zachrante honzika

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
honzík
Pokročilý diskutér

zachrante honzika

Příspěvek od honzík »

Zdravim a prosím o pomoc s výberem.
Zacínam se nejak ztracet ve vsech tech cislech.

Mam bcko r.v.2000 a koupil jsem ho na hodne jetých gumach ( 255/65/16 a s diskama 7Jx16 CH - 38 )A protoze se blízí zima, zacinam vybírat.

Muzu pouzit disky MANGELS Triangular Silver ??
Jaky maji mit ET aby se stavající šírka zvetsila o cca 3 cm na
kazde strane??
Hodnota ET je udavane ,,vyoseni " v mm ??

Poradte nabo jen reknete na jakych pneu jezdite v lete a jestli prezouvate na zimu.....
Ja premyslim o protektorech ( Wolf )s hodne hrubym vzorkem na jezdeni v terenu.....
Jak se budou propadne tyto protektory chovat na snehu a lede v zime??? ( jezdim po Vysocine a letos to byl fakt hustej mazec :twisted:

Diky za kazdou odpoved
Priste budu tahat rozumy o zvednuti jen na tlumicich a dorozsireni :D

mejte se a nebrzdete

h.
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

Řeším to samé. Koupil jsem B Fronteru s naprosto nevhodnýma pneu na zimu a do terénu. Dlouho jsem váhal mezi cenou, druhem a rozměrem. Nakonec jsem zvolil pneu Goodyear Wrangler AT/R, rozm. 245/75 R16.
A to z těchto důvodů:
Vzorek je vhodný jak na silnici ,tak i do občasného terénu.Co se týče zimy, tak si myslím, že to bude bez problémů.
Rozměr u B Frontery podle techničáku je povolen 245/70 R16.
Myslím si, že širší pneu je zbytečné. Jelikož jsem své auto lehce zvyšoval, zvolil jsem i vyšší pneu. Jezdím občas v terénu a občas jsem cítil, že jdu na dorazy.
Ráfky mám origo hliníky
A nakonec cena. Pneu které jsem vybíral se pohybovaly v cenové relaci od 3 600,- do 5 200,- za kus. Tyto mám možnost koupit za 3 250,- což je velice slušné.
Chci je používat celý rok bez přezouvání.
Pokud budeš mít zájem o tyto pneu neměl by být problém.
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Dudík »

To s tím zálisem by mě taky zajímalo. Udává se v mm, ale pokud koupím disky s jiným ET, tak co se stane až je nasadím.
Příklad: mám disky s ET38 a když nasadím disky s ET8, tak ty kola zalezou do blatníku, nebo vylezou? Přemejšlejte, poraďte, pokud víte, já zatím budu hledat odpověď na internetu.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Pneumatiky a disky

Příspěvek od Nimrod »

Veškeré odpovědí a otázky které chcete o zálisech a diskách najdete zde viewtopic.php?t=80 a co se týká protektorů wolf ať už arizona AT nebo uragano MT najdete zde
http://www.offroad-frontera.com/html/testy.html
Mina

Příspěvek od Mina »

Zdravím,já používám v zimě protektory od TipTyre Nordic 31x10,5R15 cena asi 2300kč nic lepšího na led a sních jsem ještě neměl je to kopie zimních Bridgestone.V létě jsem jezdil stále na MT gumách což nebude asi to pravé.
frontik

jednoduche vysvetleni ET

Příspěvek od frontik »

cim je cislo vetsi do minusi tak tim vice trci ven
cim je cislo vetsi do plusu tak tim vice zaleda do blatniku

idealni ET na vystrceni kola z blatniku ven je tak ET -43
Rosta

Re: jednoduche vysvetleni ET

Příspěvek od Rosta »

frontik píše:
idealni ET na vystrceni kola z blatniku ven je tak ET -43
...to mam :lol:
honzík
Pokročilý diskutér

Příspěvek od honzík »

Brytt píše:Řeším to samé. Koupil jsem B Fronteru s naprosto nevhodnýma pneu na zimu a do terénu. Dlouho jsem váhal mezi cenou, druhem a rozměrem. Nakonec jsem zvolil pneu Goodyear Wrangler AT/R, rozm. 245/75 R16.
A to z těchto důvodů:
Vzorek je vhodný jak na silnici ,tak i do občasného terénu.Co se týče zimy, tak si myslím, že to bude bez problémů.
Rozměr u B Frontery podle techničáku je povolen 245/70 R16.
Myslím si, že širší pneu je zbytečné. Jelikož jsem své auto lehce zvyšoval, zvolil jsem i vyšší pneu. Jezdím občas v terénu a občas jsem cítil, že jdu na dorazy.
Ráfky mám origo hliníky
A nakonec cena. Pneu které jsem vybíral se pohybovaly v cenové relaci od 3 600,- do 5 200,- za kus. Tyto mám možnost koupit za 3 250,- což je velice slušné.
Chci je používat celý rok bez přezouvání.
Pokud budeš mít zájem o tyto pneu neměl by být problém.
Zdarek,

ciste nahodou - nemel bys fotecku jak by vypadaly tyhle gumy primo na aute??
Ja tam ted mam na prach sjety gumy 255/65/16 a uz jsem s nima v desti zahucel do rokle.........

Vim ze ten rozdil v širce neni velky ale ty 255 tam vypadaji asi lip.....

h.
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

Na autě je ještě nemám,teprve je budu objednávat. Nazouvat je budu počítám tak v říjnu. Dříve to nemá smysl. Teď mi ještě stačí ty co mám. A auto jsem zvyšoval také až nyní, takže budu muset zde aktualizovat foto. Nechám to až po přezutí.
honzík
Pokročilý diskutér

Příspěvek od honzík »

Brytt píše:Na autě je ještě nemám,teprve je budu objednávat. Nazouvat je budu počítám tak v říjnu. Dříve to nemá smysl. Teď mi ještě stačí ty co mám. A auto jsem zvyšoval také až nyní, takže budu muset zde aktualizovat foto. Nechám to až po přezutí.
Ok.

Tak ja to asi zkusim taky tak - jestli bude pokracovat ozimnovani timhle způsobem - bude u nas zapotrebi poradne obuti uz rijnu :)
Potom poslu mazlika taky.

h.
honzík
Pokročilý diskutér

Příspěvek od honzík »

Mina píše:Zdravím,já používám v zimě protektory od TipTyre Nordic 31x10,5R15 cena asi 2300kč nic lepšího na led a sních jsem ještě neměl je to kopie zimních Bridgestone.V létě jsem jezdil stále na MT gumách což nebude asi to pravé.
Dikys.

Jen jeste otazka - usetrim nejake penize na rozsireni tim ze si sezenu jine disky ale problem se zvedanim auticka mi zustane na krku dal.
Jestli jsem zkoumal torzky na bcku dobre, jsou asi jine nez na acku a preferovany způsob tady nepůjde.
Vis jaky typ tlumicu a jejich oznaceni pouzit aby se vyska zvetsila tak o 4-5 cm???
Jde o B-cko sport r.v. 2000.

Diky za odpoved nebo za odkaz.

h.
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

Asi záleží co chceš s autem vyvádět. Jestli budeš jezdit hodně do terénu, tak tlumiče musíš asi řešit. A to znamená ho vyndat a jít někam kde je prodávají a poměřovat, aby jsi našel takové, které mají stejné uchycení, jsou o něco delší a budou na stejnou váhu. Myslím ,že na předku to není tak nutné, ale zadek by si to zasloužil. Já ze svou B Fronterou do terénu jezdím jenom občas, tak jsem po mém zvýšení tlumiče neměnil- zatím! Ale asi k tomu dojde. Někdy časem. Předek jsem zvýšil jenom torzkou asi o 5 cm. Na zadku jsem použil podložky pod péra a tím ho zvýšil o 6 cm. Pokud jsi někde od Prahy, tak se můžeš stavit podívat.
honzík
Pokročilý diskutér

Příspěvek od honzík »

Brytt píše:Asi záleží co chceš s autem vyvádět. Jestli budeš jezdit hodně do terénu, tak tlumiče musíš asi řešit. A to znamená ho vyndat a jít někam kde je prodávají a poměřovat, aby jsi našel takové, které mají stejné uchycení, jsou o něco delší a budou na stejnou váhu. Myslím ,že na předku to není tak nutné, ale zadek by si to zasloužil. Já ze svou B Fronterou do terénu jezdím jenom občas, tak jsem po mém zvýšení tlumiče neměnil- zatím! Ale asi k tomu dojde. Někdy časem. Předek jsem zvýšil jenom torzkou asi o 5 cm. Na zadku jsem použil podložky pod péra a tím ho zvýšil o 6 cm. Pokud jsi někde od Prahy, tak se můžeš stavit podívat.
Nebudu silet v nejakem extra terenu, ale je pravda ze u me neni problem zajet i nekdy do extremu, na doraz.
Ale spis to bude stredne casto,stredni teren.

Ja prave premyslim jestli by stacily pouze ty torzky a nebo ty tlumice.
nejsem sice z Prahy,ale cely tyden tady jsem a kdyby to nektery navecer klaplo byl bych rad a poradne se podival a poptal jak jsi zvysoval.

6 cm by bylo tak akorat - nechci si brat schody na nalezani :) ale vic prostoru pod vyfukem by bodlo.

Diky

h.
honzík
Pokročilý diskutér

Příspěvek od honzík »

Zdarek,

zkousim to jeste jednou - porad se to nechce odeslat..........

Uz mam prezuto a nakonec to jsou rafky DOTZ titan a pneu Goodrich All Terain 245/70/16

Musel jsem prozatim odsroubovat zasterky ale podle mereni by mi stacilo auto drobatek prizvednout.
Není mi uplne jasny postup na tech torzkách a rad bych se domluvil jestli by nebylo mozne se teda podivat u tebe. ( brytt )

Pro jistotu dam kontakt na sebe - 737 57 97 97 nebo se ozvi emajlem a dohodneme to.

Diky za nabídku

h.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

jakou maji ty tvoje DOTZ stredovou diru?110mm. Kurnik ted si nejsem jistej kolik maj original litaky 16" steredovou diru.Vi to nekdo takhle z hlavy?
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“