Manualní zubové spojky předních kol (volnoběžky)
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Manualní zubové spojky předních kol (volnoběžky)
zdravim panove.Jaky mate nazor na manualni volnoběžky místo automatů třeba od AVM?Cenu jsem našel něco kolem 7000 s DPH předpokládám za obě.Přemejšlim že ty automaty jsou sice pohodlne ale neni to to pravy ořechový.Porat se mi tam neco nezda tak jestli to nepude vymezit tak poletej obloukem a premejslim co misto toho.Jestli zase automaty ale asi ne origo ale neco robustnejsiho a nebo jestli jit do manualu.Uz to tady nekdo psal jak s tim jezdit a asi vylejzat v zime pokazdy kdyz se dostanu na relativne cistej asfalt to se mi moc nechce.Muze se s tim jezdit pri vyrazenem 4x4 a odpojit to treba az dojedu k baraku?
Diky
Diky
- Slaava
- Moderátor
Re: Manualní volnoběžky
Já taky časem pudu do manuálů. Rozpojovat je nemusíš hned, stačí jen odpojit převodovku. Do odpojení kol se ti bude točit diferák, poloosy a kardan.patas píše:zdravim panove.Jaky mate nazor na manualni volnoběžky místo automatů třeba od AVM?Cenu jsem našel něco kolem 7000 s DPH předpokládám za obě.Přemejšlim že ty automaty jsou sice pohodlne ale neni to to pravy ořechový.Porat se mi tam neco nezda tak jestli to nepude vymezit tak poletej obloukem a premejslim co misto toho.Jestli zase automaty ale asi ne origo ale neco robustnejsiho a nebo jestli jit do manualu.Uz to tady nekdo psal jak s tim jezdit a asi vylejzat v zime pokazdy kdyz se dostanu na relativne cistej asfalt to se mi moc nechce.Muze se s tim jezdit pri vyrazenem 4x4 a odpojit to treba az dojedu k baraku?
Diky
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- Slaava
- Moderátor
Ojtomat
Při manévrech v humusu je všechno lepší než automat.patas píše:premyslim o tom cim dal vic ty automaty me nejak nesedi porat v tom bzuci dostelovat to uz pomalu nejde tak se s tim asi moc stvat nebudu.Ted jeste co bude lepsi jestli ty AVM nebo WARN :-)
- farmář
- Moderátor
samozřejmě že manuály,není pochyb,když uvízneš s automaty jsi v háji,s nimi se nevycukáš neboť se ti protizáběrem vypínají,takhle jsem jedny rošvihal.Navíc s manuály máš ještě jednu možnost-když někde na silnici potřebuješ více koní do pořádného kopcetřeba s hengrem,jen si zařadíš redukci a předek nepřidáš,je to rozdíl.Točí se ti sice pohon předku bez zapojení kol ale to není taková ztráta.Pohodlí je vážně narušeno tím že skáču ven zapojit,odpojit ale když srovnám vlastnosti-zlaté manuály.Jakou firmu-hlavně ať jsou kvalitní ohledně materiálu a zpracování 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- farmář
- Moderátor
znáš http://www.svarov.cz ?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
jinak k tomu vyrazovani manualu a automatu.Podle me kdyz zaradim 4x4 a mam automaticky uzaverky naboju tak by podle me mely byt uzavrene dokud nevyradim predni nahon.Je to tak?Je asi jedno jestli zaradim kdyz pojedu dopredu a pak budu couvat.Melo by se to chovat stejne akorat pro vyrazeni budu muset smenit smer jizdy.Takze kdyz sem se zarazenym predkem jel naposled dozadu tak pro vyrazeni musim couvnout.
- Slaava
- Moderátor
Vonoběžky
No tak růžový to zase není. Při změně směru totiž automaty procházejí polohou, při které se zubová spojka může vycvaknout a většinou k tomu dojde hned. Pokud máš vyřazenej přední náhon, tak se spojky rozepnou a zůstanou rozepnutý. Pokud máš furt 4x4 a jenom změníš směr otáčení kol, tak někdy volnoběžka projde tuhle vypínací polohu zakousnutá zubama do sebe a neodpojí kolo... jenže někdy zase ne. Takže v kolech škube, zbuový spojky dostávaj záhul a ty seš sprostej.patas píše:jinak k tomu vyrazovani manualu a automatu.Podle me kdyz zaradim 4x4 a mam automaticky uzaverky naboju tak by podle me mely byt uzavrene dokud nevyradim predni nahon.Je to tak?Je asi jedno jestli zaradim kdyz pojedu dopredu a pak budu couvat.Melo by se to chovat stejne akorat pro vyrazeni budu muset smenit smer jizdy.Takze kdyz sem se zarazenym predkem jel naposled dozadu tak pro vyrazeni musim couvnout.
-
Brytt cz
- Začínající diskutér
Podívejte se na http://www.4x4patrolteam.cz mají tam volnoběžky na Fronteru cca. za 5700,- s DPH, což je levnější asi tak o tisíc než na http://www.svarov.cz. 
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
AVM
Jednoznačně doporučuji AVM manuální. Ztratí se sice konfort automatického odpojování, ale zase na čtyři krtá čtyři je to k nezaplacení. Já už jen čekám až se mě ty moje opravené rozsypou a půjdu do automatů. Jenže jak na potvoru se ty potvory už skoro tři roky nechtěj po opravě rozpadnout. KAždopádně AVM jsme snad schopni dodat s cenou do 6.000 VČETNĚ dph. Byla by sice asi měsíc čekací doba ,ale šlo by to. Zatím jsme to nezkoušeli dodat.
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele: