Baletka a Slon

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Baletka a Slon

Příspěvek od premek_k »

Tak přesně takový pocit jsem dneska dostal, když jsem se poprvé vrhnul s Patrolem do terénu. Montoval jsem AVM-ka a tak jsem to šel testnout na takový rozmočený plácek s valem kolem řeky.

Froňa proplouvá oproti tomu Trolovi terénem opravdu jak baletka - lehce si to šine tam, kam jí síly stačí. A až jí síly dojdou, tak si to odbaletí na zpátečku zpět. Trol je jiná kategorie, chová se jak slon. Už sjezd z cesty byl zajímavý, když jsem cítil, jak se nelítostně boří do rozbředlé louky. Bez předku konečná (podotýkám že na civilních gumách), s předkem maximální respekt. Jede, boří domy, chaty ploty, stromy. Jede. A když náhodou, tak špéra a jede.

Tam, kde se froňa zahrabe, je to otázka chvíle a jede se dál. Tam kde se zahrabe trol už zbývá jen zatlouct křížek a jít domů pěšky. Konečná.
Špéra je pro fronteráka zbožným přáním, tuningem, který by posunul fronteru zase kousek dál. To je fakt, mít froňa špéru a baletí povahu, málokdo by jí dal naprdel. Špéra u trola je nutnost, bez ní by byl v bahně vyřízený, s jeho váhou s ním nejde hnout.

Automat ve froňi je super. Šlápnu na plyn, jedu, pustím plyn, stojím. S manuálem to neumím. Chce to zvyk, praxi. Zvuk toho šestiválce na malou jedna budí respekt až strach. Brutální síla, která trhá kusy svahu při jeho vyjíždění.

Toť mé dojmy.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
farmář
Moderátor

Re: Baletka a Slon

Příspěvek od farmář »

čili rozdíl mezi středně lehkou Froňou a těžkým Trolem...mě se líbil Def, to je zase šílený lezec...šílený.Ultimativní.Patrol má sílu jako hrom a cpe se...kde se neprocpe , končí.To je fakt.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Rosta

Příspěvek od Rosta »

... mno ja se ted zamiloval do unimoga :lol: To je panecku strojovna. Ale na moje jezdeni po meste trochu nevhodny. A kdo by to mel zivit :evil:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Dnes nic?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) farmář dne 20 led 2008 17:14, celkem upraveno 1 x.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

dnes jsem z lesa Campem vezl klády, cestu do jsem měl skvělou, ale zpátkyjsem to vzal cestou rozježěnou po těžbě,jsem pozapomněl :mrgreen: ale fajn,jako vítr, jenže na kraji lesa byl ještě tající zafoukaný sníh, uvízl jsem ve sračkách, tenhle mokrý tající je nejhorší :evil: a pak jaště na balvanu rámem,jsem na nějnaskočil jako nic..a přilepil se spodkem a bylo.Balvanjsme vyndali pákou...3,5 metrovou tyčovinou,zbytek vyhrábl šroubovákem rozryl hlínu kopečku před pravým předním kolem a vyjeli....mno, dnes mě to nebavilo :roll: tající sníh není fajn.PS:mám silniční gumy!
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Dobrý poznatky, těším se na další zážitky. :idea:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

.......... Kráááááááááásně napsaný :lol: , Přemku, píši Ti z Literatury za 1* :lol: , je to fakt, Froncek byl lehčí, tohle je tank a kde zůstane Trol, tam 7 let tráva neroste :roll: , já už ho také tahal..... z potoka, po vánocích se podemnou probořil led, tak jsem byl opět tahanej, naštěstí to byla jen taková větší louže, tak jsem to neutopil celý :lol: , no už by se dalo vyprávět a to ho mám 3 měsíce :mrgreen: a mám M/T pneu, ale 31" :( , a to jak na Fronteře 31" vypadaj suprově, tak na Trolu vypadaj jak kdyby byly z Pětistovky Fiátka :lol: , ale už je políčeno na 33" :lol:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:.......... Kráááááááááásně napsaný :lol: , Přemku, píši Ti z Literatury za 1* :lol: , je to fakt, Froncek byl lehčí, tohle je tank a kde zůstane Trol, tam 7 let tráva neroste :roll: , já už ho také tahal..... z potoka, po vánocích se podemnou probořil led, tak jsem byl opět tahanej, naštěstí to byla jen taková větší louže, tak jsem to neutopil celý :lol: , no už by se dalo vyprávět a to ho mám 3 měsíce :mrgreen: a mám M/T pneu, ale 31" :( , a to jak na Fronteře 31" vypadaj suprově, tak na Trolu vypadaj jak kdyby byly z Pětistovky Fiátka :lol: , ale už je políčeno na 33" :lol:
Jo, a to ty máš ještě Patrola "Sport"! :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

:grin:
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

.Patrol má sílu jako hrom a cpe se...kde se neprocpe , končí.To je fakt.

Tak silný zase není.Na tu váhu je ten motor trochu slabý,můj dojem :)
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

dan 17 píše:.Patrol má sílu jako hrom a cpe se...kde se neprocpe , končí.To je fakt.

Tak silný zase není.Na tu váhu je ten motor trochu slabý,můj dojem :)
Nevim jak v dlouhým, ale v krátkým Trolu je ten motor naprosto akurát, a se svým krouťákem, nemá chybu, podle mě je to motor kterej do toho auta přesně sedne :wink: (mluvím o krátkým), s dlouhým nemám zkušenost
kuchař
Začínající diskutér

Příspěvek od kuchař »

Já nemám se žádným skušenost já sem na ženský :lol: :mrgreen: :mrgreen:
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

A já tě šacoval na dortíčky. :lol: :lol: :lol:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

kuchař píše:Já nemám se žádným skušenost já sem na ženský :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Já taky, proto mám zkušenost jen s krátkým :lol: :grin: :mrgreen:
kuchař
Začínající diskutér

Příspěvek od kuchař »

václav píše:A já tě šacoval na dortíčky. :lol: :lol: :lol:
vono kolikrát si na tom s dortíčkem lépe,zdravěji a levněji :mrgreen: :mrgreen:
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“