Průsak oleje přes turbodmychadlo
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Průsak oleje přes turbodmychadlo
Sundal jsem hadici z turba a v hadici byl olej,chytil jsem za vrtuli a zdá se mi že má dost velkou vůli,asi kolem prolíná olej.Dá se to nějak zrepasovat ?
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- Slaava
- Moderátor
Re: Olej v turbu
Záleží jak moc oleje a jak moc velká vůle. Průsak je víceméně normální, vůle se za provozu "vyplní" olejem. Zrepasovat to samozřejmě de, je to ta první věc, co se nejčastěji na turbínách opravuje. Zkus oslovit Hujera (kdybys měl zájem, tak ti v SZ na něj pošlu telefon) - ten má kontakt na chlapíka, co levně repasí turbíny.Franta píše:Sundal jsem hadici z turba a v hadici byl olej,chytil jsem za vrtuli a zdá se mi že má dost velkou vůli,asi kolem prolíná olej.Dá se to nějak zrepasovat ?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jo díky, taky jsem to našel.Spíše mě jde o to jestli je to akutní nebo se stím dá chvíli jezdit.Jestli ne tak bych to nechal na zimu jak bude méně práce,protože auto potřebuju.No než jsem to stihnul vyfotit tak jsem to utřel.Až něco pojezdím tak to nafotím a hodím to tady.Byla tam docela loužička.
- RAV9
- Začínající diskutér
- Janeš Petr
- Moderátor
aktuální to je, pokud se ti zvedne spotřeba oleje nad stanovenou kilometrovou normu. turbo je utěsněné jen labirintem. takže průnik je prostě normální. radiální vůle hřidelky na studeném turbu je fakt velká. měřil jsem ji jen tak ze srandy na repasovaném turbu z V. Bíteše a dělalo to 0,4mm na konci hřídelky, když jsem ji prstem vyklonil z krajní do krajní polohyFranta píše:Jo díky, taky jsem to našel.Spíše mě jde o to jestli je to akutní nebo se stím dá chvíli jezdit.Jestli ne tak bych to nechal na zimu jak bude méně práce,protože auto potřebuju.No než jsem to stihnul vyfotit tak jsem to utřel.Až něco pojezdím tak to nafotím a hodím to tady.Byla tam docela loužička.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady, olej nedolévám od výměny k výměně,jenom trochu klesne na měrce.Vůli mám asi trochu větší než píšeš.Tak to zatím nechám v klidu.