Manualní zubové spojky předních kol (volnoběžky)

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Manualní zubové spojky předních kol (volnoběžky)

Příspěvek od patas »

zdravim panove.Jaky mate nazor na manualni volnoběžky místo automatů třeba od AVM?Cenu jsem našel něco kolem 7000 s DPH předpokládám za obě.Přemejšlim že ty automaty jsou sice pohodlne ale neni to to pravy ořechový.Porat se mi tam neco nezda tak jestli to nepude vymezit tak poletej obloukem a premejslim co misto toho.Jestli zase automaty ale asi ne origo ale neco robustnejsiho a nebo jestli jit do manualu.Uz to tady nekdo psal jak s tim jezdit a asi vylejzat v zime pokazdy kdyz se dostanu na relativne cistej asfalt to se mi moc nechce.Muze se s tim jezdit pri vyrazenem 4x4 a odpojit to treba az dojedu k baraku?
Diky
Slaava
Moderátor

Re: Manualní volnoběžky

Příspěvek od Slaava »

patas píše:zdravim panove.Jaky mate nazor na manualni volnoběžky místo automatů třeba od AVM?Cenu jsem našel něco kolem 7000 s DPH předpokládám za obě.Přemejšlim že ty automaty jsou sice pohodlne ale neni to to pravy ořechový.Porat se mi tam neco nezda tak jestli to nepude vymezit tak poletej obloukem a premejslim co misto toho.Jestli zase automaty ale asi ne origo ale neco robustnejsiho a nebo jestli jit do manualu.Uz to tady nekdo psal jak s tim jezdit a asi vylejzat v zime pokazdy kdyz se dostanu na relativne cistej asfalt to se mi moc nechce.Muze se s tim jezdit pri vyrazenem 4x4 a odpojit to treba az dojedu k baraku?
Diky
Já taky časem pudu do manuálů. Rozpojovat je nemusíš hned, stačí jen odpojit převodovku. Do odpojení kol se ti bude točit diferák, poloosy a kardan.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

premyslim o tom cim dal vic ty automaty me nejak nesedi porat v tom bzuci dostelovat to uz pomalu nejde tak se s tim asi moc stvat nebudu.Ted jeste co bude lepsi jestli ty AVM nebo WARN :-)
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Příspěvek od PETR&JITKA »

AVM používám rok a zatím jsou v pohodě.
Slaava
Moderátor

Ojtomat

Příspěvek od Slaava »

patas píše:premyslim o tom cim dal vic ty automaty me nejak nesedi porat v tom bzuci dostelovat to uz pomalu nejde tak se s tim asi moc stvat nebudu.Ted jeste co bude lepsi jestli ty AVM nebo WARN :-)
Při manévrech v humusu je všechno lepší než automat.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

samozřejmě že manuály,není pochyb,když uvízneš s automaty jsi v háji,s nimi se nevycukáš neboť se ti protizáběrem vypínají,takhle jsem jedny rošvihal.Navíc s manuály máš ještě jednu možnost-když někde na silnici potřebuješ více koní do pořádného kopcetřeba s hengrem,jen si zařadíš redukci a předek nepřidáš,je to rozdíl.Točí se ti sice pohon předku bez zapojení kol ale to není taková ztráta.Pohodlí je vážně narušeno tím že skáču ven zapojit,odpojit ale když srovnám vlastnosti-zlaté manuály.Jakou firmu-hlavně ať jsou kvalitní ohledně materiálu a zpracování :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

To jde mimo mně. Dá se to předělat i na B Fronteru. Také Manuální volnoběžky považuji za účelné. :shock:
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

tak uz sem se rozhodl pudou tam manualy a asi AVM .Nemate tip na nejakou dobrou cenu?
Diky
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

jj tam sem koukal. Nema je skladem prijdou cca do 2 tydnu :-)
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

jinak k tomu vyrazovani manualu a automatu.Podle me kdyz zaradim 4x4 a mam automaticky uzaverky naboju tak by podle me mely byt uzavrene dokud nevyradim predni nahon.Je to tak?Je asi jedno jestli zaradim kdyz pojedu dopredu a pak budu couvat.Melo by se to chovat stejne akorat pro vyrazeni budu muset smenit smer jizdy.Takze kdyz sem se zarazenym predkem jel naposled dozadu tak pro vyrazeni musim couvnout.
Slaava
Moderátor

Vonoběžky

Příspěvek od Slaava »

patas píše:jinak k tomu vyrazovani manualu a automatu.Podle me kdyz zaradim 4x4 a mam automaticky uzaverky naboju tak by podle me mely byt uzavrene dokud nevyradim predni nahon.Je to tak?Je asi jedno jestli zaradim kdyz pojedu dopredu a pak budu couvat.Melo by se to chovat stejne akorat pro vyrazeni budu muset smenit smer jizdy.Takze kdyz sem se zarazenym predkem jel naposled dozadu tak pro vyrazeni musim couvnout.
No tak růžový to zase není. Při změně směru totiž automaty procházejí polohou, při které se zubová spojka může vycvaknout a většinou k tomu dojde hned. Pokud máš vyřazenej přední náhon, tak se spojky rozepnou a zůstanou rozepnutý. Pokud máš furt 4x4 a jenom změníš směr otáčení kol, tak někdy volnoběžka projde tuhle vypínací polohu zakousnutá zubama do sebe a neodpojí kolo... jenže někdy zase ne. Takže v kolech škube, zbuový spojky dostávaj záhul a ty seš sprostej.
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

Podívejte se na http://www.4x4patrolteam.cz mají tam volnoběžky na Fronteru cca. za 5700,- s DPH, což je levnější asi tak o tisíc než na http://www.svarov.cz. :roll:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

AVM

Příspěvek od Nimrod »

Jednoznačně doporučuji AVM manuální. Ztratí se sice konfort automatického odpojování, ale zase na čtyři krtá čtyři je to k nezaplacení. Já už jen čekám až se mě ty moje opravené rozsypou a půjdu do automatů. Jenže jak na potvoru se ty potvory už skoro tři roky nechtěj po opravě rozpadnout. KAždopádně AVM jsme snad schopni dodat s cenou do 6.000 VČETNĚ dph. Byla by sice asi měsíc čekací doba ,ale šlo by to. Zatím jsme to nezkoušeli dodat.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

takze kdyz to vemu kolem a kolem tak manual je asi lepsi nez automat.Tak ja do toho asi pudu.No uvidim co me bude stat vymena lozisek v zadni naprave.Ale moc vesely to nebude.Az to bude v kupe tak se podelim.Je to horor a moc nadsenej z toho nejsem.
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“