Frontera A 2,5TDS: ztráta výkonu, problémové starty

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
farmář
Moderátor

Re: Frontera A 2,5TDS: ztráta výkonu, problémové starty

Příspěvek od farmář »

hm vzpomínám na starou 3Otku Avku, kde jsem přizvedával pedál plynu by chcípla ...nebo Zetor kde čerpadlo zavře zcela.Jak snadné....jj chcípat přes kvalt a brzdu...brrrr :? 8)ale co naděláš na cestě! :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

farmář píše:hm vzpomínám na starou 3Otku Avku, kde jsem přizvedával pedál plynu by chcípla ...nebo Zetor kde čerpadlo zavře zcela.Jak snadné....jj chcípat přes kvalt a brzdu...brrrr :? 8)ale co naděláš na cestě! :wink:
už je někde zřízená kolonka na ,,ostatní přibližovadla ,,? včera mi vyběhla hřídel z vodní pumpy- 7211
farmář
Moderátor

Pumpa

Příspěvek od farmář »

a to se ti povedlo jak?? :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

no normálně si jedu,najednou rachot jako kráva,a pak už jen lítaly kuličky jak se sypaly do vrtule a ta je posílala na všechny strany.... :grin: čovek o to tak pečuje a obskakuje a furt neco .. :mrgreen:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

když jsem měl 25tku, obracel jsem seno a byla jako kropicí vůz...u vrtule pořáde chcala a vrtule to rozprašovala kolem.Připadal jsemsi jak debil....víc jsem kropil než sušil :roll: to jsem to 3kráte repasoval na nové...kua. :evil: uf je tomu dááávno :mrgreen:
Janeš Petr
Moderátor

to víš,tam to je lahůdka ,povolit šroubovákem ten šroub ,co roztahuje hřídelku ve vrtulce :grin: :grin: jinak opravárenská sada + ložiska na majora 380,- .odpoledne jsem byl na nákupu
Naposledy upravil(a) Janeš Petr dne 06 kvě 2008 18:38, celkem upraveno 1 x.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

já to jednou dělal sáma dvakráte dal na dílnu...až podruhé ok :cry:
slon81

Příspěvek od slon81 »

Ahoj, zajímalo by mě jaká je doporučená max. rychlost pro Fronteru 2.5TDS
Pepe
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Pepe »

Nazdárek,
ve velkým techničáku je sice maximálka pro dlouhou s 2,5TDS 151 km/h, ale někde jsem se dočetl, že pro tenhle diesel jsou optimální otáčky motoru 2000 - 2500 ot./min. Což odpovídá rychlosti do 110 km/h a spotřeba mi vycházela na 9,5 l/100 km, na papučích 255/65 R16. Dlouhodobě podtáčet nebo přetáčet diesel se nevyplácí.

Pepe
Mazel 97' 2,5 TDS
havlisek
Diskuzní Nováček

nestartuje

Příspěvek od havlisek »

Ahoj chlapi,potřeboval bych poradit.Za boha nemužu nastartovat,mám Ačko 97 2.5DTS.
Nafta mi tam jde(nový filtr,odvzdušněné,potrubí vyčištěné),žhaví,motor točí,kouří z vyfuku jen ne a ne chytit.(je garážovaná)Chci se poradit,jeden kluk mi říkal,že by to mohlo být čidlo na teplotu,které ovládá řídící jednotku a zůstalo vyset na určité teplotě,proto to nechce nastartovat.Jenže nevím,kde bych ho v motoru našel a hlavně nevím jestli to tím může opravdu být.(do včera jsem jezdil v pohodě až dnes nic,jen jednou se mi stalo,že jsem musel dýl startovat,vylít černý dým auto chytlo a jezdilo do dnes,pořád to slibuje a nic)Díky za rady
Opel Frontera 2,5 TDS rok1997 ačko
Slaava
Moderátor

Re: nestartuje

Příspěvek od Slaava »

Nejdřív vyzkoušej, jestli dojde nafta až ke vstřikům (povol převlečný matice na vstřikovačích na přívodních trubkách a bez žhavení to natoč s plným plynem (i když se bojím, že tě to řídící jednotka nenechá udělat nebo ten plyn nebude mít vliv). Jestli z trubek bude chcát nafta, tak zkus pro sichr změřit napětí na stopventilu na čerpadle. Pak bych to napíchnul na diagnostiku, jestli ti fakt nějaký čidlo třeba neotáčí přesuvníkem v čerpadle (věc, která ovládá předvstřik) někam do pryč nebo jestli to není v nějakým nouzovým stavu.

Samozřejmě není vyloučený, že závada je někde na čerpadle (vydřenina, netěsnost) a to potřebuje repas.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Nevím. Chová se to jako jedna 2.5 TDS z krušnohoří. Zkusil bych udělat diagnostiku a pak se stavit někde v bosch diesel servisu ať zkontrolují všechny vstřiky a seřízení čerpadla. není to sice levné, ale ve většině případu je to celé rozhašené.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
havlisek
Diskuzní Nováček

Příspěvek od havlisek »

Tak to mám hotové,jel jsem na diagnostiku s čerpadlem kolik to tak stojí a zda by mi to udělali,neboť jsem vyměnil vše a co šlo svíčky,filtry,vyčistil potruzbí ap.Málem mě trefilo,kdyžt mi řelki cenu,diagnostika 3000,případný repas vstřik.čerpadla 20tis.Dokud nepřišel chlapek starší než hnědý uhlí,chvíli koukal do motoru a už startuju a jezdím jako ďas :grin: ,oprava 100kč.Podotýkám že na to vůbec nevypadaly,ale měl jsem lehce popraskané hadičky přepadu od vstřiků,výměna zabrala deset min.a auto bych teď vůbec nepoznal jak startuje.Takže kdyby jste měli někdo problém jako já vyměňte je i když budou vypadat jako nové,taková drhá záležitost to není :grin: oproti tomu co jsem myslel,že mě čeká :grin: Ale díky za vše možné typy co jste mi tu psali.
Janeš Petr
Moderátor

:roll: závada, která je tu popsaná asi tisíckrát. no, aspoň že tě ten chlapík nenatáhl a nenapočítal si ten repas čerpadla. těžko bys mu potom dokazoval, že to bylo jen schnilejma přepadama
havlisek
Diskuzní Nováček

Příspěvek od havlisek »

To máš pravdu,vůbec by mě nanapadlo,že to jima bude,byly vážně jak nový :grin: Ale co se dá dělat,když je někdo blbej tak mu není pomoci :grin: Jinak díky tomuhle foru už mám atuo jak nový,což mi uštřilo už opravdu hodně peněz,tak jsem chtěl zkusit po dlouhé době také nějakého mechanika,protož diky radám tady jsem ještě u žádného nebyl :grin: :grin: (joo a nenatáhl mě protože jsem tam asi stál a šéf mu asi nestačil říct,aby to nespravoval na počkání :grin: )
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“