Nízký výkon v nouzovém režimu, chyba řídící jednotky (2,5TD)
-
Belina
Tak mám problém. Přesně do 2000 tis. otáček to jde úplně v pohodě. Potom je cítit jak to přestane zabírat a už to řádně nevytočím. Turbo se zdá že maká, hadice a jeho okruh jsem překontroloval, tam problém asi nebude. Může na to mít vliv RGE ventil? Motor 2,5 TDS. Čau Láďa
-
Belina
Tak už jsem na to přišel. Po různém hledání a zkoušení jsem nakonec vyrazil na diagnostiku do OPLU. Hodili to na tu jejich bednu a testovali. Všechna čidla a řídící jednotky jsou OK, ale stále to hlásilo nějaký problém s počítačem. Podle kodu prý 100% na výměnu počítače. Cena 36 000,- Kč. Šel jsem do kolen. Vynulovali počítač a já vyrazil k domovu a ejhle ono to jelo jako ďas. Závěrem lze říci, že byl zřejmě přehlcený počítač a on naskočil do zvláštního režimu. Slyšel jsem , že když odpojím baterku tak na 24 hod, je možno ho též vynulovat. 
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ten počítač nemá záložní zdroj napájení, aspoň pokud vím. Takže stačí odpojit baterku na pár minut. Ale to se pak vynulují všechny paměti co v autě máš, např. autorádio.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
-
hipo
Re: Nejde vytočit
Belina píše:Tak už jsem na to přišel. Po různém hledání a zkoušení jsem nakonec vyrazil na diagnostiku do OPLU. Hodili to na tu jejich bednu a testovali. Všechna čidla a řídící jednotky jsou OK, ale stále to hlásilo nějaký problém s počítačem. Podle kodu prý 100% na výměnu počítače. Cena 36 000,- Kč. Šel jsem do kolen. Vynulovali počítač a já vyrazil k domovu a ejhle ono to jelo jako ďas. Závěrem lze říci, že byl zřejmě přehlcený počítač a on naskočil do zvláštního režimu. Slyšel jsem , že když odpojím baterku tak na 24 hod, je možno ho též vynulovat.
AHOJ mel jsem stejny problem a mohu potvrdi že vymazaní zavad pomohlo před tim jsem zkousel odpojit baterku na 24 h. ale to nepomohlo , až když to vymazaly .
frontera A 2.5tds rv. 1997 dlouhá
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Kdosi mi radil, ale nevím zda to není volovina - odpojit baterku, chvíli počkat, připojit a zamknout/odemknout auto (s centrálem). Mě se to ale moc nezdá....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
podle meho ten pocitac nebude zas az tak blbej.Ja bych pro zaznam zavad pouzil nejakou epromku a ta se tim ze se odpoji od napajeni opravdu nevymaze.Pochybuju ze by tam byla na takoveto veci RAM ktera se po zmizeni napajeni smazne.Mozna tam je ale jen jako pracovni.Pokud maji byt schopni v servisu precist zavady i po delsim case tak tam 100% budou mit epromu.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Upřesním. Odpojení baterie opravdu nic nevyřeší. Paměť závad zůstává zachována, ikdyž je baterie odpojena půl roku.
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar pánové odpojeni baterie neni tak duležité jako propojeni kabelů aby došlo k vybití pamětovych kondenzátorů ale funguje to tak na 50-ti %aut takže odpojit batreri a na 5 vteřin spojit kabeloly. po pripojeni baterie by se melo auto nechat cca 5minut bežet na volnoběh a pak v klidu projet aby si řidicí jednotka mohla provest svoje vyhodnoceni
tel- +420 608701329 NON STOP
-
Mirda
Zdravím, souvisí nějak čidlo tlaku oleje s chodem turba ? Víc jak rok mi problikávala kontrolka mazání - hlavně za mokra
) Tlak oleje byl ale OK tak jsem usoudil , že je to v drátech. Jelikož mi to ale sra... tak jsem vzal dnes klešte a drát a natáh jsem od palubky nové vedení k čidlu. Podle chytré knihy od pana Haynese je kabel natažen od kontolky rovnou k čidlu, tzn. že nikam jinam nevede. Kontrolka se začla chovat normálně. Sednul jsem do auta a jakmile se motor vytočil na 2000 ot. ztratil okamžitě výkon, resp. se asi nesepnulo turbo. Je to jen blbá náhoda, že vodešlo něco jiného nebo to nějak spolu souvisí ? Díky.
exFrontera A - 2,5 TDS´98
2006-2015
2006-2015
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Turbo u 2,5 TDS
u turba obecně nikde nic nespíná, nevím jak a kdo na ten termín přišel.u turbodmychadel se využívá zbytkové energie výfukových plynů,takže v celku hraje velkou roli,kolik těch plynu v daném okamžiku jde. jestli jsi pouze vytáčel motor do otáček,ale chyběla mu zátěž, běžel vlastně třeba jen na 1/5 dodávky nafty,takže turbínu nemělo co roztáčet. pokud to bylo v zátěži,nevím co je tam za turbo, těch možností taky moc nemáš. pokud se vůbec točí,a nechybí mu lopatky,plnit musí.takže jediný,co tam může bejt je seklej obtokovej ventil,protože pochybuju,že na tědlech plečkách je turbo s proměnou geometrií vodících lopatek. zkrátka,jestli ti to mazalo,a není turbo zadřené,nemá na něj podle mně čidlo oleje žádnej vliv
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Konečně to někdo "řekl nahlas". Já sem nechtěl zase někoho urazit ale číst to furt dokola mě taky nebavilo. Díky, Petře. Co se výše uvedené závady týče, tipnul bych to na "pohnutí" s nějakým drátkem, kterej ovlivňuje řídící jednotku, která ovládá vstřikovací čerpadlo.Janeš Petr píše:u turba obecně nikde nic nespíná, nevím jak a kdo na ten termín přišel...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
Mirda
Díky za osvětu ohledně turba :-) O víkendu jsem s tím "musel"najezdit cca 350 kilásků. Byl to porod, stačilo menší stoupání a víc jak osmdesátku jsem z toho nedostal. Hlavně na dálnici to bylo dobrodružný. Ale spotřeba kolem 7 litrů na 100 :-) V pondělí jsem prolezl celé fórum a našel tohle : viewtopic.php?f=7&t=448&p=3232&hilit=2000 . Zahlcená řídící jednotka chybami - auto jede v nějakém nouzovém režimu. Oprava stála u pana OPELa 418 Kč. Strašili mě výměnou turba, řídící jednotky, vstřiky, váhou vzduchu ...... Trval jsem na resetu počítače, a že se pak uvidí. Kroutili hlavou a když počítač resetovali ani nevyzkoušeli jestli to pomohlo. Chyby jsem si tam nasekal sám, když jsem si hrál na pyrotechnika a hledal ten správný drátek od čidla ke kontrolce mazání. Měl být podle schematu Sky Blue a ejhle byl bílý ! Myslím, že výše uvedený odkaz od Beliny by se měl někde vyvěsit s vykřičníkem, ušetří to (jako mě) někomu spoustu peněz za postupnou výměnu všeho možného. Jo a na závěr : Reset pomocí odpojení baterky a následné vybití spojením kabelů nefunguje :-) Děkuji za rady a za pozornost.
exFrontera A - 2,5 TDS´98
2006-2015
2006-2015
- Slaava
- Moderátor
Tak je fajn, že to dopadlo takhle dobře - že je to řdící jednotkou to bylo víceméně jasný, jenom sem nevěděl, že se dá jednotka takhle zmást manipulací s drátkama (asi si při tom drátkování neměl odpojenou baterku, viď?) a tak sem tipoval na špatnej kontakt v konektoru nějakýho snímače co řídí vstřikovač. Jinak tvůj zážitek v Opelservisu zapadá do všeobecného obrazu této organizace: JSOU TO KURVY ZASRANÝ!
Ať ti to lítá, draku!
Ať ti to lítá, draku!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra