Je motor 2,2 100 kW problematický????????

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
myslivec
Super diskutér

Je motor 2,2 100 kW problematický????????

Příspěvek od myslivec »

Tak začínám mít špatný pocit z tohoto motoru :roll: , hodně z vás ho už zadřelo (Honzík, Hugo) a množí se to jako epidemie, viz. příspěvky v příslušných tématech. Ten motor má nějakou konstrukční vadu :shock: ? Prosil bych fundované odpovědi :arrow: :arrow:
kout.jk
Super diskutér

Re: Je motor 2,2 100 kW problematický????????

Příspěvek od kout.jk »

problematický je všechno, co má víc ventilů na válec jak 2 :!: Fundovaná odpověď jak hrom :mrgreen: Nevim, jestli je to ten samý, co dávali do C omeg, ale tam je to jedinej doporučovanej a kámoš má na něm najeto přes 300k a v pohodě.
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Problém u těchto motorů je všeobecně údržba a olej. Dalším z problémů je přehřívání motoru v letních mesících a následkem toho pak odejítí těsnění pod hlavou na valci nejblíže převodovky. Velmi dobrou věcí u tohoto motoru je výměna spínacího čidla ventilátoru chladiče za čidlo s menší hodnotou než je z výroby.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
honzík
Pokročilý diskutér

Příspěvek od honzík »

ja nevim

ten první uz jsem ko koupil a teď tenhle nový je už úplně v pohodě
a že v rumunsku dostal svoje o tom žádná!!!!!!!!!!!!!
Ještě si od přemka nechám namontovat spínání chlazení a bude úplně v poho

měl jsem i 16-ti ventilovou Tigru a najezdil jsem na ní skoro 60 000km a nebyl s ní taky problém - jen to chce hlídat olej,teplotu a při výměně řemenu měnit i zásadně všechny kladky .................

Ale je pravda že už bych do benzinu nešel - lákají mě vyšší obsahy ( 4,2 a výš :mrgreen: )

mějte se

h.
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Ja zatial v pohode.Sem tam sa mu nechce rozbehnúť.Nejak prebubláva ako by sa dusil a potom zas v poho.Paťo-Divoch
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

honzík píše: :twisted: Ale je pravda že už bych do benzinu nešel - lákají mě vyšší obsahy ( 4,2 a výš :mrgreen: )
hmmm, ale ved to sa nevylucuje :twisted: :twisted: :twisted:
ja sa uz asi dva mesiace musim dennodenne pozerat na pod oknami parkujuce toto (viz. nize) a veru, aj ked mam svoju fronu veeelmi rad, niekedy sa pristihnem nad hriesnymi myslienkami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
medved.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mfg

*pt*

Lexus NX200t
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

To neni off :grin: Paťo-Divoch
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Nimrod píše:Problém u těchto motorů je všeobecně údržba a olej. Dalším z problémů je přehřívání motoru v letních mesících a následkem toho pak odejítí těsnění pod hlavou na valci nejblíže převodovky. Velmi dobrou věcí u tohoto motoru je výměna spínacího čidla ventilátoru chladiče za čidlo s menší hodnotou než je z výroby.
Olej, jako kvalita :?: :?: :?: nebo dodržování výměny :?: :?: Jinak díky za info, na podzim to vypadá, že přibude sportka 2,2 benzín z Ch, tak se už předem rezervuju na výměnu teplotního čidla 8) 8), miláček po ní touží :lol: :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

obojí, minimum je někde u 10W-40 SL nejlépe SM ale 5W_40 SL/či SM by neškodilo...pravidelnost není jeho minimální,ale maximální doba kdy se mění a pokud ho někde pořádně uhřeješ s vlekem může se stát, že měníš dříve...to poznáš sluchem jak dobíhá motor po vypnutí, jak běží...a jak je černej olej.Pak se ti odvděčí super provozem a výdrží. Jinak ádijé.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

Já ten motor mám, najedu snim za rok kolem 70000km a zatim jenom měnim olej,svíčky a filtry a jezdí v pohodě.... :grin: jsem na 100%ˇspokojenej
Frontera 1996 A,2.2 benzín.dlouhá
honzík
Pokročilý diskutér

Příspěvek od honzík »

u obsahu 2,2 v benzínu je patrná špatná kvalita ( nebo nedostatek ) oleje vlastně ihned a to člověk nemusí bejt mechoš....

Jinak benzín je gut - jezdím kolem 10 - 15 litříků - tak jak se naskytne silnice a teren a jak často jezdí přítelkyně :wink: :lol:

A ještě jedna věc - tohle je moje polsední krátké auto - teď už jen petidvířko nebo duble cab ........................

h.
honzaV

Příspěvek od honzaV »

Ani bych nerek, mam tyto motory ve vectrach i frontere a zatim zadny problem, hlavne neojebat vymenu oleju a rozvody. :? :?
Opel FronteraB, 2000, 2.2i, LPG
Opel Vectra C, 2003, 2.2i, LPG
Citroen C4 GP 2008 2.2 LPG BMP6
a hlavně hafu Flat Coated Retriever - zatím jen 2 (hnědý a černá)
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Já jsem s tím motorem moc spokojenej jenom jsem si střihl generálku po 120 000 tis.Km. jsem si toho drobka přivezl a hned se tolámalo jenom jak jsem četl o tom čidle chlazení kde se dá sehnat nebo z čeho tam de dík
Hugo
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hugo »

uz by som taky slaby motor nechcel
strme vyjazdy v terene to nezvladalo prave koli slabemu krutiacemu momentu
no a potom... cca 200 000 km bez generalky a a prehrial sa, tesnenie pod hlavou "ahoj" a v neustrazenom okamihu zomrel.

dost casto sa tam nieco robilo... sviecky potopene v oleji, zralo to olej, prehrievanie, chladenie, kurenie presakovanie oleja do spojky, atd...

ked niesi mechanik tak mas celkom rusne chvilky s takym autom

a okrem toho ceny diecov v sopli su kurva vymetene
teraz len ziram ked mam toyotu... nahradne diely niekedy 1/3 z toho co stali v opli.
aj ked do motora v toyke sa este nesahlo... len rozvody.

a este k teme... ked benzin, uz by som bral ten 3.2i

spotreba tam az taka vysoka nieje... a je to trosku iny motor
Toyota land cruiser 90, 3.0 D-4D, 33"x12.5 SuperSwamper Booger, Superwinch EP9, Safari Snorkel, ... atd atd...
Finmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finmer »

Zdravím, poradí mi prosím někdo kde najdu ten termospínač a za jaký by jste doporučili ho vyměnit? Myšleno u Ačka
Díky moc
Frontera A dlouhá, 2,2 i 16V r.v. 1995, MT 265/70/R16, Dotz Dakar ET:-20, zvednutá, světelná rampa
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“