Světelná rampa
-
Sokolník
Světelná rampa
Vzhledem k tomu, že se mi již několikrát stalo, že jsem s autem vletěl po tmě do kaluže nebo do bláta tak, že hlavní světla úplně olsleply a já neviděl vůbec nic, tak jsem se rozhodl pro montáž světelné rampy na střechu Frontery. Zajímalo by mě jestli někdo z Vás jí má a pořípadě jak ji uchytit, pokud možno bez vrtání a dělání děr do střechy. Případně jestli se dá někde koupit nějaká homologovaná (za rozumný peníz) abych ji nemusel před každou technickou demontovat.
- Kondor
- Site Admin
- Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
- Kontaktovat uživatele:
Zatím o homologované nevím. Každopádně na autě ji měl Kuníksicht, ale ta byla napevno s dírama do střechy. Zatím tady pracujeme ve spolupráci s místním výrobcem střešních nosičů na něčem takovým, co by se tam přidělalo bez vrtání, ale jde to pomalu. Každopádně nevím ani u tohoto, jak by to bylo s homologací, to se teprve uvidí. Ale výhodou před technickou by bylo, že povolíš 2 šrouby, rozpojíš konektor a je to dole.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
SERVIS: Chudčice u Brna; servis@offroad-frontera.com; tel.: 608723149
NAHR. DÍLY: Blansko; prodej@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
DOVOZY, ODTAHY, LPG: posta@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
Kondor
- Kondor
- Site Admin
- Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
- Kontaktovat uživatele:
Zatím o homologované nevím. Každopádně na autě ji měl Kuníksicht, ale ta byla napevno s dírama do střechy. Zatím tady pracujeme ve spolupráci s místním výrobcem střešních nosičů na něčem takovým, co by se tam přidělalo bez vrtání, ale jde to pomalu. Každopádně nevím ani u tohoto, jak by to bylo s homologací, to se teprve uvidí. Ale výhodou před technickou by bylo, že povolíš 2 šrouby, rozpojíš konektor a je to dole.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
Kondor
-
MTZracing
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Aj ja si s tym trapim uz dlho hlavu, mam to zatial vymyslene tak, ze na lyziny a priecky chcem dat zahradku /samozrejme len robenu/, a v jej prednej casti by bola umiestnena svetelna rampa.
Dokonca by som chcel dat 1 par halogenov aj dozadu /cuvanie, prives.../
Ked to moj "dodavatel" prac s kovom stihne v realnom case, tak to rad zverejnim aj s fotkami.
Tymto sposobom by bolo treba vyriesit len priechod kablov - na reflektory by nebolo treba vrtat nic /uz sme si tu o tom niekde dopisovali/.
Nad homologaciou sa radsej nezamyslam - radsej to budem /aj ked nerad/ zhadzovat.
Dokonca by som chcel dat 1 par halogenov aj dozadu /cuvanie, prives.../
Ked to moj "dodavatel" prac s kovom stihne v realnom case, tak to rad zverejnim aj s fotkami.
Tymto sposobom by bolo treba vyriesit len priechod kablov - na reflektory by nebolo treba vrtat nic /uz sme si tu o tom niekde dopisovali/.
Nad homologaciou sa radsej nezamyslam - radsej to budem /aj ked nerad/ zhadzovat.
-
Kodl
- Diskuzní Nováček
-
Důďa
Taky jsem to tak viděl. Čtyři světla navrtaný na příčníku, který je uchycen na hagusech. Jenže u Frontery se mi nelíbí, že bych takovou světelnou rampu měl v půlce střechy. A co se STK týče, tak mi jeden automechanik poradil udělat si přívod elektriky odpojovací. Tak abych při návštěvě STK měl světla bez drátů. Pak je to prej nefunkční doplněk. Ale na tom se mi taky pár věcí nelíbí. Tak nevím...
-
MTZracing
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
Bublina
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
-
Bublina
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Rampa
Tak a je to vyřešeno: http://www.offroad-frontera.com/html/te ... rampa.html
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi dobrý, jen to schéma. To dejte ňákýmu elektrikáři překreslit, páč takhle to nefunguje. Dráty ze spínačů určitě vedou na vinutí relátek a ne na spínané kontakty. A nebo místo každého relátka namalujte jen krabičku s čísly kontaktů, na které jste co připojili.
Jinak fakt dobrý, na podobný článek jsem čekal anžto se mi kvůli světlům na střeše nechtěli dělat díry do střechy.
Neberte tenhle můj příspěvek jako kritiku, ale jako radu, aby i neelektrikáři správně zapojili ta relátka.
Jinak fakt dobrý, na podobný článek jsem čekal anžto se mi kvůli světlům na střeše nechtěli dělat díry do střechy.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolka
To jsem tam zapoměl připsat. Kontrolka je ve spínači. A to schéma je jen orientační a bylo kreslený narychlo takže se omlouvám.PETR&JITKA píše:Ten horní kontakt u každého relé je vlastně ovládací cívka. Jinak dobrý, možná by mohla být nějaká kontrolkaJo a řekl bych že jsou slabé vodiče.