Ložiska náboje předního kola - výměna
-
Majk
Ložiska náboje předního kola - výměna
Zdar tak se mi začalo zdát že mi hučí pravé přední kolo, tudíž jsem to kuchnul a zjistil že to přední ložisko je OK ale do zadního už před časem zateklo kvůli ojetému guferu a jak to stálo v bazaru tak zrezly válečky a kroužky
a jak jsem začal jezdit tak se to začíná zhoršovat
, vyměnil jsem vazelínu a ložisko utáh tak trochu ztichlo ,ale je potřeba vyměnit i s guferem.
Jak jsem zjistil jsou to všechno atypy (aspoň mi to tvrdily)
Nemáte někdo zkušenosti kde sehnat a nevykrvácet?
Za vaše postřehy předem dík
Jak jsem zjistil jsou to všechno atypy (aspoň mi to tvrdily)
Nemáte někdo zkušenosti kde sehnat a nevykrvácet?
Za vaše postřehy předem dík
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ložisko
Pravdou je že to jsou všechno zvláštní rozměry. Ale to by nebyli zlaté české ručičky. Jde tam dát naše ložisko. je sice užší, ale to nevadí. Je potřeba nechat vysostružit kroužek který se tam vloží.
-
Majk
Tak je hotovo
Dík za radu díky tomu jsem se nenechal odbít a mrknul do katalogu - To vnitřní ložisko se u nás vyrábí v naprosto stejných rozměrech, akorát má víc válečků a asi vyšší nosnost... ale má na vnitřním prům. menší radius vybrání (soustruh spraví...)
tak jsem vzal dvě + gufera a kyblík lithiové vazelíny a vlezl jsem se do čtyř stovek
A konečně se rozhostilo blahodárné ticho :D
už opět poslouchám šepot květin...
Ještě by to chtělo sehnat to vekovní - takový jsem tam neviděl...
Tak zatim zdarec a dikec
tak jsem vzal dvě + gufera a kyblík lithiové vazelíny a vlezl jsem se do čtyř stovek
A konečně se rozhostilo blahodárné ticho :D
už opět poslouchám šepot květin...
Ještě by to chtělo sehnat to vekovní - takový jsem tam neviděl...
Tak zatim zdarec a dikec
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to teda s tou přední nápravou? Začalo mi hučet pravé přední. Všechny články co sou na webu jsem pročetl a zdá se že je tam jen jedno ložisko. Kdo ho má a za kolik? Existuje alternativní náhrada originálu? Bohužel neznám žádného soustružníka, který by mi moh pomoci.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V přední nápravě jsou dvě kuželová ložiska standartního rozměru. Cela sada na jedno kolo stoji přibližně 2000,- Kč. ZKus http://www.vkloziska.czMartin Dudík píše:Jak je to teda s tou přední nápravou? Začalo mi hučet pravé přední. Všechny články co sou na webu jsem pročetl a zdá se že je tam jen jedno ložisko. Kdo ho má a za kolik? Existuje alternativní náhrada originálu? Bohužel neznám žádného soustružníka, který by mi moh pomoci.
-
Majk
Ložiska
Jo přesně tak jsou tam dvě, já měl v háji pouze to venkovní, tak tam padlo ložisko za cca 140,- + nějaká vazelína. K dokonalosti to chce ten vnitřní radius zbrousit (soustruh nejde je to moc tvrdý) A co se týče toho vnitřního tak to jsem neřešil.
Zatim zdar a ať se dílo podaří... :D
Zatim zdar a ať se dílo podaří... :D
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ložiska
Ložisko vnitřní 328109Martin Dudík píše:A jak jsi to teda zbrousil Majku? Pilníkem?
Neznáte někdo to Oplácký objednávkový(katalogový) číslo?
Ložiško vnější 330023
Není potřeba nic brousit. Opel za to chce přes 4 tisíce. VKL jsem kdysi sháněl cenu a bylo to něco kolem 2 tisíc.
-
Majk