (B 2000, 2,2DTH) servis diagnostikoval všeobecnou závadu motoru, no a byla to 1 prasklá hadička od potdlaku spínajícího turbo.
Poučení: nejdéle po 6 letech výměna všech hadiček nutná (viz problém s přepady vstřiků)
Poučení: nejdéle po 6 letech výměna všech hadiček nutná (viz problém s přepady vstřiků)
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem fronteru přehnal přes pole a začla mi poblikávat taky kontrolka poruchy motoru. (To jsem zvědavý teda na to rumunsko
). Na zítra jsem objednaný na diagnostiku, nicméně jsem závadu s největší pravděpodobností již odhalil - prasklá hadička na prostředním z těch třech bazmeků na podběhu před řidičem, kam se všecky ty hadičky sbíhají. Opravil jsem ji a zdá se to být ok, nicméně nevíte někdo, co ty bazmeky mají za funkci (předpokládám, že jsou to podtlakové čidla, ale čeho ?) Druhý konec té prasklé hadičky vede nahoru na motor pod ten plastový kryt k takovému plechovému disku...
Jedná se o B-čko 2.2Dti
Jedná se o B-čko 2.2Dti
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak opravdu to bylo tou hadičkou, diagnostika proběhla v pořádku, navíc jsem byl ujištěn, že motor je na tom líp než nový, což mě potěšilo. Otazkou zůstavá, jestli nekecali - říkal že kontroloval diagnostikou mimojiné ventily a turbo - je možné to diagnostikou zjistit ???
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
-
Rosta
Dijagnotika
...nemyslím si, ale klidně mi to někdo vyvraťtepremek_k píše:Tak opravdu to bylo tou hadičkou, diagnostika proběhla v pořádku, navíc jsem byl ujištěn, že motor je na tom líp než nový, což mě potěšilo. Otazkou zůstavá, jestli nekecali - říkal že kontroloval diagnostikou mimojiné ventily a turbo - je možné to diagnostikou zjistit ???
- Slaava
- Moderátor
Re: Dijagnotika
No nevím. Diagnostikou u motoru zjistíš jenom to, co ti řeknout čidla. Takže u turba plnicí tlak v závislosti na otáčkách a režimu motoru ale u vačky ventilů podle mě u 2,2DTi žádnej snímač není (není to VVT), takže ti to neřekne nic ani o jejich časování. No a v jakým stavu je daná věc ti řekne vždy jenom rozborka.Rosta píše:...nemyslím si, ale klidně mi to někdo vyvraťtepremek_k píše:Tak opravdu to bylo tou hadičkou, diagnostika proběhla v pořádku, navíc jsem byl ujištěn, že motor je na tom líp než nový, což mě potěšilo. Otazkou zůstavá, jestli nekecali - říkal že kontroloval diagnostikou mimojiné ventily a turbo - je možné to diagnostikou zjistit ???
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- myslivec
- Super diskutér
Re: Svítící kontrolka motoru 2,2DTi při porušení hadic podtlaku
Pohrávám si s myšlenkou, že ty gumové hadice od podtlaků vyměním. Napadlo mě, že bych místo gumových použil teflonové hadice stejného průměru, to samé bych udělal i na podtlacích pro 4x4. Nemá s tím náhodou tady někdo praktické zkušenosti? Ty teflonky by měly přežít motor a jedna z potenciálních závad bude preventivně odstraněna

- Slaava
- Moderátor
Hadice podtlaku u 2,2DTi jsou gumový? Na 2,3TD je podtlak vedenej takovejma tuhoplastovejma trubičkama.myslivec píše:Pohrávám si s myšlenkou, že ty gumové hadice od podtlaků vyměním. Napadlo mě, že bych místo gumových použil teflonové hadice stejného průměru, to samé bych udělal i na podtlacích pro 4x4. Nemá s tím náhodou tady někdo praktické zkušenosti? Ty teflonky by měly přežít motor a jedna z potenciálních závad bude preventivně odstraněna![]()
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- myslivec
- Super diskutér
Je to takovej gumoplast a rád praskáSlaava píše:Hadice podtlaku u 2,2DTi jsou gumový? Na 2,3TD je podtlak vedenej takovejma tuhoplastovejma trubičkama.myslivec píše:Pohrávám si s myšlenkou, že ty gumové hadice od podtlaků vyměním. Napadlo mě, že bych místo gumových použil teflonové hadice stejného průměru, to samé bych udělal i na podtlacích pro 4x4. Nemá s tím náhodou tady někdo praktické zkušenosti? Ty teflonky by měly přežít motor a jedna z potenciálních závad bude preventivně odstraněna![]()
- Slaava
- Moderátor
Udělej je kovový.
- myslivec
- Super diskutér
Spousta ohybů, víš co jich tam je? Ten teflon mi přijde optimální. Navíc jsou příruby plastové, tak si nejsem jist těsností u kovových trubiček, ale dobrej nápadSlaava píše:Udělej je kovový.
- Slaava
- Moderátor
Tak to jo.myslivec píše:Spousta ohybů, víš co jich tam je? Ten teflon mi přijde optimální. Navíc jsou příruby plastové, tak si nejsem jist těsností u kovových trubiček, ale dobrej nápadSlaava píše:Udělej je kovový.![]()
![]()
![]()
![]()
- Janeš Petr
- Moderátor
už tam jsouSlaava píše:Udělej je kovový.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- myslivec
- Super diskutér
Trošku osvěžím starší téma
, vyměnili jsme podtlakové hadice (s vokounkem
) na obou autech, před tím mi u studeného motoru cca po 10 sekundách na volnoběh začala svítit kontrolka motoru po mírném přidání plynu zhasla a už se nerožla, teď to dělá stejně, jako před výměnou, dělá nebo dělalo to někomu, je to prkotina, ale........... 
- fox
- Diskuzní Nováček
Mal som to isté - potvrdila by ti to zrejme aj diagnostika - špatný žhavič.
nezmar Omega 2,4i - 93, Omega 2,0 i - 96, Frontera 2,2 DTI - 2000 (dlhá), ivan.soundfox@gmail.com
- myslivec
- Super diskutér
Díky za reakci, ale od jara do podzimu to nežhaví