Jaký olej do diferenciálů?
- Hugo
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Diferenciály
Tak to je trochu jiná. Omlouvám se tímto mechanikovy od Opelu, ale nesouhlasím s tím, že diferenciály mají trvalou náplň to ani nelze. U B frontery na difu opravdu není vypouštěcí šroub, ale vypouští se to při demontáži klece diferenciálu. Jednoduše řečeno musí jít dolu víko diferáku. Nešťastné a prasečí řešení. A obvzvláště pokud je u B samosvorný diferák tak pak ouha.
- fronterman
- Začínající diskutér
- Slaava
- Moderátor
Olej dolej na kolej a pak "ojej" zavolej
Fčil to co nejdřív vyměň. Všechny čtyři náplně - dify i převodovku. Jiné řešení není.
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Oleje budu plakat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj, četl jsem vše včetně informacích o olejích a vše 3x do kola a je mi stoho do breku fnuk. Prosíím moc prosím napište mi někdo vyloženě typy co mám koupita přibližné množství: Frontera B motor 2,2 benzin, + jestli má někdo nákres kde se co vypouští budu moc rád jedná se o BBBBčko vzádu samosvor nepište mi prosím o čem se hádají manuály napište mi co je prostě dobré a co jte tam nalily kudy a jak. prostě nějaký závěr díky moc
Tom
motor: množství šrouby počet kde filtr jaký
Převodovky: množství šrouby počet kde
diferenciály: množství šrouby počet kde
jestli to nejde jednoduše vytéct tak jak odstát
prosím rychle dnes nákup zítra výměna
Tom
- Slaava
- Moderátor
Re: Oleje budu plakat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za čep poradím...DJ.Tom píše:Ahoj, četl jsem vše včetně informacích o olejích a vše 3x do kola a je mi stoho do breku fnuk. Prosíím moc prosím napište mi někdo vyloženě typy co mám koupita přibližné množství: Frontera B motor 2,2 benzin, + jestli má někdo nákres kde se co vypouští budu moc rád jedná se o BBBBčko vzádu samosvor nepište mi prosím o čem se hádají manuály napište mi co je prostě dobré a co jte tam nalily kudy a jak. prostě nějaký závěr díky moc
Tom
- farmář
- Moderátor
Re: Olej tam nalej
no a v Campu mám na cedulce třídu API CC/CD u 2,5D 4JA1 motoru.Slaava píše:Je jedno, jestli je to minerál nebo syntetika. Stejně tak teplotní specifikaci si zvol dle místního klimatu (ideální je samozřejmě univerzál na cokoliv, tj. 5W40, 0W50, 10W40 atd). Musí to jenom splňovat výkonnostní normu API SL/CF.
což je prča:
CD Zastaralá Zavedeno v roce 1955. Pro určité atmosféricky plněné motory a motory s turbodmychadlem.
CC Zastaralá Pro motory z roku 1961.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Re: Olej tam nalej
No takovýhle teletiny tam mám samozřejmě taky - musíš si najít, která norma nahrazuje tu starou.farmář píše:no a v Campu mám na cedulce třídu API CC/CD u 2,5D 4JA1 motoru.Slaava píše:Je jedno, jestli je to minerál nebo syntetika. Stejně tak teplotní specifikaci si zvol dle místního klimatu (ideální je samozřejmě univerzál na cokoliv, tj. 5W40, 0W50, 10W40 atd). Musí to jenom splňovat výkonnostní normu API SL/CF.
což je prča:
CD Zastaralá Zavedeno v roce 1955. Pro určité atmosféricky plněné motory a motory s turbodmychadlem.
CC Zastaralá Pro motory z roku 1961.
- farmář
- Moderátor
v dnešní době skoro každá, snad kromě M6A, jenže to moje Isuzu mělo problém i s polosyntetikou, už je v něm plná,teda 5tková, no a paráda. Není to sice z těch nejdražších, to teda ne ale dobrý.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
-
Žanek