Baletka a Slon
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Baletka a Slon
Tak přesně takový pocit jsem dneska dostal, když jsem se poprvé vrhnul s Patrolem do terénu. Montoval jsem AVM-ka a tak jsem to šel testnout na takový rozmočený plácek s valem kolem řeky.
Froňa proplouvá oproti tomu Trolovi terénem opravdu jak baletka - lehce si to šine tam, kam jí síly stačí. A až jí síly dojdou, tak si to odbaletí na zpátečku zpět. Trol je jiná kategorie, chová se jak slon. Už sjezd z cesty byl zajímavý, když jsem cítil, jak se nelítostně boří do rozbředlé louky. Bez předku konečná (podotýkám že na civilních gumách), s předkem maximální respekt. Jede, boří domy, chaty ploty, stromy. Jede. A když náhodou, tak špéra a jede.
Tam, kde se froňa zahrabe, je to otázka chvíle a jede se dál. Tam kde se zahrabe trol už zbývá jen zatlouct křížek a jít domů pěšky. Konečná.
Špéra je pro fronteráka zbožným přáním, tuningem, který by posunul fronteru zase kousek dál. To je fakt, mít froňa špéru a baletí povahu, málokdo by jí dal naprdel. Špéra u trola je nutnost, bez ní by byl v bahně vyřízený, s jeho váhou s ním nejde hnout.
Automat ve froňi je super. Šlápnu na plyn, jedu, pustím plyn, stojím. S manuálem to neumím. Chce to zvyk, praxi. Zvuk toho šestiválce na malou jedna budí respekt až strach. Brutální síla, která trhá kusy svahu při jeho vyjíždění.
Toť mé dojmy.
Froňa proplouvá oproti tomu Trolovi terénem opravdu jak baletka - lehce si to šine tam, kam jí síly stačí. A až jí síly dojdou, tak si to odbaletí na zpátečku zpět. Trol je jiná kategorie, chová se jak slon. Už sjezd z cesty byl zajímavý, když jsem cítil, jak se nelítostně boří do rozbředlé louky. Bez předku konečná (podotýkám že na civilních gumách), s předkem maximální respekt. Jede, boří domy, chaty ploty, stromy. Jede. A když náhodou, tak špéra a jede.
Tam, kde se froňa zahrabe, je to otázka chvíle a jede se dál. Tam kde se zahrabe trol už zbývá jen zatlouct křížek a jít domů pěšky. Konečná.
Špéra je pro fronteráka zbožným přáním, tuningem, který by posunul fronteru zase kousek dál. To je fakt, mít froňa špéru a baletí povahu, málokdo by jí dal naprdel. Špéra u trola je nutnost, bez ní by byl v bahně vyřízený, s jeho váhou s ním nejde hnout.
Automat ve froňi je super. Šlápnu na plyn, jedu, pustím plyn, stojím. S manuálem to neumím. Chce to zvyk, praxi. Zvuk toho šestiválce na malou jedna budí respekt až strach. Brutální síla, která trhá kusy svahu při jeho vyjíždění.
Toť mé dojmy.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
- farmář
- Moderátor
Re: Baletka a Slon
čili rozdíl mezi středně lehkou Froňou a těžkým Trolem...mě se líbil Def, to je zase šílený lezec...šílený.Ultimativní.Patrol má sílu jako hrom a cpe se...kde se neprocpe , končí.To je fakt.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Rosta
... mno ja se ted zamiloval do unimoga
To je panecku strojovna. Ale na moje jezdeni po meste trochu nevhodny. A kdo by to mel zivit 
- farmář
- Moderátor
Dnes nic??

Naposledy upravil(a) farmář dne 20 led 2008 17:14, celkem upraveno 1 x.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- farmář
- Moderátor
dnes jsem z lesa Campem vezl klády, cestu do jsem měl skvělou, ale zpátkyjsem to vzal cestou rozježěnou po těžbě,jsem pozapomněl
ale fajn,jako vítr, jenže na kraji lesa byl ještě tající zafoukaný sníh, uvízl jsem ve sračkách, tenhle mokrý tající je nejhorší
a pak jaště na balvanu rámem,jsem na nějnaskočil jako nic..a přilepil se spodkem a bylo.Balvanjsme vyndali pákou...3,5 metrovou tyčovinou,zbytek vyhrábl šroubovákem rozryl hlínu kopečku před pravým předním kolem a vyjeli....mno, dnes mě to nebavilo
tající sníh není fajn.PS:mám silniční gumy!
- Slaava
- Moderátor
Dobrý poznatky, těším se na další zážitky. 
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
.......... Kráááááááááásně napsaný
, Přemku, píši Ti z Literatury za 1*
, je to fakt, Froncek byl lehčí, tohle je tank a kde zůstane Trol, tam 7 let tráva neroste
, já už ho také tahal..... z potoka, po vánocích se podemnou probořil led, tak jsem byl opět tahanej, naštěstí to byla jen taková větší louže, tak jsem to neutopil celý
, no už by se dalo vyprávět a to ho mám 3 měsíce
a mám M/T pneu, ale 31"
, a to jak na Fronteře 31" vypadaj suprově, tak na Trolu vypadaj jak kdyby byly z Pětistovky Fiátka
, ale už je políčeno na 33" 
- Slaava
- Moderátor
Jo, a to ty máš ještě Patrola "Sport"!vojtech.kloud píše:.......... Kráááááááááásně napsaný, Přemku, píši Ti z Literatury za 1*
, je to fakt, Froncek byl lehčí, tohle je tank a kde zůstane Trol, tam 7 let tráva neroste
, já už ho také tahal..... z potoka, po vánocích se podemnou probořil led, tak jsem byl opět tahanej, naštěstí to byla jen taková větší louže, tak jsem to neutopil celý
, no už by se dalo vyprávět a to ho mám 3 měsíce
a mám M/T pneu, ale 31"
, a to jak na Fronteře 31" vypadaj suprově, tak na Trolu vypadaj jak kdyby byly z Pětistovky Fiátka
, ale už je políčeno na 33"
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
-
dan 17
- Začínající diskutér
.Patrol má sílu jako hrom a cpe se...kde se neprocpe , končí.To je fakt.
Tak silný zase není.Na tu váhu je ten motor trochu slabý,můj dojem
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
Nevim jak v dlouhým, ale v krátkým Trolu je ten motor naprosto akurát, a se svým krouťákem, nemá chybu, podle mě je to motor kterej do toho auta přesně sednedan 17 píše:.Patrol má sílu jako hrom a cpe se...kde se neprocpe , končí.To je fakt.
- kuchař
- Začínající diskutér
Já nemám se žádným skušenost já sem na ženský

OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
- václav
- Pokročilý diskutér
A já tě šacoval na dortíčky.

Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
kuchař píše:Já nemám se žádným skušenost já sem na ženský![]()
![]()
Já taky, proto mám zkušenost jen s krátkým
- kuchař
- Začínající diskutér
vono kolikrát si na tom s dortíčkem lépe,zdravěji a levnějiváclav píše:A já tě šacoval na dortíčky.![]()
![]()
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI