Výfukové sběrné potrubí, výměna za jiné
- Slaava
- Moderátor
Výfukové sběrné potrubí, výměna za jiné
Děcka, nesetkali ste se náhodou s nějakou alternativou originálního sběrné potrubí (paroží) vejfuku? Jde mi hlavně o motor 2,3TD a o možnost nahradit to původní litinový zvěrstvo něčím kultivovaným.
Nechat si to dělat by asi byl hroznej boj, protože je na tom turbo, EGR ventil, regulace turba a navíc tam není moc místa.
Posím teda o radu kde brát a nekrást (eventuelně nakrást). Fenk jů!
Nechat si to dělat by asi byl hroznej boj, protože je na tom turbo, EGR ventil, regulace turba a navíc tam není moc místa.
Posím teda o radu kde brát a nekrást (eventuelně nakrást). Fenk jů!
Naposledy upravil(a) Slaava dne 01 pro 2006 13:02, celkem upraveno 1 x.
-
merlin
výměna paroží
Slaavo prosím tě,to chceš měnit kvůli hmotnosti?Trochu jsem čmuchal po netu,ale nula nula nic!Navíc máš pravdu,že je tam spousta věcí,takže pokoutní výroba,nevím,nevím. 
- Slaava
- Moderátor
Re: výměna paroží
Ne, to já jenom tak vymejšlím kraviny. Tunění, znáš to. Bůh ví, jak by to s tím fungovalo. Home made by byla děsná fuška. Díky za snahu.merlin píše:Slaavo prosím tě,to chceš měnit kvůli hmotnosti?Trochu jsem čmuchal po netu,ale nula nula nic!Navíc máš pravdu,že je tam spousta věcí,takže pokoutní výroba,nevím,nevím.
-
Rosta
Re: výměna paroží
...pruser je to turbo na tom. A jeste jak je to vlastne jeden kus i se sanim (aspon na c24ne). Kdyby to byl treba normalni benzinak s oddelenyma svodama a sanim, pak je to tisickrat jednodussi (i tak je to drbacka), ale ma to vyznam, protoze dobre udelanej vyfuk snizi spotrebu (trochu), ale hlavne prida docela dost poniku....Slaava píše:Ne, to já jenom tak vymejšlím kraviny. Tunění, znáš to. Bůh ví, jak by to s tím fungovalo. Home made by byla děsná fuška. Díky za snahu.merlin píše:Slaavo prosím tě,to chceš měnit kvůli hmotnosti?Trochu jsem čmuchal po netu,ale nula nula nic!Navíc máš pravdu,že je tam spousta věcí,takže pokoutní výroba,nevím,nevím.
- Slaava
- Moderátor
No tuning, no fun :-(
U 2,3TD je sací a výfukový svodový potrubí oddělený ale je chycený společně. Je tam málo místa a visí na tom turbo a další s ním související kraviny. Děsnej patvar. Doufal sem, že to třeba dělá nějaká tunicí firma. Leč nikde sem nic nenašel... 
-
merlin
No tunning,no fun
A co to jen nechat pogalvanizovat tvrdochromem?O něco by to zvedlo výkon,bylo by lepší vyprazdňování válců a ten chrom v motoru
Tuneři by pukli 
-
Luboš K.
-
Rosta
-
Luboš K.
-
honzík
- Pokročilý diskutér
re
rosta napsal :
...teda s tema zavodnima okruhama jsou to dost silny slova ... bych se nechtel v Brne na okruhu ritit do zatacky s Fronckem stopáďo ... bych se asi pokakal strachy
ale zase si vezmi tu vyhodu - nevyberes zatacku a z kacirku se dostanes sam a ne jako formule - potupne na rameni jerabu !!!
mazec
h.
...teda s tema zavodnima okruhama jsou to dost silny slova ... bych se nechtel v Brne na okruhu ritit do zatacky s Fronckem stopáďo ... bych se asi pokakal strachy
ale zase si vezmi tu vyhodu - nevyberes zatacku a z kacirku se dostanes sam a ne jako formule - potupne na rameni jerabu !!!
mazec
h.
-
merlin
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
V Brně na okruhu stopáďo,no tak to by chtělo přezout na M/Tčka,aby to líp sedělo :D ,a to výfukový paroží,by bylo docela dost zajímavý,ještě s tím chromem uvnitř a to bys jako přijel na sraz,tam si na dece ráno rozhodil motor,aby tuneři viděli tvuj chrom,odpoledne bys to zas sfouk dohromady,hodil do auta a spokojeně odjížděl?Tam by byla možná snažší varianta,než ho kutit celý,zkusit tam napáchat z nějakýho jinýho auta a urobiti řekněme nějaké mezikusy,aby to správně sedělo,V
- farmář
- Moderátor
Nebo si koupit ohejbačku na trubky,nerez roury bezešvé s pěknou sílou stěny,vyhrát se s nimi,vyleštit venku i uvnitř... a nejlépe celý výfuk,to by se na T-srazu posrali. 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra