Výměna manžet přední nápravy a sundávání homokineťáku

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Ahoj všichni,
tak můj pokus vyměnit manžety samodomo jaksi nevyšel. Zasek jsem se na šroubech držících kulový čep, tři šly (pěkně blbě) a čtvrtý tak jednu otáčku a pak dost (ani zpátky). Vzdal jsem to a auto jelo do servisu. Tam na tom byli podobně, nakonec museli šrouby uřezat a dát nové.
Mimochodem s manžet od autokelly nebyli moc nadšeni, prý to je bahno a né guma a za chvíli je budu měnit zase. Jaké jsou zkušenosti těch, co už je mají na autě?
Čau Pavel
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Ahoj, a další dotaz:

Lze použít tu oktávkouvou či Isuzu manžetu i na Fronteře B, nebo je tam jiná ???
Rosta

Příspěvek od Rosta »

PM píše:Ahoj všichni,
tak můj pokus vyměnit manžety samodomo jaksi nevyšel. Zasek jsem se na šroubech držících kulový čep, tři šly (pěkně blbě) a čtvrtý tak jednu otáčku a pak dost (ani zpátky). Vzdal jsem to a auto jelo do servisu. Tam na tom byli podobně, nakonec museli šrouby uřezat a dát nové.
Mimochodem s manžet od autokelly nebyli moc nadšeni, prý to je bahno a né guma a za chvíli je budu měnit zase. Jaké jsou zkušenosti těch, co už je mají na autě?
Čau Pavel
...mam jakysi na Renault - normalne z nahrady a jsou v pohode. Myslim, ze zas byl nekdo zbytecne chytrej, protoze vsude maj manzety ty stejny. Akorat ti je chtel asi prodat o stovku draz, tak brblal, zes ho pripravil o 200,-
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Mám na autě manžety z auto kelly a maximální spokojenost. To byl zas někdo chytrej jak rádio. Ikdyž pravdouje, že se může stát, že koupíš blbej kousek a že se toto stává mohu potvrdit.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Manžetu jsem měnil dneska,min týden jsem měnil olej a našel v ní prasklinu,takže
manžeta přední u kola v AUTO ELIT žádné Isuzu ani OktáFka, ale origo (rozměrově, typově) na Opel Frontera 2.3 TD, cena cca 400 Kč, skladem,takže žádný problém sehnat manžetu origo na Froncka, a cenově si myslím také žádnej ranec :wink:, v případě zájmu mohu zajistit, sehnat, stačí mi písnout SZ, ehm....mimochodem při rozhození kola a náboje, jsem našel ještě vysipaný ložisko kola (jak to mělo Slaavo ten vakl,jak jsem ho dotahoval,jestli si vzpomínáš,když jsi mi to wokukoval :shock: ), tak ještě ložisko kola, dodání do druhého dne, cena cca 2 000 Kč, kuuuujva, to budu mít na Rumuna jak nový :D :oops:
Slaava
Moderátor

Velkomožný chachar Klouďák

Příspěvek od Slaava »

Tobě se fakt rozsypalo to velký hovado? Oj, to si mocný chachar!!! To se nedala sehnat nějaká normalizovaná "replika" za menší peníze?!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Asi by se nechala, ale čas mi je v patách,takže nebylo co řešit :cry:
Já: Máte ložisko?
Oni: Máme!
Já: Za kolik?
Oni: 2 200 Kč
Já: Kurva to je cena, Beru!
Oni: Děkujeme, Nashledanou
Já: Kurva, radši s bohem!
Slaava
Moderátor

Kurva ložisko

Příspěvek od Slaava »

A kurva.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
kuchař
Začínající diskutér

Re: Výměna manžet přední nápravy a taky manžety řadicích pák

Příspěvek od kuchař »

Děkuji Nimrodovi za návod na výmněnu mažet. Mněnil jsem všechny čtyři cca.4 hod práce a paráda.Jinak jsem je koupil u Kellyho.
Manžeta ke kolu na Fr.B rv. 1999 5.dveř.2.2 DTI 85kw -vnější GO 661612 B,vnitřní GO 663885 B. cena 237.-kč s dph ks.
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
buboman

Manžeta kloubu

Příspěvek od buboman »

Treba se tu dnes najde naka dobra duse a poradi mi. Menil jsem cepy a pri te prilezitosti jsem zjistil, ze jsou vnejsi manzety po smrti. Prochazel jsem cele stranky, ale stale nemuzu prijit na to, jak sundat tu vnejsi cast homokynetaku. V kloubech se moc nevyznam. Mam od toho odklepnout tu vnejsi cast a kulicky se vysypou? Nebo se snazit odklepnout tu klec s kulickama z tisicihranu na poloose? Auto je ted na spalcich a zitra to musim poresit. (Campo 2,5TD r.v. 96) Diky za rady
Campo 2,5TD r.96
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

mně ten vnější taky srazit nešel,tak jsem schodil vnitřní a normálně jsem ji tam navlík po poloose až na místo... jinak by ti měl slézt z toho tisícihranu,kuličky,klec a vnějšek zůstávaj pohromadě. jo,vnitřní kloub je v diferáku zajištěnej takovou drátěnou segerovkou. jde ven dobře,jen ji musíš v tom šmíru najít :grin:
buboman

Příspěvek od buboman »

Vyrazil jsi ten tisicihran z vnitrniho kloubu? Zkusim to zitra. Uz toho mam dost. Puvodne jsem jen chtel promazat cepy na trmenech brzdy. Zjistil jsem, ze cepy rejdove jsou uplne hotove, pak manzety:) Uz to chci mit za sebou.
Campo 2,5TD r.96
buboman

Příspěvek od buboman »

Sundam teda manzetu z vnitrniho kloubu a podivam se, jestli budu u nej uspesnenejsi. Diky
Campo 2,5TD r.96
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

manžety mám z nějaký mazdy ale doma jsem zjistil,že se mi tu válí skoro stejný z traboše ( soudruzi v NDR nebyli žádní malí blbci )
buboman

Příspěvek od buboman »

Tak vyreseno. Poloosy jsem nemohl rozebrat. Fakt mi to neslo. Ale nakonec se naskytlo reseni v podobe pretahovacich manzet. Specialni manzeta se nasune pomoci kuzele pres kloub a je to. Asi dost dobra guma, kdyz se ten maly prumer(24mm) pretahl bez problemu pres cely kloub. Cena 250 za kus. A usetril jsem si spoustu starosti s rozdelavanim poloos.
Campo 2,5TD r.96
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“