po krátkém zastavení nejde motor 2,4i nastartovat
- ondra909
- Diskuzní Nováček
po krátkém zastavení nejde motor 2,4i nastartovat
Zdravím všeckých
, su tu úplně nový, páč jsem si včera dovezl mojí první Fronterku
r.v. 1993 2.4 i . Chci se zeptat, když vypnu motor a tak do půl hodinky chci zase nastartovat tak to musím tak 3krát protočit
a až potom to chytne.A taky mi začala problikávat kontrolka motoru, nevíte čím to je?
Předem dík za jakou koliv reakci
Frontera A 2,4i 1993 dlouhá, momentálně předělávaná na LPG(sekven.)
- farmář
- Moderátor
Re: Padá mi Benzííín
když ti padá benzín, tak asi tím že ti netěsní palivová soustava,ne? nové to není, kup tu hadici v metráži novou a neřeš ptákoviny. 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Vokoun
- Ultra diskutér
Farmáři, nebuď na něho tak hrrrr. Tomu nerozumí, třeba tak, jako já

Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- ondra909
- Diskuzní Nováček
A k tomu problikávání nic nemáte? kluci šikovní

- farmář
- Moderátor
nádrž je bandaska. Z bandasky vede hadice, roura...jak kde jak na co. Roura a hadice jsou roura a hadice. Tomu je taky rozumět. Pak nějakej filtr, jinak v nádrži čerpadlo, že. No a pak to cpeš do stříkačky. Jakákoliv stará hadice a spona, která tam je, příruba filtru...může lehce sát vzduch. Než hledat 3,14tiny, koupím kusa metráže a nové sponky a za hodinu to mám jako z fabriky
a pak se vidí.
Na to jinej návod není
problikává kontrolka motoru..u 2,4 vůbec nevím co to znamená.
Však ten motor ani nemám. 
Na to jinej návod není
problikává kontrolka motoru..u 2,4 vůbec nevím co to znamená.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
a když to jdeš natočit třeba druhej den, tak už chytne normálně ? jestli jo, tak to už se tu někde jednou řešilo. prostě se to z nějakého důvodu ulejvá ( netěsnej vstřik, nebo tak něco ). když se benzín startováním nebo delším odstavením odvětrá, zas to chytne normálně.ondra909 píše:Zdravím všeckých![]()
, su tu úplně nový, páč jsem si včera dovezl mojí první Fronterku
r.v. 1993 2.4 i . Chci se zeptat, když vypnu motor a tak do půl hodinky chci zase nastartovat tak to musím tak 3krát protočit
a až potom to chytne.A taky mi začala problikávat kontrolka motoru, nevíte čím to je?
![]()
![]()
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
kout.jk
- Super diskutér
tak čím by mohla být problikávající kontrolka motoru zjistíš tu:
viewtopic.php?f=2&t=1440&st=0&sk=t&sd=a ... d&start=45
mě taky padal benzin a pěkně dlouho. Smrad benzinu v kabině jsem sváděl na nefunkční aktivní uhlí. Když jsem se konečně dostal k tomu, že jsem zvedl kapotu, tak mi sákla hadička na přívodu do vstřřikovací lišty. Jinak mě se to projevovalo tak, že studenýmu se to nechtělo vůbec chytnout- než se ta vstřikovací lišta natlakovala, tak to trvalo a často při teplym motoru po nastartování kolísaly otáčky- nebylo to ani váhou vzduchu, ani regulátorem volnoběžných otáček, ale tím,že tam byl malý tlak a motor si sám přidal, když se srovnaly otáčky, tak zas si přidal a to vždycky tak čtyřikrát, než se zas natlakovala lišta do normálního tlaku.
viewtopic.php?f=2&t=1440&st=0&sk=t&sd=a ... d&start=45
mě taky padal benzin a pěkně dlouho. Smrad benzinu v kabině jsem sváděl na nefunkční aktivní uhlí. Když jsem se konečně dostal k tomu, že jsem zvedl kapotu, tak mi sákla hadička na přívodu do vstřřikovací lišty. Jinak mě se to projevovalo tak, že studenýmu se to nechtělo vůbec chytnout- než se ta vstřikovací lišta natlakovala, tak to trvalo a často při teplym motoru po nastartování kolísaly otáčky- nebylo to ani váhou vzduchu, ani regulátorem volnoběžných otáček, ale tím,že tam byl malý tlak a motor si sám přidal, když se srovnaly otáčky, tak zas si přidal a to vždycky tak čtyřikrát, než se zas natlakovala lišta do normálního tlaku.
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
- ondra909
- Diskuzní Nováček
Hele farmáři, tak jsem to právě dodělal.Začal jsem od čerpadla,tam jsou dvě hadice potom jsou trubky a z jedné to jde hadicí do takového " válce "nebo je to nějaký filtr, nebo co a z něj ven a nakonec jsme měnil hadice k těm pulzáčům paliva,ale nic dál.Zapoměl jsem na něco?
Dík
Dík
- farmář
- Moderátor
mám ropy, poslední benál bylo Ducato
asi ne, Kuoťák zmiňoval hadici k liště ale jak to máš ty netucha. Ten váleček je výše zmíněnej filtr s aktivním uhlím,bezesporu. Uvidíš, každopádně jsi se seznámil se svým vedením, případná chybka je už minimalizovaná a snáze lokalizovatelná. Starý hadice jsou trest, myslíš že je ok a vona si klidně zpuchří,ale nevypadá.Nejhoří jsou ty prosakující.
- ondra909
- Diskuzní Nováček
Tak já se mrknu ještě na tu lištu a uvidím 
-
kout.jk
- Super diskutér
ten válec, kterej ondra myslel je určitě palivovej filtr a ten mohl rovnou taky vyměnit, protože se má měnit každých 10tis. a neznám nikoho, kromě mě, že u benzinu někdy palivovej filtr měnil.
ALE OTÁZKA PRO ODBORNÍKY:
Jak má být přesně zapojená nádoba s aktivnim uhlim. Jeden vstup TANK,to je jasný že je nádrž, ale na přímo nebo přes ten ventil benzinových výparů a druhej vstup AIR, vzduch - to jen tak do vzduchu? Nebo někam do sání? Mě to vede pod blatník a dál nevim..
ALE OTÁZKA PRO ODBORNÍKY:
Jak má být přesně zapojená nádoba s aktivnim uhlim. Jeden vstup TANK,to je jasný že je nádrž, ale na přímo nebo přes ten ventil benzinových výparů a druhej vstup AIR, vzduch - to jen tak do vzduchu? Nebo někam do sání? Mě to vede pod blatník a dál nevim..
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
- Žanek
- Super diskutér
Jo ten vývod končí v podběhu a je to odvětrání. A polivovej filtr jsem u své 2,4 taky měnil, byl pěěěěěkně zahumusenej.
- ondra909
- Diskuzní Nováček
Hele Koute, chci se ještě zeptat jestli nevíš kde přesně bych našel ty piny. Našel jsem nad předním pravým světlem něco jako dlouhé černé "relé"
(bych to i vyfotil,ale venku ščije
), které je navíc takové jako když vyteče baterka.Moc moc bych se chtěl taky naučit vyblikávání. A ještě bych se chtěl zeptat
na tu lištu jak si psal, jak jsi zjišťoval tu případnou netěsnost.Jsem opravdu začátečník, ale zručný a učenlivý a všem Vám koupím pivo až se to všechno naučím

-
kout.jk
- Super diskutér
to relé, který myslíš, je relé palivovýho čerpadla. Netěsnost nejlíp odhalíš, když zapneš čerpadlo bez motoru - v pojistkový skříni je hlavní přívod- jištěnej tušim 60A (nevim jestě), Od něj natáhneš drátek a vsuneš ho pod pojistku palivovýho čerpadla ( FI ) - tím se ti rozběhne čerpadlo a pak jenom koukáš a posloucháš, čucháš, kde to sákne 
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
- ondra909
- Diskuzní Nováček
Re: po krátkém zastavení nejde motor 2,4i nastartovat
Omlouvám se, ale prostě nebyl čas
Tak jen pro rozuzlení problému, tak to bylo tím, že mi padal benzín tzn. vyčistit čerpadlo a koš a namontovat spínač na čerpadlo, abych to zbytečně netočil motorem. a tak jen 5 vteřin před startováním přidržet a už to jede.