Poškození výfukového okruhu vč. turbokompresoru u 2,2TDi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
popadic

Poškození výfukového okruhu vč. turbokompresoru u 2,2TDi

Příspěvek od popadic »

V teréne som chytil výfukom velkú skalu. Strednú a zadnú časť výfuku mám poškodenú. Najhoršie, že vadu som neopravil ihned, az mi prasklo turbo ( konzola, ktorá je na výfuku od motora). Vraj sa to nedá zavarit. Kto predá turbo na B - čko, 2,2 TDI, r.v. 2000? Alebo poradte!.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Pokud ho máš celé a všechny kousky, pak nevidím důvod, proč by to nemělo jít svařit??? Prochází tudy pouze vzduch, resp, zpětné výfukové plyny pohánějící turbo (pokud je to to, co myslím), takže bych ho vzal a obrátil se na firmu, ktrá se zabývá svařováním hliníku, litiny a vůbec svářením v ochrné atmosféře, neviděl bych tam větší problém a dle mého ti to za pětikilo a láhev levného destilátu musí svařit na počekání :lol: , jako když potřebuješ zavařit např blok motoru :lol: ( tady v CB se tím jedna firma zabývá a už jsem tam byl několikrát s obdobnýma věcma a nikdy se nestalo,že by něco nesvařili) :wink:
Slaava
Moderátor

Vaření

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:Pokud ho máš celé a všechny kousky, pak nevidím důvod, proč by to nemělo jít svařit??? Prochází tudy pouze vzduch, resp, zpětné výfukové plyny pohánějící turbo (pokud je to to, co myslím), takže bych ho vzal a obrátil se na firmu, ktrá se zabývá svařováním hliníku, litiny a vůbec svářením v ochrné atmosféře, neviděl bych tam větší problém a dle mého ti to za pětikilo a láhev levného destilátu musí svařit na počekání :lol: , jako když potřebuješ zavařit např blok motoru :lol: ( tady v CB se tím jedna firma zabývá a už jsem tam byl několikrát s obdobnýma věcma a nikdy se nestalo,že by něco nesvařili) :wink:
Klouďáku, měl by si prosím kontakt na tu firmu? Díky!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Re: Vaření

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Slaava píše:
vojtech.kloud píše:Pokud ho máš celé a všechny kousky, pak nevidím důvod, proč by to nemělo jít svařit??? Prochází tudy pouze vzduch, resp, zpětné výfukové plyny pohánějící turbo (pokud je to to, co myslím), takže bych ho vzal a obrátil se na firmu, ktrá se zabývá svařováním hliníku, litiny a vůbec svářením v ochrné atmosféře, neviděl bych tam větší problém a dle mého ti to za pětikilo a láhev levného destilátu musí svařit na počekání :lol: , jako když potřebuješ zavařit např blok motoru :lol: ( tady v CB se tím jedna firma zabývá a už jsem tam byl několikrát s obdobnýma věcma a nikdy se nestalo,že by něco nesvařili) :wink:
Kontakt nemám, ale je to u čertíku v Nemanicích před "Chromejma" v pravo, kdyžtak ti to v tejdnu zjistim
Slaava
Moderátor

Re: Vaření

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:
Slaava píše:
Kontakt nemám, ale je to u čertíku v Nemanicích před "Chromejma" v pravo, kdyžtak ti to v tejdnu zjistim
Jo, vím, znám. Měl jsem tam už něco na zavaření. Bohužel zkušenost špatná, lemry. Každopádně díky.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Re: Poškození výfukového okruhu vč. turbokompresoru u 2,2TDi

Příspěvek od farmář »

:?: :?: :?: :roll: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: jedna firma dva zákazníci dva názory, bohužel jak časté v čr , tady každý maká jak kdy, někdy ok, někdy na hovno...jméno firmy tadytěžko někdy bude hodnotou... :evil:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

farmář píše::?: :?: :?: :roll: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: jedna firma dva zákazníci dva názory, bohužel jak časté v čr , tady každý maká jak kdy, někdy ok, někdy na hovno...jméno firmy tadytěžko někdy bude hodnotou... :evil:
Dal jsem jim tak na zavaření hliníkovej olejovej chladič. Po dvou měsících mlžení, urgování a shánění byl výsledek takový, že na chladič vůbec nehrábli (přitom mi cca po měsíci chlapík do telefonu řekl, že "to chlapi otevřeli, dělaj na tom a tak za tejden to bude hotový"), jenom ho pomačkali jak se jim válel v tom bordelu, co tam měli. Známej jim tak dal taky něco z hliníku... a oni to pro sichr rovnou ztratili. Přitom co sem tam viděl, tak dělaj pěkný věci - měli tam i rámy a nášlapy na nějakej povoz, takže jsem se původně ptal i na možnost udělat nášlapy. Jenže pokud nemaj zájem o malý zakázky, tak nemůžou očekávat, že jim tam lidi budou s nadšením vozit zakázky větší. Pro mě teda platí, že v ČB a okolí litinu nikdo asi vařit neumí a když chci něco z nerezu, tak musím za známým v Gastru.

Už jsem si vzpomněl: firma se jmenule Qartal. Asi tím chtěj naznačit, že než se rozhoupou, tak to trvá čtvrt roku.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Slaava píše:Už jsem si vzpomněl: firma se jmenule Qartal. Asi tím chtěj naznačit, že než se rozhoupou, tak to trvá čtvrt roku.

:lol:
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...mno zas jestli praskly svody, tak nevim jestli je dobrej napad to varit. Stejne to moc dlouho nevydrzi :cry:
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“