Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět

Vase zkusenosti s cerpadlem na 2.2 DTI:

mam rocnik 99/00 a cerpadlo ok
24
31%
mam rocnik 99/00 a cerpadlo je/bylo v haji
24
31%
mam jiny rocnik a cerpadlo ok
15
19%
mam jiny rocnik a cerpadlo je/bylo v prdeli
2
3%
nemam B-cko :)
13
17%

Celkem hlasů: 78

Slaava
Moderátor

Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi - ANKETA

Příspěvek od Slaava »

black forest píše:
PM píše:Ať už je Oslík doma, chodím čuřit do prázné garáže.
Ahoj. Prosím Tě co děláš v gáráži, když tam chodíš "čuřit". Fakt mě to mě zajímá víc než to čerpadlo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Forest
Jo, to by chtělo ještě nějaký fotky z "čuření". :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Chlapi klídek !!! Jen by ste mě viděli s cigaretkou v hubě, doma nesmím, tak chodím do garáže jako nějaký desetiletý frajer.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
gackom
Začínající diskutér

Příspěvek od gackom »

Zdravím všechny Fronteráky.
Mám ročník 00, letos jsme varazili na dovču do Bulharska. Na dálnici před Bratislavou se mi rožla kontrolka poruchy a nechtělo to jet víc jak 3tis. otáček. Zastavil jsem na parkovišti a měl jsem obrovský strach, že jsme dojeli. Po chvíli jsem nastartoval a motor normálně naskočil a kontrolka nesvítila. Tak jsme vyrazili dál. Celou cestu to jelo v poho jenom asi dvakrát ta kontrolka problikla, ale jelo to dobře. Poté co jsme se vrátili domů, tak jsem byl na diagnostice a tam mi řekl, že to byla porucha elektroniky na čerpadle a vzhledem k tomu, že mám najeto 159 tis. km, tak můžu počítat stím, že asi půjde do kytek. Tak jsem se včera s nelehkým srdcem vrátil domů. Dnes jsem jel do Starého města a po cestě se rožla kontrolka poruchy, zhasl motor a už to nešlo natočit. Takže čerpadlo je v pr..li. :roll: Měl jsem obrovské štěstí, že se mi to nestalo někde ve vnitrozemí v Bulharsku.
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
gackom
Začínající diskutér

Příspěvek od gackom »

Tak teď jdu pročítat vše o čerpadlech, abych zjistil kde a za kolik to nechat spravit :( :evil:
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

gackom píše:Zdravím všechny Fronteráky.
Mám ročník 00, letos jsme varazili na dovču do Bulharska. Na dálnici před Bratislavou se mi rožla kontrolka poruchy a nechtělo to jet víc jak 3tis. otáček. Zastavil jsem na parkovišti a měl jsem obrovský strach, že jsme dojeli. Po chvíli jsem nastartoval a motor normálně naskočil a kontrolka nesvítila. Tak jsme vyrazili dál. Celou cestu to jelo v poho jenom asi dvakrát ta kontrolka problikla, ale jelo to dobře. Poté co jsme se vrátili domů, tak jsem byl na diagnostice a tam mi řekl, že to byla porucha elektroniky na čerpadle a vzhledem k tomu, že mám najeto 159 tis. km, tak můžu počítat stím, že asi půjde do kytek. Tak jsem se včera s nelehkým srdcem vrátil domů. Dnes jsem jel do Starého města a po cestě se rožla kontrolka poruchy, zhasl motor a už to nešlo natočit. Takže čerpadlo je v pr..li. :roll: Měl jsem obrovské štěstí, že se mi to nestalo někde ve vnitrozemí v Bulharsku.
potvrzuje se moje zkusenost odpozorovana na fronterach, zvyknou se kazit az tesne po prichodu na parkoviste, pred hotel, domu z dovolene ze zahranici, z navstevy atd. ovsem jsou i vynimky....... :roll:
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

gackom píše:Tak teď jdu pročítat vše o čerpadlech, abych zjistil kde a za kolik to nechat spravit :( :evil:
Rozhodne nedoporučuji Automehaniku IVAS u Šibeniku, je to trochu z ruky, dali mi už třetí termín dokončení opravy a cenu pomalinku šroubují nahoru po stovkách Eur. Pokud mám jet letos podruhé do Chorvatska, tak ať to kurňa není v zimě. Rád bych se cáknul v moři, když už tam budu.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

gackom píše: ... Dnes jsem jel do Starého města a po cestě se rožla kontrolka poruchy, zhasl motor a už to nešlo natočit. Takže čerpadlo je v pr..li. :roll: Měl jsem obrovské štěstí, že se mi to nestalo někde ve vnitrozemí v Bulharsku.
to stastie teda mas, aspon ho mas teda viac ako chudak PM :cry:
inak zvlastne ze dala "varovanie" a chciplo to az par km potom, pokial viem vecsinou to je z nicoho nic.

vela stastia pri oprave, aspon to budes mat za sebou... a my ostatny? cakame, cakame... :lol:
Land Rover Discovery 2
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

RAV9 píše:aspon to budes mat za sebou... a my ostatny? cakame, cakame... :lol:
No a co místo čekání prohodit tu vadnou elektroniku rovnou podle tohodle návodu: viewtopic.php?f=7&t=2772&start=0 :?:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

viď, taky si říkám.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:viď, taky si říkám.
No já tomu piču rozumím ale jestli všem odchází tenhle jeden šváb, tak proč čekat až zdechne když se mi to bude nejmíň hodit?
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Říkáš, proč ho nevyměnit, když to asi každou chvilkou zdechne??
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

vis proc? protoze frontera bude do konca roka pri troche stastia predana! a teraz ma mozete ukamenovat :mrgreen:

2. rozmyslal som nad tim, ale nepoznam nikoho kto by to vedel ODBORNE spravit
3. nepichat zbytocne do toho co funguje, aj ked..
Land Rover Discovery 2
gackom
Začínající diskutér

Příspěvek od gackom »

Rozhodne nedoporučuji Automehaniku IVAS u Šibeniku, je to trochu z ruky, dali mi už třetí termín dokončení opravy a cenu pomalinku šroubují nahoru po stovkách Eur. Pokud mám jet letos podruhé do Chorvatska, tak ať to kurňa není v zimě. Rád bych se cáknul v moři, když už tam budu.[/quote]

Ne, do Šibeniku se opravdu nechystám, je to celkem z ruky :( , ale včera se mi již předběžně podařilo sehnat člověka co mi to spraví. Není to ani nijak daleko, nějakých 25km, takže dnes by měl přijet s odtahovkou a auto si odvést. Předběžná domluva je, že do týdne by to mělo být a cena čerpadla-repasovaného 28-30 tis. Tak uvidím jak to dopadne. :( :( Je to ten maník co jsem u něj byl na diagnostice, když se mi to nezdálo a auto se přeplo do nouzového režimu. I přesto mám takový blbý pocit, že dávám auto pryč někomu koho dobře neznám a to i přesto, že mi ho doporučil známý. Tiše doufám, že to dobře dopadne a nebudou nějaké problémy.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

RAV9 píše:vis proc? protoze frontera bude do konca roka pri troche stastia predana! a teraz ma mozete ukamenovat :mrgreen:

2. rozmyslal som nad tim, ale nepoznam nikoho kto by to vedel ODBORNE spravit
3. nepichat zbytocne do toho co funguje, aj ked..
Trochu divný myšlenkový pochody ale budiž - systém "rychle to prodám, protože už by se to mělo začít srát" je v této částí Západní Asie běžnej, takže se na tebe nikdo nebude zlobit. Ale:

2. Když to chceš ODBORNE a sám se na to necejtíš, tak to dej nějakýmu elektroservisu, co opravuje elektroniku, zesíky a tak. Takovej lidí je spousta.
3. Zrezlý brzdový trubice taky fungujou, dokuď nerupnou a taky se nečeká až rupnu s odůvodněním, že zatím to funguje.
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

Slaava píše: 2. Když to chceš ODBORNE a sám se na to necejtíš, tak to dej nějakýmu elektroservisu, co opravuje elektroniku, zesíky a tak. Takovej lidí je spousta..
snazim sa hladat ale u nas su bohuzial vsetko FUSERI, vzdy ked si tu u nas nieco davam robit (nielen elektro) tak nieco poseru / predrazia / alebo nastane nejaky problem. som uz z toho pekne otraveny a nechat si dosrat cerpadlo... co ja viem, to radsej pockam kim to namna dojde :(

inak ohladne predaja, nieje iste ze mam posttihnuty rocnik, mam 2000-ku takze sanca 50:50
Land Rover Discovery 2
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“