jak velké pneu na béčko

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Dejv

jak velké pneu na béčko

Příspěvek od Dejv »

Kuk mám gumy 245 na R 16 Na Bčkový fronteře, můžu tam bez jakých koliv úprav dát 265ky nebo by byl někde problém ?
Rosta

Příspěvek od Rosta »

muzes. v pohode se vlezou a ani pri rejdu nebo propruzeni nevadi. Bez obav
honzík
Pokročilý diskutér

Re: Gumy na Bčko

Příspěvek od honzík »

Dejv píše:Kuk mám gumy 245 na R 16 Na Bčkový fronteře, můžu tam bez jakých koliv úprav dát 265ky nebo by byl někde problém ?

Uplne bez problemů - mam tam presne tenhle typ a není problem ani v terenu a pri zatizeni.

h.
Martin B

Příspěvek od Martin B »

Pokiaľ tomu dobre rozumiem, nebude problém dať na moju Bečku 31" pneu bez úprav?
(teda ak uvažujete 265/70 R16...)
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Ano, toto je poslední rozměr který tam padne. Ovšem vypadá to s nimi mnohem lépe trochu pozvednuté.
Slaava
Moderátor

31

Příspěvek od Slaava »

Mám tam 31" a pozvedl jsem to asi trochu moc a gumy mi připadaj malý. :?
Rosta

Re: 31

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:Mám tam 31" a pozvedl jsem to asi trochu moc a gumy mi připadaj malý. :?

hehe, taky uz silham po 33 (31 mi taky pripadaj maly), ale musel bych zvedat kastli a to je trochu problem, kdyz potrebuju s autem denne jezdit...
Slaava
Moderátor

Bodylift

Příspěvek od Slaava »

Dovoluju si tvrdit, že když si připravíš matroš, tak to za víkend zvedneš. Ale je tam toho fakt trochu dost (trubice, hadice, šaltrpáky, tyč řízení, větrák chlazení) ale dá se to.
Rosta

Re: Bodylift

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:Dovoluju si tvrdit, že když si připravíš matroš, tak to za víkend zvedneš. Ale je tam toho fakt trochu dost (trubice, hadice, šaltrpáky, tyč řízení, větrák chlazení) ale dá se to.
uz to mas za sebou nebo co? Jestli jo, nechces to vic rozepsat - hlavne saltpaky a tyc rizeni me zajimaji :shock:
Slaava
Moderátor

Bodylift

Příspěvek od Slaava »

Už to mám za sebou. Popísek bude časem, teď na to nemám fakt vůbec čas. Šaltrpáky jsou po 50mm zcela v pohodě, závisí to asi hodně na typu motoru a tudíž na tom, jak je tam usazená převodovka. U mě to vyšlo tak pěkně, že i kdybych to zved o 150mm, tak by díra v tunelu byla dostatečná a nevadila by pákám... jenom bych pro redukci šahal do díry.

Brzdový potrubí se ohlo, takže sem ho ani neměnil, palivový hadice sem dal delší. Bohužel sou teď krátký hadice posilovače řízení (nádobku dám jinam a tímto vyřeším, stejně by hadice vadily větší baterce, kterou plánuju na zimu) a trochu protestujou i hadice sání. Hadice plnění nádrže má rezervu tak na 100mm bodylift.

Pozice viskózní vrtule se rozhodí natolik, že je třeba buďto vyhodit kulisu na chladiči nebo lopatky vrtule citelně ořezat. V obou případech má ale vrtule citelně menší účinnost. Proto je lepší ji vyhodit a dám tam elektickou, která je přímo na chladiči.

Co se tyče řízení týče, je to individuální. Její součástí je i dilatační spojka (která řeší přechod mezi individuálně se pohybujícími soustavami rám / budka), jejíž rezerva je u každého kusu vozu asi jiná. Mě dovolila bez prodlužování ono 50mm zvednutí, přírubu na převodce sem ale musel posunout o cca 5mm dozadu, takže styčná plocha spojky je menší. Časem tyč nějakým způsobem prodloužím. Sichr je sichr.
fronterman
Začínající diskutér

Chcem sa uistiť.

Příspěvek od fronterman »

Potreboval by som sa uistiť, či mi na moju 2,2 DTi fronteru dlhú vlezú 31 pneu R 15 na 8,5 palcovom disku ET 0 alebo ET 6 po 5cm zdvihnutí.
Pýtam sa preto, lebo teraz tam mám 235/75 R 15 na 6 palcovom disku ET 6 a pri plnom vytočení volantu mi to trochu drhne o zásterku. Ešte to nie je zdvihnuté. Nimrod hovorí, že ano, ale ja som taký neveriaci Tomáš a chcel by som to vedieť na 100%, aby som sa potom zbytočne neškrabal za ušami.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...je to A nebo B? To je totiz dost podstatny rozdil ve velikosti podbehu
Slaava
Moderátor

B

Příspěvek od Slaava »

Rosta píše:...je to A nebo B? To je totiz dost podstatny rozdil ve velikosti podbehu
B
Rosta

Re: B

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:
Rosta píše:...je to A nebo B? To je totiz dost podstatny rozdil ve velikosti podbehu
B

...hmmm, tak po zvednuti by melo, ale standard by asi trochu chytal v rejdu
Pavel M
Začínající diskutér

Re: Chcem sa uistiť.

Příspěvek od Pavel M »

fronterman píše:Potreboval by som sa uistiť, či mi na moju 2,2 DTi fronteru dlhú vlezú 31 pneu R 15 na 8,5 palcovom disku ET 0 alebo ET 6 po 5cm zdvihnutí.
Pýtam sa preto, lebo teraz tam mám 235/75 R 15 na 6 palcovom disku ET 6 a pri plnom vytočení volantu mi to trochu drhne o zásterku. Ešte to nie je zdvihnuté. Nimrod hovorí, že ano, ale ja som taký neveriaci Tomáš a chcel by som to vedieť na 100%, aby som sa potom zbytočne neškrabal za ušami.
31čky a ještě na širším disku, příp. menším ET než originál, budou na Bčku dřít v rejdu vnější obvodovou hranou o zástěrky !!! A 5cm zvihnutí tomu nepomůže :wink:
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“