Výfukové sběrné potrubí, výměna za jiné

Slaava
Moderátor

Výfukové sběrné potrubí, výměna za jiné

Příspěvek od Slaava »

Děcka, nesetkali ste se náhodou s nějakou alternativou originálního sběrné potrubí (paroží) vejfuku? Jde mi hlavně o motor 2,3TD a o možnost nahradit to původní litinový zvěrstvo něčím kultivovaným.

Nechat si to dělat by asi byl hroznej boj, protože je na tom turbo, EGR ventil, regulace turba a navíc tam není moc místa.

Posím teda o radu kde brát a nekrást (eventuelně nakrást). Fenk jů!
Naposledy upravil(a) Slaava dne 01 pro 2006 13:02, celkem upraveno 1 x.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Paroží

Příspěvek od Nimrod »

Asi ti neporadím, ale co třeba nerezový? A nebo pak takové to hnědo bíle a seženeš hop v lese :lol:
merlin

výměna paroží

Příspěvek od merlin »

Slaavo prosím tě,to chceš měnit kvůli hmotnosti?Trochu jsem čmuchal po netu,ale nula nula nic!Navíc máš pravdu,že je tam spousta věcí,takže pokoutní výroba,nevím,nevím. :cry:
Slaava
Moderátor

Re: výměna paroží

Příspěvek od Slaava »

merlin píše:Slaavo prosím tě,to chceš měnit kvůli hmotnosti?Trochu jsem čmuchal po netu,ale nula nula nic!Navíc máš pravdu,že je tam spousta věcí,takže pokoutní výroba,nevím,nevím. :cry:
Ne, to já jenom tak vymejšlím kraviny. Tunění, znáš to. Bůh ví, jak by to s tím fungovalo. Home made by byla děsná fuška. Díky za snahu.
Rosta

Re: výměna paroží

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:
merlin píše:Slaavo prosím tě,to chceš měnit kvůli hmotnosti?Trochu jsem čmuchal po netu,ale nula nula nic!Navíc máš pravdu,že je tam spousta věcí,takže pokoutní výroba,nevím,nevím. :cry:
Ne, to já jenom tak vymejšlím kraviny. Tunění, znáš to. Bůh ví, jak by to s tím fungovalo. Home made by byla děsná fuška. Díky za snahu.
...pruser je to turbo na tom. A jeste jak je to vlastne jeden kus i se sanim (aspon na c24ne). Kdyby to byl treba normalni benzinak s oddelenyma svodama a sanim, pak je to tisickrat jednodussi (i tak je to drbacka), ale ma to vyznam, protoze dobre udelanej vyfuk snizi spotrebu (trochu), ale hlavne prida docela dost poniku....
Slaava
Moderátor

No tuning, no fun :-(

Příspěvek od Slaava »

U 2,3TD je sací a výfukový svodový potrubí oddělený ale je chycený společně. Je tam málo místa a visí na tom turbo a další s ním související kraviny. Děsnej patvar. Doufal sem, že to třeba dělá nějaká tunicí firma. Leč nikde sem nic nenašel... :cry:
merlin

No tunning,no fun

Příspěvek od merlin »

A co to jen nechat pogalvanizovat tvrdochromem?O něco by to zvedlo výkon,bylo by lepší vyprazdňování válců a ten chrom v motoru :P Tuneři by pukli :lol:
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

slaava videl u lubose filtr a uz by chtel taky neco blejskavyho

straka jeden :D

asi jsme ho infikovali tunenim !!!!!!!!

jen tak dal at se posuneme i na zavodní okruhy ..................

h.
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Slaava a tuning,to mi nějak nejde k sobě.Je teda fakt,že už ty silný výrazava moc nepoužívá.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...teda s tema zavodnima okruhama jsou to dost silny slova :lol: ... bych se nechtel v Brne na okruhu ritit do zatacky s Fronckem stopáďo ... bych se asi pokakal strachy :evil:
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Rosťo souhlasím,ale když bychom ten závodní okruh pojmuli jako celo denní výlet z krilováním,tak proč ne.
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

rosta napsal :

...teda s tema zavodnima okruhama jsou to dost silny slova ... bych se nechtel v Brne na okruhu ritit do zatacky s Fronckem stopáďo ... bych se asi pokakal strachy

ale zase si vezmi tu vyhodu - nevyberes zatacku a z kacirku se dostanes sam a ne jako formule - potupne na rameni jerabu !!!

mazec

h.
merlin

Příspěvek od merlin »

Nóóó a nejen z kačírku dokonce i z bariéry se vyrveš (skoro) sám,pokud jí teda bravurně neproletíš skrz :D
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

V Brně na okruhu stopáďo,no tak to by chtělo přezout na M/Tčka,aby to líp sedělo :D ,a to výfukový paroží,by bylo docela dost zajímavý,ještě s tím chromem uvnitř a to bys jako přijel na sraz,tam si na dece ráno rozhodil motor,aby tuneři viděli tvuj chrom,odpoledne bys to zas sfouk dohromady,hodil do auta a spokojeně odjížděl?Tam by byla možná snažší varianta,než ho kutit celý,zkusit tam napáchat z nějakýho jinýho auta a urobiti řekněme nějaké mezikusy,aby to správně sedělo,V
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Nebo si koupit ohejbačku na trubky,nerez roury bezešvé s pěknou sílou stěny,vyhrát se s nimi,vyleštit venku i uvnitř... a nejlépe celý výfuk,to by se na T-srazu posrali. :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Odpovědět

Zpět na „Motory všeobecně“