B, 3.2i rv.03 - NESTARTUJE !!!

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Re: B, 3.2i rv.03 - NESTARTUJE !!!

Příspěvek od Milda »

Slaava píše:Ne, já fakt nechci benzínový auto.............. na mě je to moc složitý zařízení.
:?: :?: :?: A co je Slávo jednodušší, než benzínový motor :?: :?: :?:
Nějak to nechápu. :roll:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

klasická nafta. S vysokotlakým přímým vstřikem, co nemusí žhavit podobně jako Zetor.To je primitivní,na elektrice nezávislé a jak stará Avie....vypneš přizvednutím pedálu.U Zetora pákou ručního plynu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Milda píše:
sowwwa píše: BTW, docela me vydesila cena spojkovyho setu na 3.2i .. neco kolem 18000 :shock:
Jestli chceš potěšit, tak mě stála výměna spojksetu i s prací 21.000,- Nešla mi už ani zařadit zpátečka bez většího násilí. Byla to po výměně výfukového systému a Lambdasondy jedna z hlavních věcí, co jsem musel na voze po koupi hned řešit. Od té doby je moje 2.4i zlatíčko spolehlivé. 8)
Ale k tématu :!: :arrow: :
TO. Rescuer: Nemůžou bejt k čerpadlu uhnilý dráty, když nebožák sowa tvrdí, že motůrek běží. :roll: . Jinak na víku v kufru k přístupu na čerpadlo taky uvažuji. ne že by nefachalo, ale neukazuje rafika jak má. Ukazuje asi tak 1/2 skutečného stavu. Řídím se ujetými km a "hladovou" kontrolkou :idea:
Mildo, sowě možná motorek běží, zato u mě je vše posmrti :-D
FRONTERA A --- PRODÁNO :-) TĚŠÍM SE NA SETKÁNÍ S NÍ ZDE NA FÓRU
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
Terrano II wagon, rv. 96, 2.7TDi
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

farmář píše:klasická nafta. S vysokotlakým přímým vstřikem, co nemusí žhavit podobně jako Zetor.To je primitivní,na elektrice nezávislé a jak stará Avie....vypneš přizvednutím pedálu.U Zetora pákou ručního plynu.
Částečně, máš pravdu, dal sem tam plyn a začaly veškerý problémy. Dokud to jezdilo na BA, nebyl jedinný...
Mno, ale k věci, šlo mi o to že sem netušil jak zjistit proč to nechytá. A nějak sem tu nikde nevypátral (sem asi slepej) jak se dopátrat důvodu. Nakonec mi Kondor poradil že FI=palivové Čerpadlo ve znaČení pojistek a kde vyhrabat vtom bordelu čemu říkaj motorový prostor odvzdušňovací ventil palivové sustavy. Pak teprve, se mi podařilo dopátrat, že tam zaručeně nejde benzín. K nádrži se u Bčka prej nejde dostat, takže dál je to bohužel pro mně vyřešený. :evil: :idea:
FRONTERA A --- PRODÁNO :-) TĚŠÍM SE NA SETKÁNÍ S NÍ ZDE NA FÓRU
Frontera B-long, rv.03, 6VD1 - 3.2i zvedaná, rozšířená, CB, Profi, Majáky, světelná rampa
Terrano II wagon, rv. 96, 2.7TDi
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Milda píše:
Slaava píše:Ne, já fakt nechci benzínový auto.............. na mě je to moc složitý zařízení.
:?: :?: :?: A co je Slávo jednodušší, než benzínový motor :?: :?: :?:
Nějak to nechápu. :roll:
Klasickej dehet je v "přípravě směsi" furt jednodušší než třeba i karburátorovej benzín. Nepotřebuje to elektriku a dávkování paliva dělá jenom jedno vcelku kompaktní zařízení. S postupným vývojem a přídáváním řídících jednotek to ale přestává platit.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Volakedy bol naftovy motor urcite jednoduchsej konstrukcie, aj co sa tykalo spotreby paliva. Ale v dnesnej dobe, da sa povedat, sa to uz vyrovnalo. Systemy ako common rail, alebo TDi-PD su tak precpane elektronikou ktora riadi uplne vsetko ze to predsihlo aj benzinovy motor. A terajsie benzinaky co vyraba napr.Opel alebo VW-FSi uz zase niesu take zruty benzinu ako vtedy a priblizuje sa to spotrebe dieslu
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

sowwwa píše:Jo tak palivovy cerpadlo ja resim uz mesic. Prvni (original) postupne odeslo, moturek toci ale nedava tlak. Druhy, z Feldy, fungovalo dobre do chvile nez jsem sjel z rampy, potom uplne stejny problem. Treti, z Omegy (naprosto shodne s originalem) vydrzelo trochu dele, asi tyden, a prestalo cerpat uplne! Pritom moturek porad bezi jak novej. Zacinam mit pocit, ze mi do nadrze nekdo leje kyselinu.
No vyresil sem to jednoduse, koupil sem si Feldu 8) Nadrz z Hondy mam ted sundanou, cerpadlo vytazeny, tak se ji pokusim co nejlip vycistit, na vrakaci sezenu cerpadlo a bude nasledovat dalsi pokus :?
Sowwwo, tys mě nakazil. Já teď taky budu schánět další čerpadlo. Původní přestalo dávat potřebný tlak, feliciácký ho nedávalo už od začátku, a třetí mi přestalo dávat potřebný tlak chvilku po tom, co jsem ho tam dal. Další pokus už řeším proříznutim podlahy v kufru. To už asi po osmý během třech měsíců by mě tu nádrž sundavat nebavilo :grin: Co myslíte tam dát čerpadlo určené mimo nádrž třeba z A omegy? -
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

kout.jk píše:Sowwwo, tys mě nakazil. Já teď taky budu schánět další čerpadlo. Původní přestalo dávat potřebný tlak, feliciácký ho nedávalo už od začátku, a třetí mi přestalo dávat potřebný tlak chvilku po tom, co jsem ho tam dal. Další pokus už řeším proříznutim podlahy v kufru. To už asi po osmý během třech měsíců by mě tu nádrž sundavat nebavilo :grin: Co myslíte tam dát čerpadlo určené mimo nádrž třeba z A omegy? -
No koukam, ze jsme oba resili stejny problem stejnym zpusobem a dosli ke stejnemu vysledku. Takze nekde delame stejnou chybu .. ale kde :?: :shock:
Ze by Frontera vyzadovala palivovy cerpadlo v necem odlisny od vsech ostatnich aut?
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

kout.jk píše:
sowwwa píše:Jo tak palivovy cerpadlo ja resim uz mesic. Prvni (original) postupne odeslo, moturek toci ale nedava tlak. Druhy, z Feldy, fungovalo dobre do chvile nez jsem sjel z rampy, potom uplne stejny problem. Treti, z Omegy (naprosto shodne s originalem) vydrzelo trochu dele, asi tyden, a prestalo cerpat uplne! Pritom moturek porad bezi jak novej. Zacinam mit pocit, ze mi do nadrze nekdo leje kyselinu.
No vyresil sem to jednoduse, koupil sem si Feldu 8) Nadrz z Hondy mam ted sundanou, cerpadlo vytazeny, tak se ji pokusim co nejlip vycistit, na vrakaci sezenu cerpadlo a bude nasledovat dalsi pokus :?
Sowwwo, tys mě nakazil. Já teď taky budu schánět další čerpadlo. Původní přestalo dávat potřebný tlak, feliciácký ho nedávalo už od začátku, a třetí mi přestalo dávat potřebný tlak chvilku po tom, co jsem ho tam dal. Další pokus už řeším proříznutim podlahy v kufru. To už asi po osmý během třech měsíců by mě tu nádrž sundavat nebavilo :grin: Co myslíte tam dát čerpadlo určené mimo nádrž třeba z A omegy? -
tak máš v nádrži nějakej mrdinec. když otevřeš to čerpadlo co nejde,co mu je ? je to obyčejný čerpadýlko s těma jazýčkama co vyjížděj z toho nábojé ? setkal jsem se jen s tím,že jazýčky zůstali přilepený a je to plný sraček ,nebo že je uplně projetej komutátor pod uhlíkama. to první je opravitelný,to druhý ne
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tejdě si mě to vzal z huby. Pokud se vysere jedno čerpadlo a hned za ním druhý tak je to buď hroznej pech a nebo závada trochu jinde.Třeba bordel v nádrži, vyjetej benzín nadoraz a podobně. Jo a neposlední řadě elektrika. Co už jsem tu kdysi psal - málo benzinu v nádrži a k tomu jízda v bočním náklonu a je zaděláno na nový čerpadýlko. :twisted:
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

Janeš Petr píše:tak máš v nádrži nějakej mrdinec. když otevřeš to čerpadlo co nejde,co mu je ? je to obyčejný čerpadýlko s těma jazýčkama co vyjížděj z toho nábojé ? setkal jsem se jen s tím,že jazýčky zůstali přilepený a je to plný sraček ,nebo že je uplně projetej komutátor pod uhlíkama. to první je opravitelný,to druhý ne
Ahaa, vono to ma vyjizdeci lopatky jako servo? To me nenapadlo, myslel sem ze tam je jen nejaka vrtule :mrgreen: No ja totiz pouzil na utesneni vicka na nadrzi cervenej silikon (z puvodniho tesneni moc nezbylo), tak jestli se treba v benzinu nerozpustil a neprilepil lopatky :!: Da se to cerpadlo nejak nedestruktivne rozebrat?
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Janeš Petr
Moderátor

ti dodám fotku :grin:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

rescuer píše:....Mildo, sowě možná motorek běží, zato u mě je vše posmrti :-D ...
Ale, ale Michale :!: jak "všechno po smrti" :?: Vždyť jsi ještě mladej kluk a nový ženáč :!: Co mám říkat já po padesátce :roll: A Fpohodě :wink: :mrgreen:
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
Janeš Petr
Moderátor

modrý bonbónky ? :mrgreen:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Petře si Matěj :lol: :lol: . Já když bonbonky, tak jedině mentolky pro svěží dech. :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“