Vůle v řízení

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Vůle v řízení

Příspěvek od Doktor »

Ahoj bahňáci, mám tu opět dotaz. Fronteru mám teprve 3 měsíce, tak nevím, jestli je to u ní normální známka opotřebení, ale při přejezdech příčných nerovností a skákavé jízdě se ozývá občas celkem markantní klepání z oblasti mot.prostoru. Zjistil sem že je to vůle tyčí řízení v tom redukčním pouzdře( redukce řízení mezi nápravou potažmo rámem a boudou budkou ). Je možnost to nějak opravit??? pokud je to vůbec potřeba. Pouzdro sem chěl trochu zmáčknout sikovkama, ale je tvrdý jak prase. :cry: :cry:

Joooooo a jak máte vyřešený výfuky??? Dá se to nějak kloudně modifikovat, protože serivá varianta docela nebezpečně čumí pod autem.
Taky bych to chtěl zvednout o 5 na torzkách :twisted: , máte s touhle home made úpravou dobrý zkušennosti???? Je to můj první offík, tak budu rád když mi napíšete rady a názory.

Frontera A long 2,2 96

Díky díky
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tak na zvedání tady máš článků jako malejch psů, ale koukni na web, tohle je diskuze....čili zadej základní adresu a čti.Jsou tam i fotky.Vejfuk....origo je docela schovabejv rámu, takže vlož foto, někdose vyjádří...ať je jasné co ti vadí. N2kam dej fotku a vlož link.Ok?Ahoj
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

tak doktore.....

doufam, že až nazvedáš tak se potkame v jihlave na nějakém poježděničku!!!!

planuju s bratrankem ( Pajero Wagon ) že až zaprší a neuschne, tak se tam wokážeme a něco wyvedeme

co ty na to??

h.
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

tak se teda wokazte........ ja vam pak wokazu, kde mam na woka na wytazeni z bahna az sluknu wodu :D :D :D. Ale chci prvne kousek nahoruuuuuuuu a behnogumy, bo za ty moje bych se nemusel stydet ani na masarykove okruhu :cry:
a taky neznam moc vofroutaku, co bych mohl navstivit, zkonzultovat, poradit.........bla bla bla
Farmari vzdyt origo tlumic cumi pod ram jak prd/el z krovi :lol: :lol: :lol:
diky vsem za rady ( nejen s timto problemem ), ste machri v oboru.
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Máš tam určitě origo tlumič?
pavel.s
Začínající diskutér

Příspěvek od pavel.s »

Ten tlumič tam opravdu dost čumí,já jsem ho otočil po ose co nejvíc to šlo pod boudu jeden šikovnej rumun mě to spích autogenem a jestli budeš dělat bodylift tak ho dostaneš ještě víš,ale větší problémy jsem měl s koncovkou při kazdým couvání po nezdařenym výjezdu jsem ji slisoval,tak teď mi výfuk končí mezi nádrží a zadním kolem a mám po problémech.
Frontera A-čko sport 2i r.v.96,Renolt Espace,Subaru Justy,Fiat Marea,Nissan Patrol GR 2.8TD
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

Jan Sekanina píše:Máš tam určitě origo tlumič?
jojo je to origo, bosal a odpovídá přesně obrázku v ECATu :). ho tam zkusím nějak zamotat jak hada.

Ale spíš by mě zajímalo to redukční pouzdro na tyči řízení kucííííííí :shock: :shock:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Spíš ho tam máš nějak blbě danej, u dlouhý A, je vejfuk komplet (včetně tlumiče od bosalu) schovanej v rámu.... rám je níž než wejfučnice, napiš mail, pošlu ti foto(sem to neumim dát), a s tou koncovkou máš pravdu, ta origo fakt čumí jak péro z gauče, taky jsem jí párkrát ohnul, takže flexu a koncovku seříznout vodorovně v úrovni rámu , zase aby byl rám níž než koncovka, jednoduchej jeden řez :wink: , nebo se domluv s Pavlem, ať tě veme k tomu Rumunovi, já už bych nenašel ani tu vesnici :D :D :D , s tím řízením neporadím,to jsem zatím nedělal
Žanek

Příspěvek od Žanek »

To řízení se tu už někde řešilo musíš hledat.
Slaava
Moderátor

Re: Vůle v řízení

Příspěvek od Slaava »

Doktor píše:Ahoj bahňáci, mám tu opět dotaz. Fronteru mám teprve 3 měsíce, tak nevím, jestli je to u ní normální známka opotřebení, ale při přejezdech příčných nerovností a skákavé jízdě se ozývá občas celkem markantní klepání z oblasti mot.prostoru. Zjistil sem že je to vůle tyčí řízení v tom redukčním pouzdře( redukce řízení mezi nápravou potažmo rámem a boudou budkou ). Je možnost to nějak opravit??? pokud je to vůbec potřeba. Pouzdro sem chěl trochu zmáčknout sikovkama, ale je tvrdý jak prase. :cry: :cry:

Joooooo a jak máte vyřešený výfuky??? Dá se to nějak kloudně modifikovat, protože serivá varianta docela nebezpečně čumí pod autem.
Taky bych to chtěl zvednout o 5 na torzkách :twisted: , máte s touhle home made úpravou dobrý zkušennosti???? Je to můj první offík, tak budu rád když mi napíšete rady a názory.

Frontera A long 2,2 96

Díky díky
Čuss Docu. Vezmu to popřadě:

- jestli myslíš převodku řízení (vede do ní tyč od volantu a z ní rameno, na ktarým je řídící tyč, která krz kulový čepy točí s kolama), tak u ní se dá vůle nastavit šroubem v její horní části. Pokud je to pomocnej čep na druhý straně, tak ten se dá zprepasovat (vyměnit ložiska). Zrepasovat se teoreticky dá i převodka.

- z vejfuku mi na áčku čuměla ven jenom koncovka, tak jsem ji o dvacet čísel modifikoval pilkou na železo

- zvednání předku torzkama je normálka, je o tom minimálně jeden článek na základním webu http://www.offroad-frontera.com/
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

Zdarec, mrknu na to. kdyz, si nebudu jistej, zkusim to vyfotit a nejak to sem loupnout nebo poslat na mail........

Rumun by asi nebyl potreba COcko je u kamose na dilne ( zaplt panbuch za nej :P )
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

jo a Farmari nejezdil si dneska po Jihlave????? Jestli ne, potkal sem Tvyho dvojnika, teda Campa dvojnika :shock: :shock:
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

http://www.ukazto.com/?img=Obraz140-4k31.jpg

http://www.ukazto.com/?img=Obraz141-2ss1.jpg

http://www.ukazto.com/?img=Obraz142-m7g1.jpg

Ahoj kolegacci, posilam vam fotku toho kloubku rizeni a dve ulozeni vyfuku. Nezda se mi, ze by byl nejak schovany a na tankaci s nim furt zvonim o zem

:D :D

Dik
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Doktore nebyl, jezdím bez plastové nástavby a mám černé fleky na korbě.V jihlavě jsem s ním byl všeho všudy nikdy....takže nee :lol: jo a mám na střeše spermii a jsem na CB10...většinou jsem, pokud v okolí 50ti km nejsou rusáci nebo italové.... takové Budějice, to je k zbláznění.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Re: Vůle v řízení

Příspěvek od Slaava »

Doktor píše:...je to vůle tyčí řízení v tom redukčním pouzdře...
Aha, už vím, co jsi myslel. V tomhle ti nepomůžu, nevím.

A ten vejfuk tam máš pěkně na hovno. Mám jinej motor ale takhle mi to tam netrčí. Jak tam máš udělaný jeho závěsy? Jsou košer, nebastlil to někdo?
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“