Kontrolka motoru při zimních startech

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
drobek

Kontrolka motoru při zimních startech

Příspěvek od drobek »

Zdravím z Pardubic

den pred silvestrem se mi po nastartování (ihned po zhasnutí kontrolky žhavení) rozsvítila kontrolka motoru, která svítila cca 2 minuty a poté po přidání motoru zhasla. Po vypnutí a opětném nastrtování (již bez žhavení) a potom po nastartování během dne již nesvítila. Na Nový rok dopoledne po stání na mrazu motor poměrně dlouho točil a kontrolka se opět rozsvítila (po žhavení). Včera jsem to opět zkusil. Auto stálo v garáži, kontrolka žhavení krátce problikla a po nastartování (chytlo to nepatrně hůře než obvykle) opět kontrolka motoru svítila. Po opětovném nastartování opět v pohodě. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost.

Díky za radu

Drobek

Frontera 2,2 DTI 2001
JOŽA

Re: Kontrolka motoru při zimních startech

Příspěvek od JOŽA »

Při startech nám taky tak 2.min. svítí ale to je snad vpořádku,jet můžeš až zhasne to se motor dostatečně prohřeje.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

co třeba mazání? jen takovej nápad. Jinak mě svítej kurvy skoro všechny dokud nepřidám a nevšimne si, že běží.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

z toho pokial neostava svietit si nic nerob ..mne to tiez robi, asi po prvu zakrutu svieti, ked trochu pridam tak zhasne a je pokoj ... toje normalne
mfg

*pt*

Lexus NX200t
justy

Příspěvek od justy »

zdravim vas som tu novy takze zatial len citam a ucim sa kedze mam 2,2 DTi len rok ale ta kontrolka ma nasierala minuly rok
spravila mi to pri 10l nafty a volnobeznych otackach a po pridani plynu zhasla a tak to robila do okola,po dotankovani to este svietilo ale
potom som sa pustil z prace domou neakych 300km a odvtedy ju vidi len pri startovani
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

*pt* píše:z toho pokial neostava svietit si nic nerob ..mne to tiez robi, asi po prvu zakrutu svieti, ked trochu pridam tak zhasne a je pokoj ... toje normalne
To mi dělalo taky a byla to váha vzduchu, pokud se to nezhoršuje tak v pohodě 8)
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“