Žhavení Campo

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
lupo

Žhavení Campo

Příspěvek od lupo »

Obvyklé téma dnešních dnů ranní starty: Campo 2,5d přestalo žhavit . Dříve svítila kontrolka žhavení něco málo sekund a teď jen problikne. Při zjišťování závady jsem došel až k tomu že nejde ovládací - pol do relátka. Po odpojení (asi) řídící jednotky a její pozvolné zapojení to někdy funguje, po dostrčení svorkovnice zase nic.
Kontakty v pořádku - nesetkal se někdo s takovým problémem :?: :?:
lupo

Re: Žhavení Campo

Příspěvek od lupo »

Nebo jestli nemá někdo schéma žhavení :?: :?: :?:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

smazat!
Naposledy upravil(a) Milda dne 12 led 2009 02:19, celkem upraveno 1 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

mě vždy fungovalo dobře, max. jsem vyměnil svíčky.Že se mění zásadně všechny najednou asi víš.... žhavení je tam podle teploty vzduchu takže čidlo.... držím palce. Začni vždy u jednoduššího.Jestli áš historické svíčky, ani když je vyndáš, není na nich krom úplného spálení nic vidět,ale jestli je ok ti to moc neřekne ani když ji připojíš na baterku a rozžhavíš.To už jsem si vyzkoušel u Mišáka, kdysi. Je to jen!!!! spotřební materiál.
Jinak nevím co máš za ročník ale rády se prodřou kabely průchodem v kastli.To se týká hlavně drátu na chcípák,ale je možné že se prodře i jinej.
Multimetr do ruky a jít po drátech, já osobně bych to viděl na svíčkách.)
Lovu zdar.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

lupo píše:Obvyklé téma dnešních dnů ranní starty: Campo 2,5d přestalo žhavit . Dříve svítila kontrolka žhavení něco málo sekund a teď jen problikne. Při zjišťování závady jsem došel až k tomu že nejde ovládací - pol do relátka. Po odpojení (asi) řídící jednotky a její pozvolné zapojení to někdy funguje, po dostrčení svorkovnice zase nic.
Kontakty v pořádku - nesetkal se někdo s takovým problémem :?: :?:
nevím, jestli má campo stejné relé žhavení ( mrkni se do schémat ) ale stejnou závadu už jsem měl dvakrát. musíš relé vyndat, sundat z něj ten plastovej dekl a jak máš přiletované ty konektory k tomu plošnému spoji, musíš to znovu proletovat. to relé je moc těžké a jak se to tam mrdlá a drží to vlasně v té svorkovnici jen za ty konektory ( jsou tam sice ještě takové klipsny, ale ty jsou spíš na okrasu, než aby to v té svorkovnici držely ), jsou ty spoje popraskané
lupo

Příspěvek od lupo »

Svíčky v pořádku, relé taky ale nejde mě ovládací - pol z řídící jednotky. Kabel v pořádku
Asi je vadná řídící jednotka nebo čidla co hlídají teplotu. A to už nevím jak vyzkoušet
Janeš Petr
Moderátor

když schodíš drát z čidla teploty, nebude ti to akorát zkracovat žhavení. aspoň na většině aut. ty máš relé žhavení ovládané od ŘJ ?
lupo

Příspěvek od lupo »

Je tam taková krabice na ovládání relátka žhavení Je to rozmazaný
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lupo dne 11 led 2009 17:11, celkem upraveno 2 x.
lupo

Příspěvek od lupo »

Štítek z krabičky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lupo dne 11 led 2009 17:08, celkem upraveno 1 x.
Janeš Petr
Moderátor

tak to je uplně něco jiného, než mám já, jen závada stejná
lupo

Příspěvek od lupo »

No právě dva dráty jsou na startér :!: :!: jeden - ovládá relé žhavení, jeden ovládá kontrolku žhavení a další to je zatím záhada :roll: :roll: :roll:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Dovolim si nabídnout variantu žhavení svíček pevnou časovou konstantou pomocí časovače. Čas lze měnit manuálně dle venkovní teploty. Kolega to měl v Pežotu u diesela a nikdy neměl problém. Automatika je dobrá věc, ale jen když se dá ručně řídit. Podmínka je, že nebude příliš nutná přesnost délka doby nažhavení (přežhavení). :!:
V principu jde o to, že při zapnutí klíčku na 1.polohu se na nastevenou dobu X sekund sepne silové relé žhavení (externí) na 5 až 30 sec. Obejitím ŘJ. :idea:
Myslim, že je to levnější řešení, než shánět origo Džapan relé. Ale je možné, že změnou žhavicího okruhu a odpojením tohoto od ŘJ vám asi bude svítit oblíbená kontrolka ŘJ motoru :wink:
Schéma dle zájmu na SZ nebo i sem. 8)
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
lupo

Příspěvek od lupo »

Zatím to je oblblé tlačítkem. Motor naštěstí žádnou řj nemá. Jen do budoucna to chci zprovoznit (pokud to půjde) nebo vyřešit jinak. Tvůj nápad je docela zajímavý
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Tak tlačítkem je to asi nejjednodušší a nejlevnější. :idea:
Janeš Petr
Moderátor

Milda píše:Dovolim si nabídnout variantu žhavení svíček pevnou časovou konstantou pomocí časovače....
V principu jde o to, že při zapnutí klíčku na 1.polohu se na nastevenou dobu X sekund sepne silové relé žhavení (externí) na 5 až 30 sec.
Schéma dle zájmu na SZ nebo i sem. 8)
není to špatnej nápad, ale muselo by se to trochu zkomplikovat. my potřebujem, aby to v poloze 1 sp.skř. začlo žhavit, pak to musí žhavit ještě po celou dobu točení starterem, při poloza 2 sp.skř. , což se nedá nikdy říct, jak to bude dlouho, a pak by to po uvolnění zpět do polohy 1 mělo přestat žhavit. časem mně to asi taky čeká, nahradit ten originál něčím jiným, ale asi to bude to tlačítko s relém kvůli jednoduchosti, ale když vymyslíš schéma, bude o čem přemejšlet
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“