Jaký olej do diferenciálů?

Přední nebo zadní. Jeho problémy, náplně, kontrola, atd. všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
Hugo
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hugo »

som sa spatne vyjadril :roll:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Diferenciály

Příspěvek od Nimrod »

Tak to je trochu jiná. Omlouvám se tímto mechanikovy od Opelu, ale nesouhlasím s tím, že diferenciály mají trvalou náplň to ani nelze. U B frontery na difu opravdu není vypouštěcí šroub, ale vypouští se to při demontáži klece diferenciálu. Jednoduše řečeno musí jít dolu víko diferáku. Nešťastné a prasečí řešení. A obvzvláště pokud je u B samosvorný diferák tak pak ouha.
fronterman
Začínající diskutér

Příspěvek od fronterman »

A kurva... Čo fčíl? Som si to teraz prečítal. Ešte som sa tomu nevenoval. Frontíka mám krátko...
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
Slaava
Moderátor

Olej dolej na kolej a pak "ojej" zavolej

Příspěvek od Slaava »

Fčil to co nejdřív vyměň. Všechny čtyři náplně - dify i převodovku. Jiné řešení není.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Oleje budu plakat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj, četl jsem vše včetně informacích o olejích a vše 3x do kola a je mi stoho do breku fnuk. Prosíím moc prosím napište mi někdo vyloženě typy co mám koupita přibližné množství: Frontera B motor 2,2 benzin, + jestli má někdo nákres kde se co vypouští budu moc rád jedná se o BBBBčko vzádu samosvor nepište mi prosím o čem se hádají manuály napište mi co je prostě dobré a co jte tam nalily kudy a jak. prostě nějaký závěr díky moc
Tom

motor: množství šrouby počet kde filtr jaký
Převodovky: množství šrouby počet kde
diferenciály: množství šrouby počet kde

jestli to nejde jednoduše vytéct tak jak odstát

prosím rychle dnes nákup zítra výměna
Slaava
Moderátor

Re: Oleje budu plakat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Příspěvek od Slaava »

DJ.Tom píše:Ahoj, četl jsem vše včetně informacích o olejích a vše 3x do kola a je mi stoho do breku fnuk. Prosíím moc prosím napište mi někdo vyloženě typy co mám koupita přibližné množství: Frontera B motor 2,2 benzin, + jestli má někdo nákres kde se co vypouští budu moc rád jedná se o BBBBčko vzádu samosvor nepište mi prosím o čem se hádají manuály napište mi co je prostě dobré a co jte tam nalily kudy a jak. prostě nějaký závěr díky moc
Tom

motor: množství šrouby počet kde filtr jaký
Převodovky: množství šrouby počet kde
diferenciály: množství šrouby počet kde

jestli to nejde jednoduše vytéct tak jak odstát

prosím rychle dnes nákup zítra výměna
Za čep poradím... :twisted:
farmář
Moderátor

Re: Olej tam nalej

Příspěvek od farmář »

Slaava píše:Je jedno, jestli je to minerál nebo syntetika. Stejně tak teplotní specifikaci si zvol dle místního klimatu (ideální je samozřejmě univerzál na cokoliv, tj. 5W40, 0W50, 10W40 atd). Musí to jenom splňovat výkonnostní normu API SL/CF.
no a v Campu mám na cedulce třídu API CC/CD u 2,5D 4JA1 motoru.

což je prča:

CD Zastaralá Zavedeno v roce 1955. Pro určité atmosféricky plněné motory a motory s turbodmychadlem.

CC Zastaralá Pro motory z roku 1961.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Re: Olej tam nalej

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:
Slaava píše:Je jedno, jestli je to minerál nebo syntetika. Stejně tak teplotní specifikaci si zvol dle místního klimatu (ideální je samozřejmě univerzál na cokoliv, tj. 5W40, 0W50, 10W40 atd). Musí to jenom splňovat výkonnostní normu API SL/CF.
no a v Campu mám na cedulce třídu API CC/CD u 2,5D 4JA1 motoru.

což je prča:

CD Zastaralá Zavedeno v roce 1955. Pro určité atmosféricky plněné motory a motory s turbodmychadlem.

CC Zastaralá Pro motory z roku 1961.
No takovýhle teletiny tam mám samozřejmě taky - musíš si najít, která norma nahrazuje tu starou.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

v dnešní době skoro každá, snad kromě M6A, jenže to moje Isuzu mělo problém i s polosyntetikou, už je v něm plná,teda 5tková, no a paráda. Není to sice z těch nejdražších, to teda ne ale dobrý.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

M6A je skvělej volel,cpu ho do motorovky na řetěz :D :D :D :D
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

MotoroFce na řetěz stačí cokoliF, kolikrát tam strčím i fritovací wolej a japa si pomlaskává :lol: , u převodoFky a difu bych se asi řídil pokyny výroPce :lol: .....hustej by špatně mazal (za studena atd... a řídkej by zase mohl téct.... :cry: ) :shock:
DAN
Začínající diskutér

Příspěvek od DAN »

Je mozny, ze 2,2i nema vypousteci srouby na difech ? :shock:
Uz jsem to prolezl cely a vidim jen kontrolni/nalevaci. Tak jsem z toho jelen, prece se to nevysava hadickou ? Neresil jste to uz nekdo. Dik
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Jo, jo, vysává. Nebo odšroubovat víko.
DAN
Začínající diskutér

Příspěvek od DAN »

No nejsou to idioti ....? :roll: Asi nejak s vymenou nepocitaj. Ja bych kazdyho konstruktera zahnal alespon na tyden pod auto, at si uzije co vymyslel za blbosti :cry:
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Už jsem to tu jednou někde psal. Životnost součástek je počítaná na 150000km a proto jsou náplně uváděné jako doživotní a s výměnou olejů v difech a se holt nepočítá. :roll:
Odpovědět

Zpět na „DIFERENCIÁL“