Výměna topení s demontovanou palubkou
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Výměna topení s demontovanou palubkou
Tak a je tad nový článek. http://www.offroad-frontera.com/html/te ... menik.html
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Slaava
- Moderátor
Šroubky
Když sem teďka s odstupem pročítal ten Shandorův a můj elaborátek, tak sem se jenom divil, že sem to dokázal sepsat popaměti. Teď bych to už nezopakoval. Když sem sundával palubku poprvý, tak mi zůstaly paradoxně jenom dva šrouby a pár mi jich naopak na některejch místech chybělo.Martin Dudík píše:Zákon montáže a demontáže jasně praví že vždycky něco zůstane.kolik součástek ti zbylo?
-
Honza
Take jsem řešil vytápění prostoru nohou u spolujezdce ALE
Rozebral jsem palubku jen od středového panelu ve spodní části a kastlík před spolujezdcem. Celý topení jsem vyndal na vršek jsem ani nesáhl. A druhá věc radiátor je celý mosazný a pájený Stačí ho znovu zformovat a zaletovat TVRDÝM CÍNEM, většinou praskne nebo se poškodí při přehřátí a natlakování chladícího okruhu. Neni nutné shánět vždy nový.
Rozebral jsem palubku jen od středového panelu ve spodní části a kastlík před spolujezdcem. Celý topení jsem vyndal na vršek jsem ani nesáhl. A druhá věc radiátor je celý mosazný a pájený Stačí ho znovu zformovat a zaletovat TVRDÝM CÍNEM, většinou praskne nebo se poškodí při přehřátí a natlakování chladícího okruhu. Neni nutné shánět vždy nový.
- Slaava
- Moderátor
Tvrdý cín
Já ho měl taky prasklý v místě, kde trubky vstupujou do boku topení. Hromada cínu to spravila. Palubku sem sundával i kvůli jiným věcem. Spodkem bych to asi nevytáh, nejsem takovej eskamotér.
-
Honza
- Shandor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Palubka
Nezbylo mi nic spíš chyběly šrouby, které tam už před demontáží nebyly. Vytahovat to topení spodem tak to bych se osypal, ježek v kleci hadra. Zdá se mi jednodušší sundat tu palubovku, jak už jsem to jednou dělal tak to jde rychle.
-
Majk
Tak už mi to netopí vůbec
Nazdar pánové, když už se tady bavíte o tom topení, nemáte radu co dělat, když už to netopí skoro vůbec, zakryl jsem chladič, motor hajcuje jak sviňa a z topení leze na 1 a 2 sotva vlažnej a na 3 už úplně studenej vzduch
tak už nevim...
Každopádně dík
Každopádně dík
- Slaava
- Moderátor
Průplach
No já jsem to vyřešil průplachem motoru, viz.: viewtopic.php?t=34
-
peppeee
Ahoj, rád bych se poptal Vás zkušených, co máte zkušenosti s právě s topením.
Mám Fronteru krátce, asi 2 měsíce a nejhorší na tom je právě topení - dle mého názoru horší to už snad nemůže být. Pokusím se to popsat:
Začnu s ovladačema - táhlo na přepínání na teplo a studeno není, to je vyřešeno jiným drátem, který vede ke spolujezdci. Když zatáhnu dolů, tak to topí - trochu to fouká uprostřed do vozidla, hodně to fouká ke spolujezdci na nohy. K řidičovi to na nohy nefouká, na sklo to fouká slabě. Když zatlačím nahoru, fouká to studený a to opět na nohy spolujezdce, fouká to hodně u prostřed do vozidla a na okna skoro vůbec ne. Další ovladač, který je na přepínání na okno, nohy, prostředek - nefunguje, fouká to pořád stejně, tak jak jsem popsal u táhla na teplo/studeno. Další ovladač na regulaci intenzity větráku funguje vpohodě. Každopádně problém je v místě, kde je radiátor topení. U jiný frontery jsem to neviděl, tak nevím, jak to ve skutečnosti vypadá, ale připadá mi, že ten radiátor tam není ten, co tam patří a ten radiátor je z přední části odkrytý - ty plasty okolo jsou vylámaný. Předchozí majitel to místo okolo vycpal hadrama, nic mi o tom neřekl a já blbec na to při koupi auta nekoukal.
Jaké jsou moje šance?? Co poradíte? Mě napadá jedině sehnat celý topení z jiné frontery a kompletně ho vyměnit, jestli to vubec je možný sehnat, nebo fakt mě zatím nic nenapadá.
Mám Fronteru krátce, asi 2 měsíce a nejhorší na tom je právě topení - dle mého názoru horší to už snad nemůže být. Pokusím se to popsat:
Začnu s ovladačema - táhlo na přepínání na teplo a studeno není, to je vyřešeno jiným drátem, který vede ke spolujezdci. Když zatáhnu dolů, tak to topí - trochu to fouká uprostřed do vozidla, hodně to fouká ke spolujezdci na nohy. K řidičovi to na nohy nefouká, na sklo to fouká slabě. Když zatlačím nahoru, fouká to studený a to opět na nohy spolujezdce, fouká to hodně u prostřed do vozidla a na okna skoro vůbec ne. Další ovladač, který je na přepínání na okno, nohy, prostředek - nefunguje, fouká to pořád stejně, tak jak jsem popsal u táhla na teplo/studeno. Další ovladač na regulaci intenzity větráku funguje vpohodě. Každopádně problém je v místě, kde je radiátor topení. U jiný frontery jsem to neviděl, tak nevím, jak to ve skutečnosti vypadá, ale připadá mi, že ten radiátor tam není ten, co tam patří a ten radiátor je z přední části odkrytý - ty plasty okolo jsou vylámaný. Předchozí majitel to místo okolo vycpal hadrama, nic mi o tom neřekl a já blbec na to při koupi auta nekoukal.
Jaké jsou moje šance?? Co poradíte? Mě napadá jedině sehnat celý topení z jiné frontery a kompletně ho vyměnit, jestli to vubec je možný sehnat, nebo fakt mě zatím nic nenapadá.
- Slaava
- Moderátor
Topení
No buďto to celý sežeň na vrakáči nebo vyndej palubku, vytáhni to ven a pokus se to slepit dohromady. Podle toho, co popisuješ, budeš mít rozhašený i táhla. Dá se to ale spytlíkovat dohromady, pak to funguje. Taky se podívej, jestli tam máš všechny trubice a hadice a jestli to nefouká někam doprostřed palubky.
Taky si propláchni chladicí okruh a hlavně topení: viewtopic.php?t=34
Taky si propláchni chladicí okruh a hlavně topení: viewtopic.php?t=34
-
Žanek
-
kout.jk
- Super diskutér
Re: Výměna topení
původní majitel mi tvrdil, že je tam nový těleso topení, tak snad nelhal... Do týhle jednoduchý opravy se mi moc nechce- když to vidim. Zlatá A omega, kde se to vytáhlo jak šuplik ze středovýho panelu směrem ke spolujezdci....
Naposledy upravil(a) kout.jk dne 23 úno 2008 19:51, celkem upraveno 1 x.
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
- sowwwa
- Začínající diskutér
Bohuzel opravdu jen Omega A. Na Bcku jsem menil topeni 4 dny. Rozebrat to a vymenit topeni nebyl problem - to trvalo jeden den. Zbyvajici 3 dny jsem to daval dohromady. Vysledkem je sice fungujici topeni, ale taky roztrhane calouneni, rozbite cidlo IR zareni, palubka nakrivo a hromada dalsich detailu.kout.jk píše:původní majitel mi tvrdil, že je tam nový těleso topení, tak snad nelhal... Do týhle jednoduchý opravy se mi moc nechce- když to vidim. Zlatá A omega, kde se to vytáhlo jak šuplikze středovýho panelu směrem ke spolujezdci....
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
- Žanek
- Super diskutér
Topení u A jde úplně v pohodě od strany spolujezdce vytáhnout jak ježek z klece . Loni jsem to dělal zhruba za čtyři hodiny i s obědem. Palubku není vůbec potřeba rozdělávat.