Pozink

Vše o karoserii vozidla
tRpaslik

Pozink

Příspěvek od tRpaslik »

Ahoj,
mam dotaz od kdy se Frontery delaly v pozinku nebo mely vsechny standartne pozink?

Diky.

Míla
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Pozink

Příspěvek od Nimrod »

Pokud se nepletu tak by všechny frontery měli mít pozinkovanou karoserii, jelikož je to offroad do terénu.
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Tak v tom případě mají v Anglii hóódně nekvalitní pozink plech. Mám Fronťu 5 let starou a "vykvétá" jen co je pravda!!! Docela dost mě to na ní mrzí. Mám stříbrnou metalízu a na té je to hned vidět. Konkrétně hrana střechy hned nad čelním sklem, dveře u sametky skla, zadní blatník nad skupinovým světlem také probublává. Dost lidí mi říkalo (hlavně bazarník), že Béčka už mají lepší antikorozní úpravy karoserie a ejhle.
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

pozink

Příspěvek od Nimrod »

KAroserie je opravdu pozínk, Ale má to základní problém. A tím je údržba. Pokud frontera jezdí v létě v zimě v městském provozu tak karoserie strašně trpí. A trpí díky tomu, že nejsou vystříkávány pravidelně všechny konstrukční dutiny vozidla tak jako u osobních aut na servisních prohlídkách, jelikož je to hodně nákladné a proto ta karoserie kvete a specielně autoriovaný servis to šidí. Takže každý kdo si pořídí fronterku tak by si měl nechat udělat nástřik dutin a rámu podvozku antikorozním přípravkem.
Rosta

Re: pozink

Příspěvek od Rosta »

Nimrod píše:KAroserie je opravdu pozínk, Ale má to základní problém. A tím je údržba. Pokud frontera jezdí v létě v zimě v městském provozu tak karoserie strašně trpí. A trpí díky tomu, že nejsou vystříkávány pravidelně všechny konstrukční dutiny vozidla tak jako u osobních aut na servisních prohlídkách, jelikož je to hodně nákladné a proto ta karoserie kvete a specielně autoriovaný servis to šidí. Takže každý kdo si pořídí fronterku tak by si měl nechat udělat nástřik dutin a rámu podvozku antikorozním přípravkem.
...to uz mi nepomuze, leda komplet repase kastle s novym pozinkovanim a to by stalo ranec :P
dj.tom

:o)

Příspěvek od dj.tom »

Holt nemáš pozink ale porez :o)
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Tak je jasné, že každá věc potřebuje údržbu a Fronťu nevyjímaje. Hned na jaře se pokusím dutiny důkladně vystříkat. Stejně se mi ale zdá, že té koroze je proti Octávii (měl jsem před tím) poměrně mnoho a na nevyspitatelných místech. Už aby tyhle zimní "srágory" byly ty-tam a dalo se na autě makat. Tak zatím.....
Slaava
Moderátor

Dutiny

Příspěvek od Slaava »

Mimochodem, nevíte někdo, jaký všechny dutiny se maj u Áček stříkat (napadaj mě jenom prahy)? Dík.
Jan Fried
Začínající diskutér

Re: Dutiny

Příspěvek od Jan Fried »

Slaava píše:Mimochodem, nevíte někdo, jaký všechny dutiny se maj u Áček stříkat (napadaj mě jenom prahy)? Dík.
Mám sice Béčko, ale dutiny jsou na všech vozech celkem zřejmé. Určitě začít dveřmi, potom prahy, podběhy, sloupky, kapsy a navíc rám. Míchám směs Konkoru 500 a vyjetého oleje. Ředím tech. benzinem a tlakově vstřikuji do rozebraných, nebo navrtaných (prům. 9 mm) dutin. Takto jsem to dělal jeden čas i na kšeft a měl dobré výsledky. Hlavní předpoklad je, že bude auťák čistý a dobře vyschlý. Do vrtaných otvorů se nakonec vmáčknou plast. zátky. Do úplně nového vozu bych doporučil čistý a samotný Rezistin ML. Do starších vozů, které už mohou mít uvnitř částečnou korozi doporučuji výše uvedenou směs. Ta se vpíjí a šplhá (vzlíná). Konkor pak zajistí částečné zavadnutí, aby nástřik stále nevytékal. Je to rozhodně špinavá a nepříjemná práce, ale rozhodně stojí za to. Pozor v dutinách na bezpečnostní pásy. Ty zmažete jen jednou a už se nepřipoutáte.
Slaava
Moderátor

Dutiny

Příspěvek od Slaava »

Díky, nemám s tím zkušenosti - možná ti to přivezu na vystříkání, když jsi taky z ČB - dám ti vědět, na kdy si máš připravit směs :lol:
tRpaslik

Příspěvek od tRpaslik »

O vybrone. Dalsi priznivce Konkoru 500. Mohu se zeptat kde ho kupujes? Dnes jiz moc na trhu videt neni pritom co jsem nasel na netu by se mel dale vyrabet. Diky
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Nikdy ti to nikdo neudělá tak, jako ty sám. Myslím dutiny! Taky bych si to nejraději nechal vystříkat, ale ze zkušenosti vím, že to udělaji "hrc-prc" a zamažou místa, kde se má stříkat, abys klidně spal. Nemusím doufám dál vysvětlovat. Konkor 500 kupuji v minimálně 10ti kilovém balení v Barvy - Laky Černý u nás v Č.Budějovicích. Vyrábí ho v Pardubicích. Já ho opravdu používám na lecos. Má dobré antikorozní vlastnosti. Je to vlastně stále měkký asfaltový lak. Budu s ním i stříkat a natírat podlahu a rám (podvozek).
Slaava
Moderátor

Bitumen

Příspěvek od Slaava »

To Jan Fried: Jaký je tvůj názor na bitumenový kaše? V létě sem si tímhle cajkem od Soudal-u natřel podběhy.
Jan Fried
Začínající diskutér

Bitumen

Příspěvek od Jan Fried »

To já neznám. Bohužel, ale určitě je spousta kvalitních materiálů. Hlavně, aby se to spojilo s podkladem a bylo to odolné proti kamínkům a soli.
farmář
Moderátor

nástřik spodku

Příspěvek od farmář »

Zrovna včera jsem stříkal olejem podvozek Campa.V Plzni jsem kdysi dal řeč s chlapíkem co má dost luxusní model polokabro Aerovky z roku raz dva,plechy jako nový,ostatně jako celý podvozek a ten vzpomínal na předky,jak každý rok natřeli motorákem spodek a projeli se v suchu po cestě,abyse trochu zapřášil.On se pak v 99tým rozhodl ho vyvařil,smyl to a nestačil žasnout nad pohledem na zdravé železo.Tak to prý jen dvakrát natřel a projel po suché lehce prašné cestě :-) je fakt ,že mě dost!!! inspiroval. :D
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Odpovědět

Zpět na „KAROSÉRIE“