Frontera A 2,5TDS: ztráta výkonu, problémové starty
- václav
- Pokročilý diskutér
Re: Frontera A 2,5TDS: ztráta výkonu, problémové starty
Někde jsem tady četl , že když se v počítači nahromadí informace a chyby, tak to samo přejde do poruchováho režimu. Po kud se vymaže paměť jede zase jak má. Někde jsem to tady četl. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Slaava
- Moderátor
Re: Frontera A 2,5TDS
To si byl v Opelservisu, že ti řekli takovouhle nehoráznou píčovinu? Zrovna na motor 2,5TDS je dílů plno. A to vůbec nemluvím o zbytku auta, na kterej jsou díly běžně k mání. Na Fronteru A nemá ani českej Opel většinu dílů už od roku 1999, Opelservis totiž není firma, která se zabejvá opravami aut. Oni umí auto jenom prodat. Běda, jakmile se ti to vysere v záruce - to ti to auto dojebou takovým způsobem, že se nestačíš divit. Větší lemry jsem snad neviděl. Vlastně jo - v servisu Auto Štangl, díky kterýmu mám dva roky auto odstavený a oprava mě vyšla na cca 60.000,- Kč. V replice seženeš skoro všechno za zlomek Opelceny. A co ne, to na vrakáči.Francis píše:... este dodal ze sa treba toho auta zbavit lebo oni ten model nikdy nepredavali a ze nemaju na neho ani poriadny soft ani diely
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
Francis
jo v tom opel servise su riadny hajzly...este asi pred rokom mi prehnil plechovy kryt na zadnom diferaku a oni za to chceli 5500sk tak som sa na to vysral a dal to vyzvarat jednemu znamemu
detto ked som zhanal srubu na olejovu vanu..."na tieto auta sruby nemame lebo tam je ine stupanie zavitu" co dodat...
opel servis je banda neschopnych hlupakov. 
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
tohle kdyby mi rekl prodejce OPLA tak ho rovnou asi poslu nekam.To jasne hovori o jejich pristupu k tomu co prodavaj.To mi hlava nebere.Skoda mluvit
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
- farmář
- Moderátor
šroub na vaně jsem si udělal sám, COčkem svářečkou a vhodným šroubem s matkou a slilo se to i když šlo o položlutej matroš...se železem, závit speciální....a jsem spokojenej, origo byl zalisovanej závit z kousku plechu na tři závity...nebo čtyři ať nežeru.Teď ho mám masivní...
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
slon81
Zdravím-
mám úplně stejný problém.začalo to zhruba asi před rokem a půl.Jel jsem a z ničeho nic to najednou chcíplo.!Znovu jsem to natočil bez problémůa jel dál.
Asi po 5ti km jsem najel na dálnici a tam jsem zjistil,že z toho už více jak 90km nedostanu.
Šel jsem na diagnostiku (OPEL Holešovice)-kde mi smazali všechny chyby a auto jezdilo v pořádku asi 2 dny.Potom se to stalo znovu.V tomto stavu jsem jezdil asi týden a začalo to podivně klepat.Tak jsem zajel zpět do toho servisu.Kam jsem ani nedojel,protože auto přestalo jet úplně!!V servisu tvrdili,že je to špatným startérem.
Po jeho opravě mi řekli,že to je prasklá klika-a oprava bude cca 106.000.- ale nebyli si tím jistí,protože do motoru se nikdo nedíval.Tak jsem to převezl jinam.
Tam se zjistilo,že je to utržený setrvák.Po opravě motoru.ale auto jezdilo pořás stejně!Tak se dělo toto: kontrola turba, kontrola čerpadla, výměna dávkovacího ventilu, výměna vzduchové váhy, zaslepení EGR ventilu, výměna všech filtrů,....
Auto jezdí pořád stajně a já už nevím co s tím.....
mám úplně stejný problém.začalo to zhruba asi před rokem a půl.Jel jsem a z ničeho nic to najednou chcíplo.!Znovu jsem to natočil bez problémůa jel dál.
Asi po 5ti km jsem najel na dálnici a tam jsem zjistil,že z toho už více jak 90km nedostanu.
Šel jsem na diagnostiku (OPEL Holešovice)-kde mi smazali všechny chyby a auto jezdilo v pořádku asi 2 dny.Potom se to stalo znovu.V tomto stavu jsem jezdil asi týden a začalo to podivně klepat.Tak jsem zajel zpět do toho servisu.Kam jsem ani nedojel,protože auto přestalo jet úplně!!V servisu tvrdili,že je to špatným startérem.
Po jeho opravě mi řekli,že to je prasklá klika-a oprava bude cca 106.000.- ale nebyli si tím jistí,protože do motoru se nikdo nedíval.Tak jsem to převezl jinam.
Tam se zjistilo,že je to utržený setrvák.Po opravě motoru.ale auto jezdilo pořás stejně!Tak se dělo toto: kontrola turba, kontrola čerpadla, výměna dávkovacího ventilu, výměna vzduchové váhy, zaslepení EGR ventilu, výměna všech filtrů,....
Auto jezdí pořád stajně a já už nevím co s tím.....
-
kout.jk
- Super diskutér
tak to bude ta prasklá klika za 106 000,- 
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
- farmář
- Moderátor
Slone doplň si odkud jsi, jaké auto máš....do podpisu. S tím se dá dělat jedinné, napíchnout to a zkusit zda vše se vším komunikuje, pokud je to mechanické a něco dře nebo cinká rozebrat.Kliku seženeš, necháš vše zbrousit a zúhlovat a není to hrozná darda.Za 106tis. bych je chodil strašit debily. Ztráta výkonu může být čerpadlem, pokud je motor OK, najdi si něhoho kdo dělá čerpadla, dnešní zemědělské stroje mají mnohem lepší techniku než naše auta! a ať ho vyčistí,přetěsní a vyzkouší....já měl zašlemovaný a těsnění pofiderní.Po těch letech a km žádný div.Držím palec.Druhým píšu toto. 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
slon81
Dík za odpověď. Čerpadlo by mělo být v pořádku, aspoň podle mechaniků z Opelu. Řekli, že je špatný jenom ten ventilek na něm. Byl jsem taky u jednoho opráváře, který pouze zjišťuje závady ale neopravuje a ten mi řekl, že z výstupu mi do toho ventilku jde 12V a u ventilku jsou už jen 3V. Někde jsem ale zaslechl, že to stačí, tak nevím kde je pravda.
- farmář
- Moderátor
Ventilkem pokudmyslíš elektrodynamickou cívku zvanou chcípák tak ani prd, tam musí dojít klasicky 12,něco plus mínus autobus...čili máš to co jsem měl já na Campu...natáhni si na konektor na drátu před ní nový drát průchodkou pod palubku, do pojistkovnice, tam na příslušné pojistce , tu vyndej, dva samce, jeden do levé díry a na pojistku, to je přívod proudu, druhej do pravé díry a na druhou část pojistky a spojit s drátem na ten chcípák a funguje to standartně, jen tu pojistku máš mimo pojistkovnici.Ok? 3Vna chcípáku je nonsens.
- Janeš Petr
- Moderátor
Stop ventil
tak to zkus natahnout provizorně rovnou od baterky,a uvidíš. jestli to bude fungovat,tak tam napleť ten dodatek ,jak ti radí farmář,a je po starostech
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
slon81
A jak u toho ventilku poznám kde je plus a kde mínus ?
- Slaava
- Moderátor
Upřímně se divím, že s 3V na stop-ventilu ti to vůbec jede. Rozhodně to nestačí, musí tam bejt férovejch 12V. Natáhni to od baterky jak píše Petr (resp. oba Petři). Měl by to bejt jenom jeden drátek - plusovej. Mínus je na kostře ventilu, která je spojená s kostrou čerpadla. Chytrej multimetr z Číny za kilo ti popř. ukáže i polaritu.
Jinak já osobně bych jako primátní příčinu výše uvedených problémů viděl vstřikovací čerpadlo, konkrétně jeho statické základní načasování. Vypadá to, jakoby bylo zpožděný.
Jinak já osobně bych jako primátní příčinu výše uvedených problémů viděl vstřikovací čerpadlo, konkrétně jeho statické základní načasování. Vypadá to, jakoby bylo zpožděný.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
a pak to udělej jak já a vše funguje normálně.Jinak budeš jezdit až do vyjetí nafty!

- Janeš Petr
- Moderátor
Chcípání přes kvalt
kdysi si tenhle ventilek se mnou zašpásoval na VW . nízké napětí ho sice pootevřelo,ale asi ne uplně,protože to auto vůbec nejelo.naštěstí asi po 5 minutách odešla ta cívka uplně ( na průtahu Lincem) takže se na to dalo rychle přijít,vytrhnout z ní pajšl a jet bez ní dál. chcípání přes kvalt má taky něco do sebe

603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/