Výměna manžet přední nápravy a sundávání homokineťáku
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Ahoj všichni,
tak můj pokus vyměnit manžety samodomo jaksi nevyšel. Zasek jsem se na šroubech držících kulový čep, tři šly (pěkně blbě) a čtvrtý tak jednu otáčku a pak dost (ani zpátky). Vzdal jsem to a auto jelo do servisu. Tam na tom byli podobně, nakonec museli šrouby uřezat a dát nové.
Mimochodem s manžet od autokelly nebyli moc nadšeni, prý to je bahno a né guma a za chvíli je budu měnit zase. Jaké jsou zkušenosti těch, co už je mají na autě?
Čau Pavel
tak můj pokus vyměnit manžety samodomo jaksi nevyšel. Zasek jsem se na šroubech držících kulový čep, tři šly (pěkně blbě) a čtvrtý tak jednu otáčku a pak dost (ani zpátky). Vzdal jsem to a auto jelo do servisu. Tam na tom byli podobně, nakonec museli šrouby uřezat a dát nové.
Mimochodem s manžet od autokelly nebyli moc nadšeni, prý to je bahno a né guma a za chvíli je budu měnit zase. Jaké jsou zkušenosti těch, co už je mají na autě?
Čau Pavel
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
Rosta
...mam jakysi na Renault - normalne z nahrady a jsou v pohode. Myslim, ze zas byl nekdo zbytecne chytrej, protoze vsude maj manzety ty stejny. Akorat ti je chtel asi prodat o stovku draz, tak brblal, zes ho pripravil o 200,-PM píše:Ahoj všichni,
Čau Pavel
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Manžetu jsem měnil dneska,min týden jsem měnil olej a našel v ní prasklinu,takže
manžeta přední u kola v AUTO ELIT žádné Isuzu ani OktáFka, ale origo (rozměrově, typově) na Opel Frontera 2.3 TD, cena cca 400 Kč, skladem,takže žádný problém sehnat manžetu origo na Froncka, a cenově si myslím také žádnej ranec
, v případě zájmu mohu zajistit, sehnat, stačí mi písnout SZ, ehm....mimochodem při rozhození kola a náboje, jsem našel ještě vysipaný ložisko kola (jak to mělo Slaavo ten vakl,jak jsem ho dotahoval,jestli si vzpomínáš,když jsi mi to wokukoval
), tak ještě ložisko kola, dodání do druhého dne, cena cca 2 000 Kč, kuuuujva, to budu mít na Rumuna jak nový :D 
manžeta přední u kola v AUTO ELIT žádné Isuzu ani OktáFka, ale origo (rozměrově, typově) na Opel Frontera 2.3 TD, cena cca 400 Kč, skladem,takže žádný problém sehnat manžetu origo na Froncka, a cenově si myslím také žádnej ranec
- Slaava
- Moderátor
Velkomožný chachar Klouďák
Tobě se fakt rozsypalo to velký hovado? Oj, to si mocný chachar!!! To se nedala sehnat nějaká normalizovaná "replika" za menší peníze?!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- Slaava
- Moderátor
Kurva ložisko
A kurva.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- kuchař
- Začínající diskutér
Re: Výměna manžet přední nápravy a taky manžety řadicích pák
Děkuji Nimrodovi za návod na výmněnu mažet. Mněnil jsem všechny čtyři cca.4 hod práce a paráda.Jinak jsem je koupil u Kellyho.
Manžeta ke kolu na Fr.B rv. 1999 5.dveř.2.2 DTI 85kw -vnější GO 661612 B,vnitřní GO 663885 B. cena 237.-kč s dph ks.
Manžeta ke kolu na Fr.B rv. 1999 5.dveř.2.2 DTI 85kw -vnější GO 661612 B,vnitřní GO 663885 B. cena 237.-kč s dph ks.
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
-
buboman
Manžeta kloubu
Treba se tu dnes najde naka dobra duse a poradi mi. Menil jsem cepy a pri te prilezitosti jsem zjistil, ze jsou vnejsi manzety po smrti. Prochazel jsem cele stranky, ale stale nemuzu prijit na to, jak sundat tu vnejsi cast homokynetaku. V kloubech se moc nevyznam. Mam od toho odklepnout tu vnejsi cast a kulicky se vysypou? Nebo se snazit odklepnout tu klec s kulickama z tisicihranu na poloose? Auto je ted na spalcich a zitra to musim poresit. (Campo 2,5TD r.v. 96) Diky za rady
Campo 2,5TD r.96
- Janeš Petr
- Moderátor
mně ten vnější taky srazit nešel,tak jsem schodil vnitřní a normálně jsem ji tam navlík po poloose až na místo... jinak by ti měl slézt z toho tisícihranu,kuličky,klec a vnějšek zůstávaj pohromadě. jo,vnitřní kloub je v diferáku zajištěnej takovou drátěnou segerovkou. jde ven dobře,jen ji musíš v tom šmíru najít 
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
buboman
Vyrazil jsi ten tisicihran z vnitrniho kloubu? Zkusim to zitra. Uz toho mam dost. Puvodne jsem jen chtel promazat cepy na trmenech brzdy. Zjistil jsem, ze cepy rejdove jsou uplne hotove, pak manzety:) Uz to chci mit za sebou.
Campo 2,5TD r.96
-
buboman
Sundam teda manzetu z vnitrniho kloubu a podivam se, jestli budu u nej uspesnenejsi. Diky
Campo 2,5TD r.96
- Janeš Petr
- Moderátor
manžety mám z nějaký mazdy ale doma jsem zjistil,že se mi tu válí skoro stejný z traboše ( soudruzi v NDR nebyli žádní malí blbci )
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
buboman
Tak vyreseno. Poloosy jsem nemohl rozebrat. Fakt mi to neslo. Ale nakonec se naskytlo reseni v podobe pretahovacich manzet. Specialni manzeta se nasune pomoci kuzele pres kloub a je to. Asi dost dobra guma, kdyz se ten maly prumer(24mm) pretahl bez problemu pres cely kloub. Cena 250 za kus. A usetril jsem si spoustu starosti s rozdelavanim poloos.
Campo 2,5TD r.96