po krátkém zastavení nejde motor 2,4i nastartovat

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
ondra909
Diskuzní Nováček

po krátkém zastavení nejde motor 2,4i nastartovat

Příspěvek od ondra909 »

Zdravím všeckých :grin: :grin: , su tu úplně nový, páč jsem si včera dovezl mojí první Fronterku :lol: r.v. 1993 2.4 i . Chci se zeptat, když vypnu motor a tak do půl hodinky chci zase nastartovat tak to musím tak 3krát protočit :twisted: a až potom to chytne.A taky mi začala problikávat kontrolka motoru, nevíte čím to je? :( :(
Předem dík za jakou koliv reakci :mrgreen:
Frontera A 2,4i 1993 dlouhá, momentálně předělávaná na LPG(sekven.)
farmář
Moderátor

Re: Padá mi Benzííín

Příspěvek od farmář »

když ti padá benzín, tak asi tím že ti netěsní palivová soustava,ne? nové to není, kup tu hadici v metráži novou a neřeš ptákoviny. :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Farmáři, nebuď na něho tak hrrrr. Tomu nerozumí, třeba tak, jako já :mrgreen: :mrgreen:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
ondra909
Diskuzní Nováček

Příspěvek od ondra909 »

A k tomu problikávání nic nemáte? kluci šikovní :lol: :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

nádrž je bandaska. Z bandasky vede hadice, roura...jak kde jak na co. Roura a hadice jsou roura a hadice. Tomu je taky rozumět. Pak nějakej filtr, jinak v nádrži čerpadlo, že. No a pak to cpeš do stříkačky. Jakákoliv stará hadice a spona, která tam je, příruba filtru...může lehce sát vzduch. Než hledat 3,14tiny, koupím kusa metráže a nové sponky a za hodinu to mám jako z fabriky :twisted: a pak se vidí.
Na to jinej návod není :mrgreen:
problikává kontrolka motoru..u 2,4 vůbec nevím co to znamená. :lol: :lol: :lol: Však ten motor ani nemám. :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ondra909 píše:Zdravím všeckých :grin: :grin: , su tu úplně nový, páč jsem si včera dovezl mojí první Fronterku :lol: r.v. 1993 2.4 i . Chci se zeptat, když vypnu motor a tak do půl hodinky chci zase nastartovat tak to musím tak 3krát protočit :twisted: a až potom to chytne.A taky mi začala problikávat kontrolka motoru, nevíte čím to je? :( :(
Předem dík za jakou koliv reakci :mrgreen:
a když to jdeš natočit třeba druhej den, tak už chytne normálně ? jestli jo, tak to už se tu někde jednou řešilo. prostě se to z nějakého důvodu ulejvá ( netěsnej vstřik, nebo tak něco ). když se benzín startováním nebo delším odstavením odvětrá, zas to chytne normálně.
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

tak čím by mohla být problikávající kontrolka motoru zjistíš tu:
viewtopic.php?f=2&t=1440&st=0&sk=t&sd=a ... d&start=45

mě taky padal benzin a pěkně dlouho. Smrad benzinu v kabině jsem sváděl na nefunkční aktivní uhlí. Když jsem se konečně dostal k tomu, že jsem zvedl kapotu, tak mi sákla hadička na přívodu do vstřřikovací lišty. Jinak mě se to projevovalo tak, že studenýmu se to nechtělo vůbec chytnout- než se ta vstřikovací lišta natlakovala, tak to trvalo a často při teplym motoru po nastartování kolísaly otáčky- nebylo to ani váhou vzduchu, ani regulátorem volnoběžných otáček, ale tím,že tam byl malý tlak a motor si sám přidal, když se srovnaly otáčky, tak zas si přidal a to vždycky tak čtyřikrát, než se zas natlakovala lišta do normálního tlaku.
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
ondra909
Diskuzní Nováček

Příspěvek od ondra909 »

Hele farmáři, tak jsem to právě dodělal.Začal jsem od čerpadla,tam jsou dvě hadice potom jsou trubky a z jedné to jde hadicí do takového " válce "nebo je to nějaký filtr, nebo co a z něj ven a nakonec jsme měnil hadice k těm pulzáčům paliva,ale nic dál.Zapoměl jsem na něco?
Dík
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

mám ropy, poslední benál bylo Ducato :mrgreen: asi ne, Kuoťák zmiňoval hadici k liště ale jak to máš ty netucha. Ten váleček je výše zmíněnej filtr s aktivním uhlím,bezesporu. Uvidíš, každopádně jsi se seznámil se svým vedením, případná chybka je už minimalizovaná a snáze lokalizovatelná. Starý hadice jsou trest, myslíš že je ok a vona si klidně zpuchří,ale nevypadá.Nejhoří jsou ty prosakující.
ondra909
Diskuzní Nováček

Příspěvek od ondra909 »

Tak já se mrknu ještě na tu lištu a uvidím :roll:
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

ten válec, kterej ondra myslel je určitě palivovej filtr a ten mohl rovnou taky vyměnit, protože se má měnit každých 10tis. a neznám nikoho, kromě mě, že u benzinu někdy palivovej filtr měnil.

ALE OTÁZKA PRO ODBORNÍKY:

Jak má být přesně zapojená nádoba s aktivnim uhlim. Jeden vstup TANK,to je jasný že je nádrž, ale na přímo nebo přes ten ventil benzinových výparů a druhej vstup AIR, vzduch - to jen tak do vzduchu? Nebo někam do sání? Mě to vede pod blatník a dál nevim..
604 895660
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Jo ten vývod končí v podběhu a je to odvětrání. A polivovej filtr jsem u své 2,4 taky měnil, byl pěěěěěkně zahumusenej.
ondra909
Diskuzní Nováček

Příspěvek od ondra909 »

Hele Koute, chci se ještě zeptat jestli nevíš kde přesně bych našel ty piny. Našel jsem nad předním pravým světlem něco jako dlouhé černé "relé" :cry: (bych to i vyfotil,ale venku ščije :twisted: ), které je navíc takové jako když vyteče baterka.Moc moc bych se chtěl taky naučit vyblikávání. A ještě bych se chtěl zeptat :lol: na tu lištu jak si psal, jak jsi zjišťoval tu případnou netěsnost.Jsem opravdu začátečník, ale zručný a učenlivý a všem Vám koupím pivo až se to všechno naučím :lol: :lol: :P :roll:
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

to relé, který myslíš, je relé palivovýho čerpadla. Netěsnost nejlíp odhalíš, když zapneš čerpadlo bez motoru - v pojistkový skříni je hlavní přívod- jištěnej tušim 60A (nevim jestě), Od něj natáhneš drátek a vsuneš ho pod pojistku palivovýho čerpadla ( FI ) - tím se ti rozběhne čerpadlo a pak jenom koukáš a posloucháš, čucháš, kde to sákne :wink:
604 895660
ondra909
Diskuzní Nováček

Re: po krátkém zastavení nejde motor 2,4i nastartovat

Příspěvek od ondra909 »

Omlouvám se, ale prostě nebyl čas :? Tak jen pro rozuzlení problému, tak to bylo tím, že mi padal benzín tzn. vyčistit čerpadlo a koš a namontovat spínač na čerpadlo, abych to zbytečně netočil motorem. a tak jen 5 vteřin před startováním přidržet a už to jede. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“