Zvedání podvozku všeobecně, různé způsoby, tipy a plky

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Taky jsem myslel na to kdy dostanem od Mildy pojeb,ale přiznám se,že mne nesklamal.Pochopil jak to to chodí a jsem rád,že to nikdo nekoriguje a že si tu můžem v pohodě placat játra a přecházet z různých témat na jiná témata.Čau a hezký večer Luboš.
Slaava
Moderátor

?

Příspěvek od Slaava »

:roll:

No, dneska už sem klidnější... :roll:
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

Chlapci tak jak je to s tím spouštěním,dělal už to někdo?Předpokladám že asi delší šrouby na těch silentblokách a čím to pak vypodložit?nebo jak tedy?
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

dan 17 píše:Chlapci tak jak je to s tím spouštěním,dělal už to někdo?Předpokladám že asi delší šrouby na těch silentblokách a čím to pak vypodložit?nebo jak tedy?
Tak jsem tady už z toho zase jelen :evil: . Jeden chce auto zvedat, druhej zase spouštět. Já se picnu :!: Co to nechat na výrobci? Já s Froňou jezdím i dálnice a dost rychle i jinde a jsem rád, že mám nízko těžiště. V zatáčkách perfektně sedí a vejdu se i do garáže :P . Heč. Kdybych to zvedl o 5čísel, musel bych měnit vrata do garáže. V terénu je to v pohodě. Extrémy nevyhledávám a ve Chříči jsem si taky dobře pojezdil i s provedením "břichoplazka" , jak tomu tady opovržlivě říkáte. :D
Slaava
Moderátor

Náprava

Příspěvek od Slaava »

dan 17 píše:Chlapci tak jak je to s tím spouštěním,dělal už to někdo?Předpokladám že asi delší šrouby na těch silentblokách a čím to pak vypodložit?nebo jak tedy?
Zatím sem o nikom takovým neslyšel. Koukal sem se na to, když sem měl venku motor a takhle zpaměti ti to nenapíšu. Náprava je na bocích chycená do adaptérů, který sou do rámu chycený dvěma dvojicema monstr šroubů. Nejsem si jistej ale podle mě tam nejsou silentbloky a náprava je natvrdo. Každopádně to bude chtít nápravu povolit a použít delší šrouby a podložky. Přední kardan by měl mít rezervu, nevím co dál by tam mohlo dělat bordel.
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

Nimrod tu psal že jde podložit,tak to možná už dělal :(
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Spuštění nápravy

Příspěvek od Nimrod »

dan 17 píše:Nimrod tu psal že jde podložit,tak to možná už dělal :(
1. Spustit to jsde cca ještě tak o 4 cm. Má to ovšem několik problémů.
2. je potřeba vyrobit čtyři delší šrouby a čtyři silonové podložky.
3. pokud máš torzky nadoraz, tak už je to vcelku k prdu, jelikož ramena jsou vyvěšená na maximum. Maximálně tím snížíš úhel poloosám.
4. pokud to má mít nějáký význam museli by se převařit ramena.
5. Tato úprava je extrémní úpravou již a osobně ji moc neuznávám. Frontera se na podvozku dá zvednou tak o 5 cm což je tak optimální. Pokud ji chce někdo zvedat dál, tak doporučuji bodylift. Tam se člověk může vyřádit a je to jednodušší.
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

Ja jsem to chtěl kvůli těm poloosam,ale jak to tak čtu tak na to s... doufam že to vydrží.
Udělám body :D
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Tak jsem se i já rozhodl po přečtení článků a návodů o zvedání ten svůj povoz o něco zvednout.Nové třmeny na listovky rozteč šroubů z původních 90mm na 140mm podle článku o zvedání by se mělo auto zvednout podle Nimroda víc jak o 40mm,podle mě je to nemožné.Zadek se zvedl tak o 20mm.Takže budou nové třmeny rozteč děr 180 až 190mm.Taky moc nedoporučuju vykutí listovek a překlopení třmenu dopředu.Tím překlopením listovka ztratí možnost pružení a proto se sice povoz v zatáčkách tolik nenaklání jak jsem u jednoho článku o zvedání taky četl, ale při větším namáhání hrozí její zlomení.Protože zvedání je dost probírané téma zajímalo by mě jaké zkušenosti mají u prodlužování třmenů ostatní. :twisted: :P :wink:
Slaava
Moderátor

Listovka

Příspěvek od Slaava »

Jan Sekanina píše:Tak jsem se i já rozhodl po přečtení článků a návodů o zvedání ten svůj povoz o něco zvednout.Nové třmeny na listovky rozteč šroubů z původních 90mm na 140mm podle článku o zvedání by se mělo auto zvednout podle Nimroda víc jak o 40mm,podle mě je to nemožné.Zadek se zvedl tak o 20mm.Takže budou nové třmeny rozteč děr 180 až 190mm.Taky moc nedoporučuju vykutí listovek a překlopení třmenu dopředu.Tím překlopením listovka ztratí možnost pružení a proto se sice povoz v zatáčkách tolik nenaklání jak jsem u jednoho článku o zvedání taky četl, ale při větším namáhání hrozí její zlomení.Protože zvedání je dost probírané téma zajímalo by mě jaké zkušenosti mají u prodlužování třmenů ostatní. :twisted: :P :wink:
To, že překlopení třmenů je zhůvěřilost tady bylo řečeno už dávno. Tomu maníkovi, co to dělal, nakonec listovka rupla.
Naposledy upravil(a) Slaava dne 08 led 2007 11:55, celkem upraveno 1 x.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Jan Sekanina píše:Protože zvedání je dost probírané téma zajímalo by mě jaké zkušenosti mají u prodlužování třmenů ostatní. :twisted: :P :wink:
... dobry. 40 mm navrch a funguje to. O moc vic uz nejde. Moc by se vychylil diferak a kurvilo by to kardanove kriz. A jeste cosi tam pak zavazi, ale zapomnel jsem co 8)
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

Já jsem třmeny dával z původních 90 na 180mm a vše v poho 8) (zatím)
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Dávals na ty 180 třmeny nový tlumiče nebo nějaký jiný úpravy? :?:
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

Tlumiče jsem nechal staré,nic jsem neupravoval, jen jsem vypodložil dorazy o jekl 50x50.
Někdo tady psal o tlumičích z avie,že tam pasujou,ale nějak moc to nerozepsal tak nevím :cry:
Kdyby tam šly bylo by fajn,daj se staré vyměnit za repasované,plus nějaký doplatek počítám.
Radim Solanský
Začínající diskutér

Příspěvek od Radim Solanský »

dane t tlumiče sednou, jen musíš udělat vožku(redukci) na šroub, avie má větší šrouby. pokud chceš delší a tuchší tak si tam dej zadní, běžně se dávají přední
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“