Duté rány od zadní nápravy - povolený třmen listových per

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Duté rány od zadní nápravy - povolený třmen listových per

Příspěvek od Nimrod »

Pánové a dámy, možná jste už na to někdo narazil. Když jedu přes nerovnosti, tak se mi ze zadní části vozidla ozývají jakoby duté rány.

Setkal jste se s tím už někdo u vašich vozidel?
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Duté rány

Příspěvek od Nimrod »

Problém je vyřešen. Sami na to nepříjdete. Byl povolen pravý zadní třmen na listovém péru. jeden si lehne pod auto a druhý ho musí rozhoupat a zjistíte, že je povolen třmen. Taková malá ptákovinka, ale pozlobí to.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Článek

Příspěvek od Nimrod »

Takže jsem napsal článeček na toto téme. Tady je odkaz http://www.offroad-frontera.com/html/te ... trmen.html
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Něco málo k těm povolenejm třmenům,také jsem to řešil,myslím (v mém případě to tak bylo), se to dá poznat, když stojí auto na silnici, tak zakvaltovat a vzít za kolo a pootočit (popotlačit) auto dopředu nebo dozadu, stačí 10 cm, a u povoleného třmenu je vidět,že se natáčí o kousek i náprava, k tomu dotažení je ta možnost, jak dotahovali Nimrod s Kondorem, ale myslím si, že není úplně nejlepší (nic proti Vám pánové :lol: ), jde o to, že zhora kudy je třmen prostrčen platlí, může k závitu bordel, voda,bahno atd, a tam to pak zahnívá a koroduje, takže při dotahování na zemi při zatíženém autě dojde k tomu (nejen u třmenů ale u všech podobě položenejch šroubů ke kterejm může bordel), že metrovou pákou dotahujete na fest co to jde, ale ve skutečnosti pouze rvete matku do rezu, kterým je zalepenej závit po letech působení koroze a může se stát, že už není kam dotáhnout a začne se deformovat závit, myslíte si že je dotaženo,ale třmen je volný stále, takže jak jsem to řešil já, auto zvednout a postupně třmeny vyndat, asi takhle, než je rvát silou, což letitým šroubům obzvlášť na Fronteře nedělá dobře, tak nejprve očistit konec závitu, matku "LEHCE" !!! Ohřát autogenem a povolit jeden třmen, ten vyndat, ve svěráku pořádně vypucovat závit, projet matkou nebo závitovým očkem, namazat grafitovou vazelínou,natřít a vrátit zpět, usadit třmen,podložku,pérovku,matku a takhle postupně opucovat všechny 4 třmeny, po jednotlivém dotažení ještě přetáhnout na kříž a je téměř hotovo,ale už jsem se setkal i s případem, kdy se třmeny samovolně povolovali a to několikrát po sobě, takže na dotažený třmen ještě na každý závit natočit kontra matku, je tím zamezeno opětovnému povolení a je i chráněn závit, např před šutry v terénu, protože pak povolit zarezlej závit,kterej je ještě vojebanej od šutrů,tak to by asi byla chuťovka :D , nu a tak je to asi celé, není to nic složitého, a kupodivu to (po ohřátí autoG ), jde i docela slušně povolit i dotáhnout zpět, celé to zabere maximálně 2 hodinky Vašeho drahoceného času :wink:
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“