Dálkové ovládání centrálu

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Dálkové ovládání centrálu

Příspěvek od Martin Dudík »

Neměli jste někdo problém s nefunkčním DO? Případně nevíte kde je umístěný přijímač a anténa přijímače DO? Funkce dálkového ovládání se postupně zhoršovala, trvalo to tak dva, tři dny, až to přestalo jít úplně. Výměna baterie v DO nepomohla. Centrální zamykání funguje bez problémů, jen to DO prostě nejede. Pokud vím tak v autě imobiliser nemám (auto normálně jezdí).
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Centrální zamykání

Příspěvek od Nimrod »

Nazdar pane,

pokud to nikdo neupravoval a zamykání je original, tak chyba je buďto v motorku na řidičově straně a nebo v přívodu napájení tohoto motorku. Frontera má zamykání zvláštně řešeno. Pokud má centrál tak klíčem od řidiče jsou zamikány troje dveře přes mikrospinač impulsem do řídící jednotky zamikání. To znamená že pomud je centrální zamykání dodáno dodatečně tak je u řidiče přidán motorek, který ovládá to táhýlko které vyjíždí nahoru dolů a přes mikro spinač se zamikají ostatní dveře. Jak jsem psal výše, většinou je motorek v háji a nebo přívod napájení. Snad jsem to posal srozumitelně.
frontik

Příspěvek od frontik »

cau
no pokud si menil baterku v DO tak nezapomen ze pak zase ten DO musis sladit s autem. jak vytahnes baterku tak se to hned vsechno nuluje.
taky mi to delalo. po sladeni to slape jek hodinky. :D
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Frontiku a jak se to má jako sladit?

V centrálu bych opravdu chybu nehledal Nimrode.
Důďa

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

no presne si to nepamatuju zitra to zjistim presne
ale urcite vim ze se to delalo kydz je auto odemkle a klice v zapalovani a musi svitit kontrolky
pak se (nevim kolirat presne) tlacitka na DO a jeste na nouzovem odblokovani kdyz (treba trzatis klice s do) byva to takove to tajne tlacitko.
frontik

Příspěvek od frontik »

doufam ze ztoho co jsem napsal si aspon neco pochopil kdyztak se ozvi na mob 777 591 852 dneska muzes klidne i vnoci
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Jóo, pochopil jsem že mám kouknout na Opel renbau. :lol: :lol: :lol:
Ne, každopádně se mi sešli podobné odpovědi ze všech směrů, kde jsem otravoval, takže zítra dám vědět zda jsem uspěl. To jaKO AŽ vystřízlivím. :oops:
Důďa

Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

FUNGUJE!!!

Takže je to tak.
1) Sedl jsem si do auta a zabouchl dveře.
2) Klíčky strčil do zapalování a otočil do polohy, kdy svítí kontrolky.
3) Pak jsem na DO zmáčkl tlačítko zamykání. Centrál zamkl a hned zase odemkl všechny dveře a to t ty dá dy dá dá...
... to je vše přátelé.
Důďa

Jan Fried
Začínající diskutér

Zamykání a alarm

Příspěvek od Jan Fried »

Mě zase velmi zajímá tlačítko alarmu na palubce Béčka. Mám pouze německý manuál a toto zařízení je popsáno nad moje síly. Kdo má český manuál, prosím poraďte.
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
*pt*
Pokročilý diskutér

Re: Zamykání a alarm

Příspěvek od *pt* »

Jan Fried píše:Mě zase velmi zajímá tlačítko alarmu na palubce Béčka. Mám pouze německý manuál a toto zařízení je popsáno nad moje síly. Kdo má český manuál, prosím poraďte.
ak myslis to s tou utekajucou postavickou, tak to sluzi na vypnutie cidla alarmu vnutorneho priestoru, napr. ked chces v aute na chvilu nechat zamknuteho psa , aby sa nespustil alarm ;)
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamykání a alarm

Příspěvek od Franta44 »

Jan Fried píše:Mě zase velmi zajímá tlačítko alarmu na palubce Béčka. Mám pouze německý manuál a toto zařízení je popsáno nad moje síly. Kdo má český manuál, prosím poraďte.
Mám český návod,tak ti to opíšu z něj.Tlačíto slouží k zapnutí alarmu bez monitorování vnitřního prostoru.(bez pohybového čodla).Při odchodu zmáčkneš toto tlačítko a ledka bliká po dobu max. 10 sekund.Zavřeš dveře a zamkneš auto dalkačem (jedno zmáčknutí).Dokud je alarm zapnutý ledka bliká.Já to zapínám,když mám v autě psa a funguje to.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
modrasek
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Dálkové ovládání centrálu

Příspěvek od modrasek »

Prosím, prosím, mám problém :!: :!: Vím, že jste tady odborníci na Froterky, ale určitě
se tohle může týkat i jiných autíček Yarisků . Mám čerstvě namontované příčné nosiče, jako přípravu pro střešní box, a od té chvíle mi blbne centrál. Při zamykání se občas nezamknou boční dveře, ne vždy, jen občas, ale víte jak to je: jednou si to člověk nezkontroluje a malér je na světě. Může to být špatně namontovaným nosičem :?: :?: třeba dobře nedovírají dveře :?: :?: Poradíte mi než začnu obtěžovat toyotí servis? Jsem technický antiiiiiitalent, omlouvám se :oops: :oops: :oops:
modrasek kecálek
offroadík zatím nee
Toyota Yaris MC 1.0 HB - modra metalíza
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

No jo no, pokud pominu samotnou závadu v těch dveřích, která se úplně náhodou projevila po montáži nosiče, pak máš pravdu, že se centrály chovají tak, že pokud nejsou dveře dobře zavřeny, tak se nezamknou. To by se ale montáží musela pokroutit kastle, což je asi málo pravděpodobné. Spíš to bude náhoda a blbne to v těch dveřích.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
modrasek
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modrasek »

premek_k píše:No jo no, pokud pominu samotnou závadu v těch dveřích, která se úplně náhodou projevila po montáži nosiče, pak máš pravdu, že se centrály chovají tak, že pokud nejsou dveře dobře zavřeny, tak se nezamknou. To by se ale montáží musela pokroutit kastle, což je asi málo pravděpodobné. Spíš to bude náhoda a blbne to v těch dveřích.
:cry: :cry: to jsi mě moc nepotěšil, ach joooooo. Než jsem dala nosiče,bylo to všechno
v poho :cry: :cry: centrál bezchybně spolehlivě fungoval :cry: :cry: :cry:
modrasek kecálek
offroadík zatím nee
Toyota Yaris MC 1.0 HB - modra metalíza
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Tady bych to spíš viděl na souhru okolností. Montáž střešního nosiče by neměla mít vliv na zamikání dveří vůbec žádný.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“