Ložiska náboje předního kola - výměna

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
Majk

Ložiska náboje předního kola - výměna

Příspěvek od Majk »

Zdar tak se mi začalo zdát že mi hučí pravé přední kolo, tudíž jsem to kuchnul a zjistil že to přední ložisko je OK ale do zadního už před časem zateklo kvůli ojetému guferu a jak to stálo v bazaru tak zrezly válečky a kroužky :( a jak jsem začal jezdit tak se to začíná zhoršovat :cry: , vyměnil jsem vazelínu a ložisko utáh tak trochu ztichlo ,ale je potřeba vyměnit i s guferem.

Jak jsem zjistil jsou to všechno atypy (aspoň mi to tvrdily)

Nemáte někdo zkušenosti kde sehnat a nevykrvácet?

Za vaše postřehy předem dík :)
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

ložisko

Příspěvek od Nimrod »

Pravdou je že to jsou všechno zvláštní rozměry. Ale to by nebyli zlaté české ručičky. Jde tam dát naše ložisko. je sice užší, ale to nevadí. Je potřeba nechat vysostružit kroužek který se tam vloží.
Majk

Tak je hotovo

Příspěvek od Majk »

Dík za radu díky tomu jsem se nenechal odbít a mrknul do katalogu - To vnitřní ložisko se u nás vyrábí v naprosto stejných rozměrech, akorát má víc válečků a asi vyšší nosnost... ale má na vnitřním prům. menší radius vybrání (soustruh spraví...)

tak jsem vzal dvě + gufera a kyblík lithiové vazelíny a vlezl jsem se do čtyř stovek

A konečně se rozhostilo blahodárné ticho :D
už opět poslouchám šepot květin... :wink:

Ještě by to chtělo sehnat to vekovní - takový jsem tam neviděl... :cry:

Tak zatim zdarec a dikec
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Dudík »

Jak je to teda s tou přední nápravou? Začalo mi hučet pravé přední. Všechny články co sou na webu jsem pročetl a zdá se že je tam jen jedno ložisko. Kdo ho má a za kolik? Existuje alternativní náhrada originálu? Bohužel neznám žádného soustružníka, který by mi moh pomoci.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Martin Dudík píše:Jak je to teda s tou přední nápravou? Začalo mi hučet pravé přední. Všechny články co sou na webu jsem pročetl a zdá se že je tam jen jedno ložisko. Kdo ho má a za kolik? Existuje alternativní náhrada originálu? Bohužel neznám žádného soustružníka, který by mi moh pomoci.
V přední nápravě jsou dvě kuželová ložiska standartního rozměru. Cela sada na jedno kolo stoji přibližně 2000,- Kč. ZKus http://www.vkloziska.cz
Majk

Ložiska

Příspěvek od Majk »

Jo přesně tak jsou tam dvě, já měl v háji pouze to venkovní, tak tam padlo ložisko za cca 140,- + nějaká vazelína. K dokonalosti to chce ten vnitřní radius zbrousit (soustruh nejde je to moc tvrdý) A co se týče toho vnitřního tak to jsem neřešil.

Zatim zdar a ať se dílo podaří... :D
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Dudík »

A jak jsi to teda zbrousil Majku? Pilníkem?
Neznáte někdo to Oplácký objednávkový(katalogový) číslo?
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Ložiska

Příspěvek od Nimrod »

Martin Dudík píše:A jak jsi to teda zbrousil Majku? Pilníkem?
Neznáte někdo to Oplácký objednávkový(katalogový) číslo?
Ložisko vnitřní 328109
Ložiško vnější 330023

Není potřeba nic brousit. Opel za to chce přes 4 tisíce. VKL jsem kdysi sháněl cenu a bylo to něco kolem 2 tisíc.
Majk

Příspěvek od Majk »

No pilníkem, to by sis asi dal.

Kamínkem na vrtačce, ale bacha musíš to pak dobře utřít....
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“