Otáčkomě a tachometr
- context
Re: Otáčkomě a tachometr
táto potvora niekedy skáče napr. od 40km/h po 120km/h. Teda od nejakej hodnoty po aktuálnu rýchlosť - vyššie nie. Ale robí to len občas.
Frontera B, 99, 2.2D aut lim, predtým Frontera B, 99, 2.2D man, lim
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...tak to vítej mezi námi kterým to nefungujecontext píše:táto potvora niekedy skáče napr. od 40km/h po 120km/h. Teda od nejakej hodnoty po aktuálnu rýchlosť - vyššie nie. Ale robí to len občas.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- janoduch
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
NAZDAREK no ja mam taky roblem z tachometrom KM a pocitadlom inak vsetko funguje. zacalo to nejako s tym ze mam LPG a to sa mi pocas jazdy niekedy samo chcelo vypnut a zacali mi blikat tie ledky na kontrolu co mas prepnute jestli plyn nebo benzin to mi udelalo asi tak dvakrat za sebou a teraz zmatkuje este ktomu aj tachac a to tak ze niekedy ide a niekedy vobec a ked sa pusti tak po dlhsej ceste a popri tom mam zapnute radio a reaguje tachac na hudbu.podle toho jak silne mam zapnuty hlas na radiu kdis hlasno tak to de podle visek nebo hlbkou bas nie.no sranda a vcelku ma to tet stve ze to nejde mal som taky rozobranu palubku ale nic no ta kostra moze mat nieco do seba ale ak zacne blbnut ten plyn tak auto nejakou chvilicku nechce jit na plnej vykon a TED BUDTE MUDRY!HMM.

Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Přechoďák na hlvní napájecí větvi. 
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
- janoduch
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
a ten najdu kde? premku muzes mne prezvonit kdiz tady budes a ja ti brknu zpatky jo? tady je moje cislo 00421915897103 dikpremek_k píše:Přechoďák na hlvní napájecí větvi.
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No to já nevím, kde ho najdeš, podle příznaků to však na ten přechoďák vypadá. Začni standardně od baterky pak po napájecí větvi - alternátor a hlavní pojistky. Zkus změřit napětí v pojistkové skříni, zda ti nekolísá. Samozřejmě jak bylo řečeno i kostřící místa. Je to celkem alchymie a nejde říct, co je v prdeli. Zkontroluj spoje, nápovědu bys mohl vzít tady, i když to není přesně to, co potřebuješ : http://www.offroad-frontera.com/html/te ... ijeni.html
Nevím, kdo ti bastlil rádio, zkouknul bych jeho zapojení - už jsem viděl několik kutilů, kteří měli rádio ukostřené jen přes anténu.
Málo pravděpodobná závada, ale zkouknul bych, zda nemáš uvolněný vývod z baterky - občas se díky tlustým kabelům uklepe a pak přerušuje nebo má přechoďák.
No a pokud nic z toho, pak už zbývá jen zkusit natáhnout provizorně nové napájecí větve přímo od baterky - ale to chce schéma a dobré nervy. Už jsem taky viděl několik kabelů, které navenek nejevily žádné poříznaky poškození, ohmmetrem se jevily OK, a přesto byly přerušené. Ale jak říkám, to už je o schématu a metodě pokus-omyl.
Nevím, kdo ti bastlil rádio, zkouknul bych jeho zapojení - už jsem viděl několik kutilů, kteří měli rádio ukostřené jen přes anténu.
Málo pravděpodobná závada, ale zkouknul bych, zda nemáš uvolněný vývod z baterky - občas se díky tlustým kabelům uklepe a pak přerušuje nebo má přechoďák.
No a pokud nic z toho, pak už zbývá jen zkusit natáhnout provizorně nové napájecí větve přímo od baterky - ale to chce schéma a dobré nervy. Už jsem taky viděl několik kabelů, které navenek nejevily žádné poříznaky poškození, ohmmetrem se jevily OK, a přesto byly přerušené. Ale jak říkám, to už je o schématu a metodě pokus-omyl.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
-
pestorokajalibo
Ahoj lidi !
Pomoc!!! Mám úplně stejnej problém, jako už tady byl probíranej. Tachometr nejde, občas se chytí, když zmáčknu vynulování kilometrů, občas taky ne. Údajně je to jen nějaká celkem jednoduchá oprava, ale musí se (jako všechno) umět. Už jsem dva místní zkoušel, ale nějak to neklaplo. Nevíte o někom, kdo by to opravil? Písněte na pestorokajalibo@seznam.cz. Díky moc.
Pomoc!!! Mám úplně stejnej problém, jako už tady byl probíranej. Tachometr nejde, občas se chytí, když zmáčknu vynulování kilometrů, občas taky ne. Údajně je to jen nějaká celkem jednoduchá oprava, ale musí se (jako všechno) umět. Už jsem dva místní zkoušel, ale nějak to neklaplo. Nevíte o někom, kdo by to opravil? Písněte na pestorokajalibo@seznam.cz. Díky moc.
- merzi
- Bydliště: Rychnov nad Kněžnou Frontera B 2,2i limited 2000 X22SE
Mám úplně stejnej problém. Tachometr nejde, občas se chytí, když zmáčknu vynulování kilometrů.
Navíc mě teť přestalo svítit počitadlo km, svítí jenom minimálně. V noci to je k přečtení, ve dne velice špatně.
Km to počitá, když jde tacho.
Poraďte prosím především s tím svícením číslic km.
Navíc mě teť přestalo svítit počitadlo km, svítí jenom minimálně. V noci to je k přečtení, ve dne velice špatně.
Km to počitá, když jde tacho.
Poraďte prosím především s tím svícením číslic km.
- janoduch
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no nazdarek dlho som tu nebol ale asi nic nove
no ohladne tej palubnej co mi blbne zacali blbnut aj kontrolky ,zacali mi svietit erbeg,rucna brzda no niekedy cakam co dalsie zacne svietit je to tou palubnou ze je zla?a taktiez ako tu uz bolo spominane ze aj to podsvietenie nieje take ako bolo.

no ohladne tej palubnej co mi blbne zacali blbnut aj kontrolky ,zacali mi svietit erbeg,rucna brzda no niekedy cakam co dalsie zacne svietit je to tou palubnou ze je zla?a taktiez ako tu uz bolo spominane ze aj to podsvietenie nieje take ako bolo.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti svítí ruční brzda může to být i nízká hladina brzdové kapaliny.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- janoduch
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no nazdar vospolok. ten problem s tachometrom stale pretrvava len teraz zacne fungovat ked stlacim nulovanie kilometrou ked pustim tak zase nejde hmm

-
kexx
Ahoj kamarádi a majitelé kutilských objektů jménem Frontera.Mám úplně stejný problém s tachecem a počítadlem.Pozorně jsem pročetl všechny příspěvky a řešení jsem se nedobral,tak aspoň napíšu svoje zkušenosti.Po rozborce a sborce palubky to vždycky 4-6 dní fungovalo.Teď když se rozjedu,tak cca 100m všechno v pohodě pracuje,pak začne haprovat ručička tachometru.V té chvíly dám ventilátor na plný výkon a tachometr i počítadlo pracuje jak má.Musím ho nechat tak 3km pracovat na plno,a pak to můžu snížit a posléze i vypnout a palubka je O.K.Teda než odstavím auto před barákem a schládne.Vypadá to že Frontera:co kus to originál.Někomu pomáhá dobře mířená rána,jinému zatroubit nebo rozsvítit mlhovky.Nicméně budu experimentovat dál,protože velcí kluci potřebují velké hračky.Takže přeju hodně štěstí v dalším bádání nad jakýmkoliv frontéráckým bádáním. 
- context
takže s odstupom času sa to trocha umúdrilo. Väčšinou to funguje, teda okrem prípadu kedy sú zapnuté diaľkové svetlá. Vtedy po novom rýchlosť 0, nepočíta kilometre... Ale ako som písal vyššie kašlem na to.context píše:táto potvora niekedy skáče napr. od 40km/h po 120km/h. Teda od nejakej hodnoty po aktuálnu rýchlosť - vyššie nie. Ale robí to len občas.
+ ešte jedna záludnosť. Mám ostrekovače svetiel a auto si ich ostrekuje kedy chce. A to doslovne. Takže kvapalina na umývanie predného skla/svetiel sa minie za pár dní. Dá sa to nejako odpojiť? Pravdepodobne to súvisí s problémom v elektrike na palubke.
Frontera B, 99, 2.2D aut lim, predtým Frontera B, 99, 2.2D man, lim
- Janeš Petr
- Moderátor
jestli se ti nechce hledat opravdová příčina, tak proč neschodíš konektor z čerpadla ?
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
emiliano08
- Diskuzní Nováček
Ja to mam to iste Janci sem tam svieti Abg,sem tam ,abs,a tachac zapne as ked stlacim nulovanie ide chvilu a padne znova ozije atak,to je asi choroba Fronek,Ako sa mavas,?