Frontera A 2,5TDS: ztráta výkonu, problémové starty
-
Francis
Frontera A 2,5TDS: ztráta výkonu, problémové starty
Zdravim.Mam taky problem...auto mi neide viac ako 90km/h a je jedno ci idem na trojke alebo na patke.Na mieste ide vytocit na maximum ale za jazdy akonahle dosiahnem 90km/h tak mozem pridavat a pedal vobec nereaguje.Nemal tu niekto podobny problem,alebo nevie mi niekto pomoct?Mam Acko 96 2,5tds
- Hofik
- Začínající diskutér
Re: frontera neide viac ako 90km/h
Já mam benzin,tak u diesela moc nevim,ale zkus vyměnit palivový filtr,jestli neni přicpanej.Od toho bych asi začal,to je nejlacinější.Prohlídni přívod paliva,jestli tam máš skleničku,nebo něco podobného.Prohlídni trubky ke vstřikum,jestli ti neuniká nafta(ale že to jede na 3 válce bys asi poznal ne?).Prohlídni vzduchovej filtr,nevim kdy jsi ho naposled měnil.Jestli ti nic s toho nepomůže, tak musíš počkat až se probudí někdo další,chytřejší
Já sem přijel s odtahu a jdu teprav spát.
DOBROU
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
-
Francis
hmm tak palivovy filter je v poriadku...ja mam take tusenie ci to nema suvis s turbom...lebo vzdy mi trochu dymil ked som ho vytocil a odkedy mi to ide len 90km/h tak mi prestalo auto dymit. 
-
Francis
no a najnovsie nechce startovat....toci ale nechce naskocit. 
Naposledy upravil(a) Francis dne 18 úno 2008 18:43, celkem upraveno 1 x.
- václav
- Pokročilý diskutér
Ahoj hochu šel ten motor pravidelně když to nejelo víc jak 90, jak to šlo vytočit stejně jak předtím, nesvítí ti kontrolka motoru, jak to vzniklo prudké puštění spojky atd. ? Dle mého názoru buď přeskočenej řemen o zub ( jestli tam je řemen ) nebo problém se vstřikovacím čerpadlem. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
-
Francis
no ono to cele zacalo asi pred tyzdnom ked som nemohol nastartovat auto ..tocil, dymil ale nic.Tak som vyblokoval alarm a podarilo sa mi ho nastartovat ale tak zvalstne poklepkava pri starte.Jazdil som na nom po meste zopar dni no a vcera to nechcelo ist viac ako 90...do 2500rpm sa to chova normlane ale potom uz nic 
Naposledy upravil(a) Francis dne 18 úno 2008 18:45, celkem upraveno 1 x.
-
Rosta
... zkus si poslechnou turbo jestli se neflaka. A pak me taky napadaj rozvody, protoze neco podobnyho mi delalo auto s preskocenym klinakem... nebo vstriky ucpany nejakym bordelem z nafty... ale to by melo byt citit na chodu motoru i v nizsich otackach
- václav
- Pokročilý diskutér
No nejlepší bude když to necháš napojit na počítač, teď jsem tady četl podobný problém v sekci dieslové motory. Takže to tady probádej a přemýšlej o tom přečtení chyb, pak budeš chytřejší. Přeji mnoho štěstí a dej vědět jak jsi pokročil, můžeš pomoct někomu se stejným problémem. Ahojda 
-
Francis
no jo uz som dohodol znameho co ma kabel tak snad sa mi tam ukaze v com je pes zakopany.A este sa chcem opytat aky ma mat turbo vo frontere zvuk.Ja som ju kupil pred 2 rokmi ale to turbo som nikdy velmi nepocul lebo u inych aut je dost pocut "piskot" ale u frontery nic nepocujem 
Naposledy upravil(a) Francis dne 18 úno 2008 18:46, celkem upraveno 1 x.
- václav
- Pokročilý diskutér
Ztoho si nic nedělej já turbo taky ještě neslišel... Ale pokud to hulilo mohlo by být přidřený. 
-
Francis
jo je to mozne no kazdopadne uvidim po diagnostike,zatial vdaka za rady 
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
rozvody to nebudou.2,5TDS ma rozvody resene ozubenyma kolama takze jedine by si je musel ocesat
Pokud to netahne tak by to mohlo bejt turbo.Me se stava na 4ku ze to dojde do nejakych otacek a pak najednou strop i kdyz by to melo jet rychleji tak se uplne zastavi akcelerace muzu pridavat jak chci a nic pomuze jen povolit plyn a pak pomalu pridavat a najednou se to chytne a jede to bez problemu.Me to pripada jak kdyby to ta podelana ridici jednotka nechtela pustit dal.Ale to muze mit klidne souvislost s nejakym cidlem.Budu se na to muset taky podivat ale nemam na to cas.Nejdriv to asi vyblikam.Ta elektronika me opravdu stve.Podle me je turbo ovladane ventilem recirkulace spalin ktery mas u nadobky s chladici kapalinou.Jdou z nej 2 hadicky a je na strane spolujezdce.Zkus jestli ti vubec pracuje.
Pokud to netahne tak by to mohlo bejt turbo.Me se stava na 4ku ze to dojde do nejakych otacek a pak najednou strop i kdyz by to melo jet rychleji tak se uplne zastavi akcelerace muzu pridavat jak chci a nic pomuze jen povolit plyn a pak pomalu pridavat a najednou se to chytne a jede to bez problemu.Me to pripada jak kdyby to ta podelana ridici jednotka nechtela pustit dal.Ale to muze mit klidne souvislost s nejakym cidlem.Budu se na to muset taky podivat ale nemam na to cas.Nejdriv to asi vyblikam.Ta elektronika me opravdu stve.Podle me je turbo ovladane ventilem recirkulace spalin ktery mas u nadobky s chladici kapalinou.Jdou z nej 2 hadicky a je na strane spolujezdce.Zkus jestli ti vubec pracuje.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
-
honzík
- Pokročilý diskutér
je to trošku jinej soudek ale uplne stejnej problém jsem mel s MB Vitem......
Proste v 90 facka a víc to nejelo - kdyz se to stalo poprvé při predjíždení byl jsem málem ve skarpe - proti jel nakladák
Menil jsem ruzné veci jako filtry a trubky a kdesi cosi.
Nakonec jsem musel k tem vyžírkům do chodova a tam to po napojení na diagnostiku našli - prasklá hadice u turba.
Podotýkám že tyhle trubky můj dvorní mechanik kontroloval asi 3 x a nebylo na nich vubec nic videt
A autíčko už zase šlape
hlavne vydrž!!!!!!!!!
h.
Proste v 90 facka a víc to nejelo - kdyz se to stalo poprvé při predjíždení byl jsem málem ve skarpe - proti jel nakladák
Menil jsem ruzné veci jako filtry a trubky a kdesi cosi.
Nakonec jsem musel k tem vyžírkům do chodova a tam to po napojení na diagnostiku našli - prasklá hadice u turba.
Podotýkám že tyhle trubky můj dvorní mechanik kontroloval asi 3 x a nebylo na nich vubec nic videt
A autíčko už zase šlape
hlavne vydrž!!!!!!!!!
h.
- modrasek
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
hele a nebude to řidičem??? Já, když někam jedu, kam se mi nechce, tak to taky jezdí tak 70 km/hodku. Zato, když mě čeká něco příjmenýho, Yarisek to pozdá a dokáže to vytáhnoutFrancis píše:Zdravim.Mam taky problem...auto mi neide viac ako 90km/h .Nemal tu niekto podobny problem,alebo nevie mi niekto pomoct?
přes 160 (a marně mu domlouvám, že se to nesmí)
modrasek kecálek
offroadík zatím nee
Toyota Yaris MC 1.0 HB - modra metalíza
offroadík zatím nee
Toyota Yaris MC 1.0 HB - modra metalíza
- Slaava
- Moderátor
2,5TDS nemá rozvodový řemen/řetěz, rozvody jsou dělaný čelníma ozubenejma kolama. Pokud je ale problém i při startu, vsázel bych osobně na vstřikovací řerpadlo. Nejdřív bych zkontroloval zapojený veškerejch čidel (hlavně váha vzduchu) jeho řídící jednotky, potom jeho časování (zdvih pístku v momentě horní kompresní úvratě má bejt 0,65mm), otevírací tlaky trysek a potom bych ho odnes na kontrolu vstřikovacího tlaku. Čerpadlo může mít vydřenej pístek nebo bude v prdeli dávkování nebo přesuvník (z toho je ale nejčastější to vydření). Projdi si servisní plná na viewtopic.php?f=8&t=1421 a podle něj si urči, co se na motoru (nebo rovnou na celým autě) případně dlouho nedělalo. Kam to vozíš na servis? Nebo si pravidelnou údržbu děláš sám?
Až se bude motor zase točit, tak bych ho protáh obligátní kontrolně-servisní mašinérií (žhavičky, vstřiky, časovnání, konektory, průplach, náplně, filtry, kompresní a tlaková zkouška, tlak turba, kontrola EGR).
Podobná věc se řešila například i tady: viewtopic.php?f=7&t=448
Až se bude motor zase točit, tak bych ho protáh obligátní kontrolně-servisní mašinérií (žhavičky, vstřiky, časovnání, konektory, průplach, náplně, filtry, kompresní a tlaková zkouška, tlak turba, kontrola EGR).
Podobná věc se řešila například i tady: viewtopic.php?f=7&t=448
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra