Slaby vykon 2.5 tds
- Slaava
- Moderátor
Re: Slaby vykon 2.5 tds
Ten snímač otáček sem chtěl vyzkoušet tím rozjezdem s vytočeným motorem. Jak sem psal už výše, nejdřív bych odzkoušel všechny kontakty na kabeláži a čidla (tedy i váhu vzduchu a jiné). Lambda je tak trochu error, ne? Pak časování (usazení) čerpadla a tak dál, jak sem psal. Nevím, jak je tu tohodle motoru řešený napojení na řídící jednotku, viděl bych to na prachsprostý vyblikávání. Takže pokud si milovník morseovky, tak hurá do toho. 
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
Vorlomut
Zdarec,dělalo mi to taky.
Já mněl ale návštěvu v motoru a ty kurvy myši mi překously takovej totálně slabej kabel.Vede od 1 válce počítáno od předku auta.Jen jsem to spojil zpátky a ejhle najednou to běželo jak po másle.Jinak mi to dělalo naprosto to samí,prostě do 2 tisíc a dál už jen z kopce.Tak zkus hledat,možná to bude ten samej problém,neboť ten kabílek je vážně slabej a stačila něčí nepozornost a je to hned.
Já mněl ale návštěvu v motoru a ty kurvy myši mi překously takovej totálně slabej kabel.Vede od 1 válce počítáno od předku auta.Jen jsem to spojil zpátky a ejhle najednou to běželo jak po másle.Jinak mi to dělalo naprosto to samí,prostě do 2 tisíc a dál už jen z kopce.Tak zkus hledat,možná to bude ten samej problém,neboť ten kabílek je vážně slabej a stačila něčí nepozornost a je to hned.
Frontera A 1996 2,5tds
- myslivec
- Super diskutér
Ten motor je prý původně lodní, takže mu asi svědčí nízké stabilní otáčky, možná jsou proto ty problémy s izolovanýma hlavama, to nikdo jiný nedělá. Říkal mi to kluk, co ma čerokéze 
-
Mirda
.......chce to v servisu resetovat řídící jednotku ! Při "nasekání" více chyb se řídící jednotka přepne do nouzového režimu a nepustí motor přes 2000 ot. Loni v létě jsem toto také absolvoval. Odpojit baterku nepomůže.
exFrontera A - 2,5 TDS´98
2006-2015
2006-2015
- mcfly,svk
ahoj som tu novy a dufam ze mi niekto poradi a snad aj ja usetrim niekomu cas.
Mam fronteru 2.5 tds,tiez mam problemy s vykonom,pred tym jak sa to objavilo som nemusel skoro vobec podradovat
z 5 do 4 pri predbiehani aj ked som sa vliekol za traktorom 80km/h pri otackach 1800 terka vyrazila a ides, teraz uz len dymi hustym ciernym dymom
a vykon nikde.
nechal som auto u kamosa na opravu, bolo tam viac veci najprv zistil ze mi chybal nejaky sroub asi z vyvodu na vyfukove potrubie(opravene-mierne zlepsenie)
potom diagnostika, tam sa zstilo ze mam poruseny kablik od meraca prietoku vzduchu(opravene-mierne zlepsenie)
vymenili sme aj samotny merac prietoku(60€-vykon nemam)
Teraz mi radia aby som skusil vymenit trisky aked ani to tak to vraj bude cerpadlo.
Tiez som pocul verziu ze vo fronterach sa stava ze odide nejeky regulator alebo merac tlaku ci podtlaku pred ci za turbom(neviem presne, v tychto veciach som laik)ktory urci kolko nafty ma davat cerpadlo.
Keby niekto mal nejaky tip ze cym to asi bude tak by mi to moc pomohlo.
Mucha z Hurbanova
Mam fronteru 2.5 tds,tiez mam problemy s vykonom,pred tym jak sa to objavilo som nemusel skoro vobec podradovat
z 5 do 4 pri predbiehani aj ked som sa vliekol za traktorom 80km/h pri otackach 1800 terka vyrazila a ides, teraz uz len dymi hustym ciernym dymom
a vykon nikde.
nechal som auto u kamosa na opravu, bolo tam viac veci najprv zistil ze mi chybal nejaky sroub asi z vyvodu na vyfukove potrubie(opravene-mierne zlepsenie)
potom diagnostika, tam sa zstilo ze mam poruseny kablik od meraca prietoku vzduchu(opravene-mierne zlepsenie)
vymenili sme aj samotny merac prietoku(60€-vykon nemam)
Teraz mi radia aby som skusil vymenit trisky aked ani to tak to vraj bude cerpadlo.
Tiez som pocul verziu ze vo fronterach sa stava ze odide nejeky regulator alebo merac tlaku ci podtlaku pred ci za turbom(neviem presne, v tychto veciach som laik)ktory urci kolko nafty ma davat cerpadlo.
Keby niekto mal nejaky tip ze cym to asi bude tak by mi to moc pomohlo.
Mucha z Hurbanova
Opel Frontera (TERKA),r.97- 2.5 TDS,80kW,pneu MICHELIN 4x4 ALPIN (zima), BFGoodrich MACADAM (leto)
- Janeš Petr
- Moderátor
- Slaava
- Moderátor
Nebo LDA (tlakový korekor - u 2,3TD je to to zařízení na vstřikovacím čerpadle, který je se sacím parožím spojený hadičkou) ale z toho popisu moc moudrej nejsem. Ale u 2,5TDS už tohle podle mě už řešený elektronicky (nevím, neznám).
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- matrix26
- Začínající diskutér
Zdar, no to bývá. taky jsem s tím měl problém a postuzp řešení byl u mě takový ve zkratce.
vstřiky - kontrola a výměna jednoho.
čerpadlo - kontrola,
váha vzduchu - kontrola namontováním druhé (nic nezjištěno)
turbo kontrola hadic při zapnutém motoru, pak mechanikem zda tlačí a kolik, u mě 0,65 (max je tuším 0,8),
kontrola výfuku zda není ucpaný - nic nezjištěno.
výměna čidla teploty motoru (vizuelně špatné ukazovalo 50°C)
diagnostika - vymazání chybových hlášení asi 7 ale nedůležitých,
výměna řídící jednotky Bosch.
Auto začalo předtím už od 200 tis ot. netahlo, odstavovalo naftu a dalo se rozjet velmi pozvolna. po tom postupu co jsem psal byla konečná vada v ECU (řídící jednotce) proč to nevím prej se to stává. takže auto jede jako dříve. Můj postup nevím zda bude posovat na Tvou chybu, mě z výfuku černý kouř nešel u tebe by to mohlo být to turbo nebo nějaké to čidlo k něm ale na dálku to nejde říct. Jo a to točení na místě do max. otáček šlo i mě i s tou chybou to na tom nic enzanamená je třeba zkoušet za jízdy-o).
BTW: jo to LDA tam nehledej zbytečně u tohoto motoru není už, je tam elektronika. a lambda nakonec taky ne ta je u benzinu.
vstřiky - kontrola a výměna jednoho.
čerpadlo - kontrola,
váha vzduchu - kontrola namontováním druhé (nic nezjištěno)
turbo kontrola hadic při zapnutém motoru, pak mechanikem zda tlačí a kolik, u mě 0,65 (max je tuším 0,8),
kontrola výfuku zda není ucpaný - nic nezjištěno.
výměna čidla teploty motoru (vizuelně špatné ukazovalo 50°C)
diagnostika - vymazání chybových hlášení asi 7 ale nedůležitých,
výměna řídící jednotky Bosch.
Auto začalo předtím už od 200 tis ot. netahlo, odstavovalo naftu a dalo se rozjet velmi pozvolna. po tom postupu co jsem psal byla konečná vada v ECU (řídící jednotce) proč to nevím prej se to stává. takže auto jede jako dříve. Můj postup nevím zda bude posovat na Tvou chybu, mě z výfuku černý kouř nešel u tebe by to mohlo být to turbo nebo nějaké to čidlo k něm ale na dálku to nejde říct. Jo a to točení na místě do max. otáček šlo i mě i s tou chybou to na tom nic enzanamená je třeba zkoušet za jízdy-o).
BTW: jo to LDA tam nehledej zbytečně u tohoto motoru není už, je tam elektronika. a lambda nakonec taky ne ta je u benzinu.
ex Opel Frontera A 2,5TDS, CB Team Roadcom 80k, 255/65R16 Conti CrossContact AT, šnorchl, světelná rampa, naviják přední 12000lbs a naviják zadní ATV3500lbs.
- Sergio
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak a já mám úplně ten samej problém do 2000ot./min. jede normálně pak už nic nebo jenom opravdu líně. Tak nechcete mi říct jak to dopadlo? Já totiž nevim co s tim
Vim, bez turba to jede taky, ale je to prostě na nic:-(
Předem díky za rady
Vim, bez turba to jede taky, ale je to prostě na nic:-(
Předem díky za rady
Roman, Frontera dlouhá 2,5Tds, r.v. 97, zvedlá +5cm zadek a 4cm předek, 31x10,5 R15
Ve 190 tkm smrt motoru. Nyní BMW :-)
Ve 190 tkm smrt motoru. Nyní BMW :-)
-
Mirda
.....resetovat řídící jednotku - popsáno výše. Nebo tady viewtopic.php?f=7&t=448&p=3232&hilit=2000 a taky tady viewtopic.php?f=7&t=2234&p=30829#p30829
exFrontera A - 2,5 TDS´98
2006-2015
2006-2015
- farmář
- Moderátor
svědčí mu tak strašně, že motor co má kámoš v Grandu skoro vyšší otáčky než 2500 nepoznal. Jenže má svoje otáčkové maximum výše, kde ho nikdy nejezdil.Když jsem s tím musel jet s károu do krpálu a podpořit ho výkonem,tak se chytal za hlavu....jo ale podle ucha nahoře ten motor už neměl tak dobrej zvuk.myslivec píše:Ten motor je prý původně lodní, takže mu asi svědčí nízké stabilní otáčky, možná jsou proto ty problémy s izolovanýma hlavama, to nikdo jiný nedělá. Říkal mi to kluk, co ma čerokéze
Když jsme zajížděli auta, tak se měly zajíždět zcela normálně ve všech pracovních režimech. Naopak s důrazem na to,aby se nepodtáčely, to jsou strašné tlaky na kliku.
A pak si vyber.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Maximusmax
- Diskuzní Nováček
Nazdar mel jsem uplne stejny problem na my 2.5TDS.Jako prvni vec radim diagnostika a vymazat chyby.Ja to udelal.Prijdu do servisu at mi to kamos napichne ze to nejede.2000 otacek a konec jen z kopce.Napichl to chyb tam bylo pozehnane.Vymazal to a jel jsem to project a ono to samy. Tak mi jeho sef rika vaha vzduchu nebo to nebo ono.Kdyz jsem to natocil po druhy a jel domu tak uz to jelo normalne.
Frontera A Long 2.5TDS 97R.V
-
Radoslav Hamrák
Zdar mne to robilo tiez.. Neotvaralo turbo a pricina bola prasknuta umela trubka co ide od intercolera do sania .. Ta umela co je hned na chladici nasrubovana .. Unikal tlak a tak nechce otvorit. Skusal som druhe turbo a stale neotvaralo tak uz len na hadice sa zamerat