rychlé vybíjení akumulátoru

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Slaava
Moderátor

Re: rychlé vybíjení akumulátoru

Příspěvek od Slaava »

Počkat, počkat. Teď když čtu Robertovo příspěvek, tak mi došlo, že Upírek nejspíš srovnává napětí na baterce při běžícím altíku s napětím při vypnutým motoru. Upírku, napiš, jaký je napětí na baterce při vypnutým motoru po dojetí a jaký je napětí na baterce při vypnutým motoru den poté při stejnejch klimatickejch podmínkách. Bez toho se nepohnem ani my, ani ty.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
qwap-Nitra
Začínající diskutér

Příspěvek od qwap-Nitra »

Slaava píše:Mimochodem, jak si přišel na to, že by to dělal startér? Nemáš tam spíš nějaký čínský autorádio?
tak tak, autoradio to robilo mne este na fiate. bol to sencor a o kvalite sa hovorit nedalo :)
Opel Frontera B 2.2dTi RS '99, cca 170.000km, volnobezky AVM, zdvihnuta o 5cm, pneu Vraník Truck 2000 235/70 R16
upirek
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od upirek »

baterka není ani rok stara , je v pióřádku ,nechal jsem si ji přeměřit , autoradio jsem odpojil tim to taky není a podezdření na starter mám proto že do něj jde přímej proud z baterky anení jičtěnej pojistkou a při takovým odběru by snad musela pojistka někde shořet , nabo ne ?? třeba se pletu ja už nevím
qwap-Nitra
Začínající diskutér

upirek píše:autoradio jsem odpojil
odpojil si ho uplne z konektora alebo len panel? lebo ja som ho musel uplne az potom to prestalo... ale pri tak rychlom poklese ako opisujes ty to autoradio nebude, to ma maly odber...
Opel Frontera B 2.2dTi RS '99, cca 170.000km, volnobezky AVM, zdvihnuta o 5cm, pneu Vraník Truck 2000 235/70 R16
upirek
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od upirek »

odpojil jsem ho uplne , ted musim do prace , tam odpojit baterku abych potom nastartoval a zitra budu hledat dal :cry:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

upirek píše:auto normálně nastartuju...
upirek píše:...odpojit baterku abych potom nastartoval.
Tak jak to je? Baterka je tedy po několikahodinovém stání tak vybitá, že motor nenatočíš? Změř nejdřív napětí na baterce hned po dojetí a pak po pár hodinách. Při vypnutý spínací skříňce (klíček je vyndanej) zůstává pod proudem vedení k víc věcem než jenom ke startéru (imobilizér, alerm, světla), jestli máš někde zkrat a něco ti pomalu přehořívá, tak to nemusí bejt na startéru ale kdekoliv na drátech. Začni těma pojistkama.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Zase se opakuju, při zkratu něco shoří, pojistka nebo kabely, ten vybíjecí proud se m u s í někde změnit v teplo . Pokud je vybíjení několikahodinové už lze ampérmetrem měřit proud (zapojení do série a N e s t a r t o v a t , meřidlo na nejvyšším rozsahu, Jinak zničíš měřidlo). Nejbezpečnější je dát do série silnou 12V žárovku, pokud žhne je špatně, pokud je studená je dobře. Pak postupně třeba vytahovat po jedné pojistky nebo odpojovat jinak zapojené spotřebiče až odběr zmizí nebo poklesne..... Odběr cca do 25 miliampér je přípustný trvale.
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
qwap-Nitra
Začínající diskutér

tak ma napadlo ze som mal podobny problem este na starom aute a bol to konektor na svetlach. ten ktory sa zapaja priamo do ziarovky (ma v sebe tri drazky na tie pliesky zo ziarovky), v mojom pripade to bola H4ka a ten plastovy konektor bol prehoreny a roztopeny uplne. Dal som keramicke a vsetko ok. tak skus pripadne pozriet aj tie konektory, to zabere par minut :)
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Furt sem nedal ziadne konkretne info ohladne toho vybijania. Tazko radit ked ani nevieme kolko to presne vybija, za jaky cas to vybije baterku a niake konkretne cisla :roll:
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
John Cleese
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od John Cleese »

Asi zapomněl v práci odpojit tu baterku a teď se vrací pěšky. Dejte mu čas. :wink:
Naposledy upravil(a) John Cleese dne 22 kvě 2011 21:46, celkem upraveno 1 x.
My hovercraft is full of eels!
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

nědělá doufám pro tebe v Kalifornii.....pár let času :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

...no jestli jde taky švihlou chůzí...
Sergio
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sergio »

Kdysi dávno jsem měl Kadetta :grin: a ten těsně před tim než jsem ho prodal měl taky problém s elektrikou, baterka se nevybíjela spontánně, ale při startu se mi někde v motoru strašně hřál neznámej drát :o . Dřív než sem to vyřešil, tak byl prodanej :mrgreen:
Píšu to proto, že přitom startu to tak drtilo baterku, že to bylo jako by se rychle vybila, ale po startu to bylo v pohodě :) Čili když auto stálo baterka byla dobrá a držela, jenže při startování se úplně vybila :grin:
Roman, Frontera dlouhá 2,5Tds, r.v. 97, zvedlá +5cm zadek a 4cm předek, 31x10,5 R15
Ve 190 tkm smrt motoru. Nyní BMW :-)
upirek
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od upirek »

takže z práce jsem dojel , hrabal jsem se v tom skoro do dvou do rana nevím co jsem s tím udělal , ale el. už nemizí ale pro změnu to zase nedobníjí a svítí mi kontrolka baterky i když je baterka nabita , že by pro změnu zase alternátor ?? jdu se oběsit
qwap-Nitra
Začínající diskutér

to že svieti kontrolka baterky znamena ze nedobija, preto svieti aj ked je nabita. na 90% to bude ten alternator, mne sa ho podarilo odpalit na patrole tym ze som nabijal baterku a ja blbec som ju neodpojil... :) nuz ucim sa na vlastnych chybach, druhy krat to urcite odpojim :)
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“