Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi
- Slaava
- Moderátor
Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi - ANKETA
Jo, to by chtělo ještě nějaký fotky z "čuření".black forest píše:Ahoj. Prosím Tě co děláš v gáráži, když tam chodíš "čuřit". Fakt mě to mě zajímá víc než to čerpadlo.PM píše:Ať už je Oslík doma, chodím čuřit do prázné garáže.![]()
![]()
Forest
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Chlapi klídek !!! Jen by ste mě viděli s cigaretkou v hubě, doma nesmím, tak chodím do garáže jako nějaký desetiletý frajer.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
- gackom
- Začínající diskutér
Zdravím všechny Fronteráky.
Mám ročník 00, letos jsme varazili na dovču do Bulharska. Na dálnici před Bratislavou se mi rožla kontrolka poruchy a nechtělo to jet víc jak 3tis. otáček. Zastavil jsem na parkovišti a měl jsem obrovský strach, že jsme dojeli. Po chvíli jsem nastartoval a motor normálně naskočil a kontrolka nesvítila. Tak jsme vyrazili dál. Celou cestu to jelo v poho jenom asi dvakrát ta kontrolka problikla, ale jelo to dobře. Poté co jsme se vrátili domů, tak jsem byl na diagnostice a tam mi řekl, že to byla porucha elektroniky na čerpadle a vzhledem k tomu, že mám najeto 159 tis. km, tak můžu počítat stím, že asi půjde do kytek. Tak jsem se včera s nelehkým srdcem vrátil domů. Dnes jsem jel do Starého města a po cestě se rožla kontrolka poruchy, zhasl motor a už to nešlo natočit. Takže čerpadlo je v pr..li.
Měl jsem obrovské štěstí, že se mi to nestalo někde ve vnitrozemí v Bulharsku.
Mám ročník 00, letos jsme varazili na dovču do Bulharska. Na dálnici před Bratislavou se mi rožla kontrolka poruchy a nechtělo to jet víc jak 3tis. otáček. Zastavil jsem na parkovišti a měl jsem obrovský strach, že jsme dojeli. Po chvíli jsem nastartoval a motor normálně naskočil a kontrolka nesvítila. Tak jsme vyrazili dál. Celou cestu to jelo v poho jenom asi dvakrát ta kontrolka problikla, ale jelo to dobře. Poté co jsme se vrátili domů, tak jsem byl na diagnostice a tam mi řekl, že to byla porucha elektroniky na čerpadle a vzhledem k tomu, že mám najeto 159 tis. km, tak můžu počítat stím, že asi půjde do kytek. Tak jsem se včera s nelehkým srdcem vrátil domů. Dnes jsem jel do Starého města a po cestě se rožla kontrolka poruchy, zhasl motor a už to nešlo natočit. Takže čerpadlo je v pr..li.
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- gackom
- Začínající diskutér
Tak teď jdu pročítat vše o čerpadlech, abych zjistil kde a za kolik to nechat spravit

Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
potvrzuje se moje zkusenost odpozorovana na fronterach, zvyknou se kazit az tesne po prichodu na parkoviste, pred hotel, domu z dovolene ze zahranici, z navstevy atd. ovsem jsou i vynimky.......gackom píše:Zdravím všechny Fronteráky.
Mám ročník 00, letos jsme varazili na dovču do Bulharska. Na dálnici před Bratislavou se mi rožla kontrolka poruchy a nechtělo to jet víc jak 3tis. otáček. Zastavil jsem na parkovišti a měl jsem obrovský strach, že jsme dojeli. Po chvíli jsem nastartoval a motor normálně naskočil a kontrolka nesvítila. Tak jsme vyrazili dál. Celou cestu to jelo v poho jenom asi dvakrát ta kontrolka problikla, ale jelo to dobře. Poté co jsme se vrátili domů, tak jsem byl na diagnostice a tam mi řekl, že to byla porucha elektroniky na čerpadle a vzhledem k tomu, že mám najeto 159 tis. km, tak můžu počítat stím, že asi půjde do kytek. Tak jsem se včera s nelehkým srdcem vrátil domů. Dnes jsem jel do Starého města a po cestě se rožla kontrolka poruchy, zhasl motor a už to nešlo natočit. Takže čerpadlo je v pr..li.Měl jsem obrovské štěstí, že se mi to nestalo někde ve vnitrozemí v Bulharsku.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Rozhodne nedoporučuji Automehaniku IVAS u Šibeniku, je to trochu z ruky, dali mi už třetí termín dokončení opravy a cenu pomalinku šroubují nahoru po stovkách Eur. Pokud mám jet letos podruhé do Chorvatska, tak ať to kurňa není v zimě. Rád bych se cáknul v moři, když už tam budu.gackom píše:Tak teď jdu pročítat vše o čerpadlech, abych zjistil kde a za kolik to nechat spravit![]()
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
- RAV9
- Začínající diskutér
to stastie teda mas, aspon ho mas teda viac ako chudak PMgackom píše: ... Dnes jsem jel do Starého města a po cestě se rožla kontrolka poruchy, zhasl motor a už to nešlo natočit. Takže čerpadlo je v pr..li.Měl jsem obrovské štěstí, že se mi to nestalo někde ve vnitrozemí v Bulharsku.
inak zvlastne ze dala "varovanie" a chciplo to az par km potom, pokial viem vecsinou to je z nicoho nic.
vela stastia pri oprave, aspon to budes mat za sebou... a my ostatny? cakame, cakame...
Land Rover Discovery 2
- Slaava
- Moderátor
No a co místo čekání prohodit tu vadnou elektroniku rovnou podle tohodle návodu: viewtopic.php?f=7&t=2772&start=0RAV9 píše:aspon to budes mat za sebou... a my ostatny? cakame, cakame...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
viď, taky si říkám.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
No já tomu piču rozumím ale jestli všem odchází tenhle jeden šváb, tak proč čekat až zdechne když se mi to bude nejmíň hodit?farmář píše:viď, taky si říkám.
- Vokoun
- Ultra diskutér
Říkáš, proč ho nevyměnit, když to asi každou chvilkou zdechne??
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- RAV9
- Začínající diskutér
vis proc? protoze frontera bude do konca roka pri troche stastia predana! a teraz ma mozete ukamenovat
2. rozmyslal som nad tim, ale nepoznam nikoho kto by to vedel ODBORNE spravit
3. nepichat zbytocne do toho co funguje, aj ked..
Land Rover Discovery 2
- gackom
- Začínající diskutér
Rozhodne nedoporučuji Automehaniku IVAS u Šibeniku, je to trochu z ruky, dali mi už třetí termín dokončení opravy a cenu pomalinku šroubují nahoru po stovkách Eur. Pokud mám jet letos podruhé do Chorvatska, tak ať to kurňa není v zimě. Rád bych se cáknul v moři, když už tam budu.[/quote]
Ne, do Šibeniku se opravdu nechystám, je to celkem z ruky
, ale včera se mi již předběžně podařilo sehnat člověka co mi to spraví. Není to ani nijak daleko, nějakých 25km, takže dnes by měl přijet s odtahovkou a auto si odvést. Předběžná domluva je, že do týdne by to mělo být a cena čerpadla-repasovaného 28-30 tis. Tak uvidím jak to dopadne.
Je to ten maník co jsem u něj byl na diagnostice, když se mi to nezdálo a auto se přeplo do nouzového režimu. I přesto mám takový blbý pocit, že dávám auto pryč někomu koho dobře neznám a to i přesto, že mi ho doporučil známý. Tiše doufám, že to dobře dopadne a nebudou nějaké problémy.
Ne, do Šibeniku se opravdu nechystám, je to celkem z ruky
- Slaava
- Moderátor
Trochu divný myšlenkový pochody ale budiž - systém "rychle to prodám, protože už by se to mělo začít srát" je v této částí Západní Asie běžnej, takže se na tebe nikdo nebude zlobit. Ale:RAV9 píše:vis proc? protoze frontera bude do konca roka pri troche stastia predana! a teraz ma mozete ukamenovat![]()
2. Když to chceš ODBORNE a sám se na to necejtíš, tak to dej nějakýmu elektroservisu, co opravuje elektroniku, zesíky a tak. Takovej lidí je spousta.
3. Zrezlý brzdový trubice taky fungujou, dokuď nerupnou a taky se nečeká až rupnu s odůvodněním, že zatím to funguje.
- RAV9
- Začínající diskutér
snazim sa hladat ale u nas su bohuzial vsetko FUSERI, vzdy ked si tu u nas nieco davam robit (nielen elektro) tak nieco poseru / predrazia / alebo nastane nejaky problem. som uz z toho pekne otraveny a nechat si dosrat cerpadlo... co ja viem, to radsej pockam kim to namna dojdeSlaava píše: 2. Když to chceš ODBORNE a sám se na to necejtíš, tak to dej nějakýmu elektroservisu, co opravuje elektroniku, zesíky a tak. Takovej lidí je spousta..
inak ohladne predaja, nieje iste ze mam posttihnuty rocnik, mam 2000-ku takze sanca 50:50
Land Rover Discovery 2