Žhavení Campo
-
lupo
Žhavení Campo
Obvyklé téma dnešních dnů ranní starty: Campo 2,5d přestalo žhavit . Dříve svítila kontrolka žhavení něco málo sekund a teď jen problikne. Při zjišťování závady jsem došel až k tomu že nejde ovládací - pol do relátka. Po odpojení (asi) řídící jednotky a její pozvolné zapojení to někdy funguje, po dostrčení svorkovnice zase nic.
Kontakty v pořádku - nesetkal se někdo s takovým problémem

Kontakty v pořádku - nesetkal se někdo s takovým problémem
-
lupo
Re: Žhavení Campo
Nebo jestli nemá někdo schéma žhavení

- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
smazat!
Naposledy upravil(a) Milda dne 12 led 2009 02:19, celkem upraveno 1 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
- farmář
- Moderátor
mě vždy fungovalo dobře, max. jsem vyměnil svíčky.Že se mění zásadně všechny najednou asi víš.... žhavení je tam podle teploty vzduchu takže čidlo.... držím palce. Začni vždy u jednoduššího.Jestli áš historické svíčky, ani když je vyndáš, není na nich krom úplného spálení nic vidět,ale jestli je ok ti to moc neřekne ani když ji připojíš na baterku a rozžhavíš.To už jsem si vyzkoušel u Mišáka, kdysi. Je to jen!!!! spotřební materiál.
Jinak nevím co máš za ročník ale rády se prodřou kabely průchodem v kastli.To se týká hlavně drátu na chcípák,ale je možné že se prodře i jinej.
Multimetr do ruky a jít po drátech, já osobně bych to viděl na svíčkách.)
Lovu zdar.
Jinak nevím co máš za ročník ale rády se prodřou kabely průchodem v kastli.To se týká hlavně drátu na chcípák,ale je možné že se prodře i jinej.
Multimetr do ruky a jít po drátech, já osobně bych to viděl na svíčkách.)
Lovu zdar.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
nevím, jestli má campo stejné relé žhavení ( mrkni se do schémat ) ale stejnou závadu už jsem měl dvakrát. musíš relé vyndat, sundat z něj ten plastovej dekl a jak máš přiletované ty konektory k tomu plošnému spoji, musíš to znovu proletovat. to relé je moc těžké a jak se to tam mrdlá a drží to vlasně v té svorkovnici jen za ty konektory ( jsou tam sice ještě takové klipsny, ale ty jsou spíš na okrasu, než aby to v té svorkovnici držely ), jsou ty spoje popraskanélupo píše:Obvyklé téma dnešních dnů ranní starty: Campo 2,5d přestalo žhavit . Dříve svítila kontrolka žhavení něco málo sekund a teď jen problikne. Při zjišťování závady jsem došel až k tomu že nejde ovládací - pol do relátka. Po odpojení (asi) řídící jednotky a její pozvolné zapojení to někdy funguje, po dostrčení svorkovnice zase nic.
Kontakty v pořádku - nesetkal se někdo s takovým problémem![]()
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
lupo
Svíčky v pořádku, relé taky ale nejde mě ovládací - pol z řídící jednotky. Kabel v pořádku
Asi je vadná řídící jednotka nebo čidla co hlídají teplotu. A to už nevím jak vyzkoušet
Asi je vadná řídící jednotka nebo čidla co hlídají teplotu. A to už nevím jak vyzkoušet
- Janeš Petr
- Moderátor
když schodíš drát z čidla teploty, nebude ti to akorát zkracovat žhavení. aspoň na většině aut. ty máš relé žhavení ovládané od ŘJ ?
-
lupo
Je tam taková krabice na ovládání relátka žhavení Je to rozmazaný
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lupo dne 11 led 2009 17:11, celkem upraveno 2 x.
-
lupo
Štítek z krabičky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) lupo dne 11 led 2009 17:08, celkem upraveno 1 x.
- Janeš Petr
- Moderátor
tak to je uplně něco jiného, než mám já, jen závada stejná
-
lupo
No právě dva dráty jsou na startér
jeden - ovládá relé žhavení, jeden ovládá kontrolku žhavení a další to je zatím záhada

- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Dovolim si nabídnout variantu žhavení svíček pevnou časovou konstantou pomocí časovače. Čas lze měnit manuálně dle venkovní teploty. Kolega to měl v Pežotu u diesela a nikdy neměl problém. Automatika je dobrá věc, ale jen když se dá ručně řídit. Podmínka je, že nebude příliš nutná přesnost délka doby nažhavení (přežhavení).
V principu jde o to, že při zapnutí klíčku na 1.polohu se na nastevenou dobu X sekund sepne silové relé žhavení (externí) na 5 až 30 sec. Obejitím ŘJ.
Myslim, že je to levnější řešení, než shánět origo Džapan relé. Ale je možné, že změnou žhavicího okruhu a odpojením tohoto od ŘJ vám asi bude svítit oblíbená kontrolka ŘJ motoru
Schéma dle zájmu na SZ nebo i sem.
V principu jde o to, že při zapnutí klíčku na 1.polohu se na nastevenou dobu X sekund sepne silové relé žhavení (externí) na 5 až 30 sec. Obejitím ŘJ.
Myslim, že je to levnější řešení, než shánět origo Džapan relé. Ale je možné, že změnou žhavicího okruhu a odpojením tohoto od ŘJ vám asi bude svítit oblíbená kontrolka ŘJ motoru
Schéma dle zájmu na SZ nebo i sem.
-
lupo
Zatím to je oblblé tlačítkem. Motor naštěstí žádnou řj nemá. Jen do budoucna to chci zprovoznit (pokud to půjde) nebo vyřešit jinak. Tvůj nápad je docela zajímavý
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Tak tlačítkem je to asi nejjednodušší a nejlevnější. 
- Janeš Petr
- Moderátor
není to špatnej nápad, ale muselo by se to trochu zkomplikovat. my potřebujem, aby to v poloze 1 sp.skř. začlo žhavit, pak to musí žhavit ještě po celou dobu točení starterem, při poloza 2 sp.skř. , což se nedá nikdy říct, jak to bude dlouho, a pak by to po uvolnění zpět do polohy 1 mělo přestat žhavit. časem mně to asi taky čeká, nahradit ten originál něčím jiným, ale asi to bude to tlačítko s relém kvůli jednoduchosti, ale když vymyslíš schéma, bude o čem přemejšletMilda píše:Dovolim si nabídnout variantu žhavení svíček pevnou časovou konstantou pomocí časovače....
V principu jde o to, že při zapnutí klíčku na 1.polohu se na nastevenou dobu X sekund sepne silové relé žhavení (externí) na 5 až 30 sec.
Schéma dle zájmu na SZ nebo i sem.![]()