Průsak oleje přes turbodmychadlo

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Průsak oleje přes turbodmychadlo

Příspěvek od Franta44 »

Sundal jsem hadici z turba a v hadici byl olej,chytil jsem za vrtuli a zdá se mi že má dost velkou vůli,asi kolem prolíná olej.Dá se to nějak zrepasovat ?
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Slaava
Moderátor

Re: Olej v turbu

Příspěvek od Slaava »

Franta píše:Sundal jsem hadici z turba a v hadici byl olej,chytil jsem za vrtuli a zdá se mi že má dost velkou vůli,asi kolem prolíná olej.Dá se to nějak zrepasovat ?
Záleží jak moc oleje a jak moc velká vůle. Průsak je víceméně normální, vůle se za provozu "vyplní" olejem. Zrepasovat to samozřejmě de, je to ta první věc, co se nejčastěji na turbínách opravuje. Zkus oslovit Hujera (kdybys měl zájem, tak ti v SZ na něj pošlu telefon) - ten má kontakt na chlapíka, co levně repasí turbíny.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Jo díky, taky jsem to našel.Spíše mě jde o to jestli je to akutní nebo se stím dá chvíli jezdit.Jestli ne tak bych to nechal na zimu jak bude méně práce,protože auto potřebuju.No než jsem to stihnul vyfotit tak jsem to utřel.Až něco pojezdím tak to nafotím a hodím to tady.Byla tam docela loužička.
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

jazdit mozes aj bez turba..
Land Rover Discovery 2
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Franta píše:Jo díky, taky jsem to našel.Spíše mě jde o to jestli je to akutní nebo se stím dá chvíli jezdit.Jestli ne tak bych to nechal na zimu jak bude méně práce,protože auto potřebuju.No než jsem to stihnul vyfotit tak jsem to utřel.Až něco pojezdím tak to nafotím a hodím to tady.Byla tam docela loužička.
aktuální to je, pokud se ti zvedne spotřeba oleje nad stanovenou kilometrovou normu. turbo je utěsněné jen labirintem. takže průnik je prostě normální. radiální vůle hřidelky na studeném turbu je fakt velká. měřil jsem ji jen tak ze srandy na repasovaném turbu z V. Bíteše a dělalo to 0,4mm na konci hřídelky, když jsem ji prstem vyklonil z krajní do krajní polohy
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Díky za rady, olej nedolévám od výměny k výměně,jenom trochu klesne na měrce.Vůli mám asi trochu větší než píšeš.Tak to zatím nechám v klidu.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“