Pozor: koroze palivového potrubí v nepřístupných místech!

Vše o karoserii vozidla
Odpovědět
myslivec
Super diskutér

Pozor: koroze palivového potrubí v nepřístupných místech!

Příspěvek od myslivec »

Musím se podělit o kuriozní závadu, která se mi stala minulý týden :roll: . Jel jsem pro otce na letiště do Prahy, byl hezký den, tak jsme s miláčkem usoudili, že to spojíme s pěkným výletem 8) 8) (přílet ve večerních hodinách). Karta padla na Karlštejn. Cesta po dálnici v pohodě, Praha dobře průjezdná, byla neděle. Za Prahou, asi 10 km od hradu zastávka na benzince. Po vystoupení z auta mě praštil přes nos zápach nafty. Sáhnu na zadní dveře a zjistím, že je celý zadek od nafty. První co mě napadlo, že nás na dálnici ohodil nějaký kamion. Podívám se pod auto a jsem na mrtvici :cry: :cry: . Kryt nádrže řádně promaštěn naftou a ta vesele vytéká :roll: :roll:. Domů 200 km a neděle, kombinace jako blázen. Auto normálně jede necuká, jen krvácí :roll: :roll: . No nebudu tu kalvárii dále rozvádět, zpáteční cesta, dvě tankování, šťastný příjezd. Ještě jsem zapomněl, že po vypnutí motoru se po chvilce krvácení zastavilo, takže vracečka do nádrže. Hned v pondělí do servisu k dvornímu mechanikovi. V úterý telefon, že můžu přijet. Dle předpokladu malér na palivovém vedení, z prostoru mezi krytem a nádrží vydolováno bahno v množství většího uhláčku :roll: . To vedení je v těchto místech kovové, takže si dokážete představit, že když je v bahením lůžku, tak je jen otázka času než prdne. To místo je bez sundání krytu nepřístupné, tedy wapka je na nic :arrow: :arrow: . Jsem se nějak rozepsal :roll: :roll: . Varování a poučení před dovolenkou, která nás naštěstí teprve čeká. Kdyby rupla přívodní trubka, tak stojíme. Bohužel jsem neměl foťák, abych ten šrot nafotil. Ty trubky byly na kaši obě 8) 8) . Přeji všem příjemnou dovolenou :arrow: :arrow:
Pozn. Mimo prostor krytu, trubky jako nové :arrow: :arrow: :arrow:
Slaava
Moderátor

Re: Vedení paliva v bahením lůžku

Příspěvek od Slaava »

Díky za varování, milé individum Myslivče :grin:

Tohle potrubí je na stolici (na hovno) už u Áček ale nepř u 2,3TD to není u nádrže takhle zvepřený (sprasený), páč nádrž je jinde (pod zadním převisem, kde akorát tak překáží). Měnil jsem takhle brzdový potrubí ale krapet sem to pokálel (čti: "posral"), protože mi nedošlo, že po bodyliftu bych ho moh vést pěkně po rovince po horní straně rámu a ne dělat ty zprostitutkovaný (zkurvený) kličky na vnitřní boční straně, kde se trubky vyhejbaj příčníkům, úchytu torzky a dalším vagínovinám (píčovinám). Toliko moje ponaučení z krizového vývoje. Takže příště budu chytřejší, drahouškové.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Slaavo pozoruji/čumím/ na tvůj nový slovník, Tvé úsilí vyhnout se expresivním výrazům je korunováno úspěchem :lol: :lol: :lol: :lol:
Ano, tohle komplikované vedení je lautr k exkrementu, hnojivo z býka hadr. Na jakoukoliv delší cestu s sebou min. 4 metry palivové pancéřky, aby mohla být i sací a hadicové spony. Rádi to pak necháte v regále v garáži, když to při cestě nepoužijete,ale nemít to s sebou...ono stačí v endefektu něco na přeříznutí či přestřiženi a srovnání trubky a kousek na prostavení,ale Murphy říká, že pokud nemám s sebou hadici delší nežli celé vedení, nebude to s velkou pravděpodobností stačit.Radši sklad na kolečkách,nežli tlačit!!! :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Jo, snažím se bejt slušnej ale je to kurevská práce. Pro sichr ale do závorky uvádím původní termíny aby to bylo čitelný i pro normální lidi... ty slušný se z toho snad nepoexkrementujou 8)
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

a když náhodou se stane,aspoň bude co na pole, chemická hnojiva nejsou řešení :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:a když náhodou se stane,aspoň bude co na pole, chemická hnojiva nejsou řešení :lol:
Jestli chceš, tak svolej na nějakej svůj pozemek technopárty. Až budou tanečníci v nejlepším, tak jim něco povím do mikrofonu a... a budeš mít zvoráno a rovnou i pohnojeno :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

zajímal by mne text projevu...žes jim říznul extázi? :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „KAROSÉRIE“