Zvedání podvozku všeobecně, různé způsoby, tipy a plky
-
Luboš K.
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem tady už z toho zase jelendan 17 píše:Chlapci tak jak je to s tím spouštěním,dělal už to někdo?Předpokladám že asi delší šrouby na těch silentblokách a čím to pak vypodložit?nebo jak tedy?
- Slaava
- Moderátor
Náprava
Zatím sem o nikom takovým neslyšel. Koukal sem se na to, když sem měl venku motor a takhle zpaměti ti to nenapíšu. Náprava je na bocích chycená do adaptérů, který sou do rámu chycený dvěma dvojicema monstr šroubů. Nejsem si jistej ale podle mě tam nejsou silentbloky a náprava je natvrdo. Každopádně to bude chtít nápravu povolit a použít delší šrouby a podložky. Přední kardan by měl mít rezervu, nevím co dál by tam mohlo dělat bordel.dan 17 píše:Chlapci tak jak je to s tím spouštěním,dělal už to někdo?Předpokladám že asi delší šrouby na těch silentblokách a čím to pak vypodložit?nebo jak tedy?
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spuštění nápravy
1. Spustit to jsde cca ještě tak o 4 cm. Má to ovšem několik problémů.dan 17 píše:Nimrod tu psal že jde podložit,tak to možná už dělal
2. je potřeba vyrobit čtyři delší šrouby a čtyři silonové podložky.
3. pokud máš torzky nadoraz, tak už je to vcelku k prdu, jelikož ramena jsou vyvěšená na maximum. Maximálně tím snížíš úhel poloosám.
4. pokud to má mít nějáký význam museli by se převařit ramena.
5. Tato úprava je extrémní úpravou již a osobně ji moc neuznávám. Frontera se na podvozku dá zvednou tak o 5 cm což je tak optimální. Pokud ji chce někdo zvedat dál, tak doporučuji bodylift. Tam se člověk může vyřádit a je to jednodušší.
-
Žanek
Tak jsem se i já rozhodl po přečtení článků a návodů o zvedání ten svůj povoz o něco zvednout.Nové třmeny na listovky rozteč šroubů z původních 90mm na 140mm podle článku o zvedání by se mělo auto zvednout podle Nimroda víc jak o 40mm,podle mě je to nemožné.Zadek se zvedl tak o 20mm.Takže budou nové třmeny rozteč děr 180 až 190mm.Taky moc nedoporučuju vykutí listovek a překlopení třmenu dopředu.Tím překlopením listovka ztratí možnost pružení a proto se sice povoz v zatáčkách tolik nenaklání jak jsem u jednoho článku o zvedání taky četl, ale při větším namáhání hrozí její zlomení.Protože zvedání je dost probírané téma zajímalo by mě jaké zkušenosti mají u prodlužování třmenů ostatní.

- Slaava
- Moderátor
Listovka
To, že překlopení třmenů je zhůvěřilost tady bylo řečeno už dávno. Tomu maníkovi, co to dělal, nakonec listovka rupla.Jan Sekanina píše:Tak jsem se i já rozhodl po přečtení článků a návodů o zvedání ten svůj povoz o něco zvednout.Nové třmeny na listovky rozteč šroubů z původních 90mm na 140mm podle článku o zvedání by se mělo auto zvednout podle Nimroda víc jak o 40mm,podle mě je to nemožné.Zadek se zvedl tak o 20mm.Takže budou nové třmeny rozteč děr 180 až 190mm.Taky moc nedoporučuju vykutí listovek a překlopení třmenu dopředu.Tím překlopením listovka ztratí možnost pružení a proto se sice povoz v zatáčkách tolik nenaklání jak jsem u jednoho článku o zvedání taky četl, ale při větším namáhání hrozí její zlomení.Protože zvedání je dost probírané téma zajímalo by mě jaké zkušenosti mají u prodlužování třmenů ostatní.![]()
![]()
Naposledy upravil(a) Slaava dne 08 led 2007 11:55, celkem upraveno 1 x.
-
Rosta
-
dan 17
- Začínající diskutér
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér