provozní teplota motoru

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

provozní teplota motoru

Příspěvek od Mata.rc »

chci se zeptat jak se má zahřejvat frontera?A 96 dlouhá
já mám ručičku pořád kousíček od začátku až když déle stojím tak vyleze do půlky. A zdaj se mi vysoký otáčky při volnoběhu až když vyleze do půli tak se sníží.
Je to normální nebo je někde vada????
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

ja mam sice dehtaka ale normalne mam rucku teplomeru pri jizde porat jak ty akorat kdyz jedu treba na 4 ku do kopecka trochu dyl tak vlezu na pulku ale po chvilce jizdy na 5tku mi to spadne dolu.Minulej rok sem s fronou jel do chorvatska a dostal sem se s rafikou nekde na 3/4 ale jelo to bez problemu.Takze to co popisujes by melo byt v poho asi ti otvira pozdeji termostat me to na volnobeh nikdy nevyleze na pulku porat se to drzi dole.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Mámsice Isuzu naftu,ale jeto stejné.Termostat jsem kvůli tomu vyměnil a pořád stejné.Teplotu v motoru ti dělá termostat,můj otvírá mám dojem při 82st.C takže ehm. podchlazenej nebude...vcelku v létě se mi hřeje znatelně více, pak to leze výše, hlavně s károu a po velkém stoupání...je to zkrátka vcelku normální,dle mne.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

no a co ty větší otáčky? to je taky normál?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

mno, otáčky jsou podle teploty, studenej si točí lehce více, to jo...
tak nevím, jde o tu dobu kdy ho máš studenej, je-li to cca 10 min nic neřeš.Než se ti pořádně prohřeje trvá i déle.Pořádněji zahřátej,kdy se ti prohřeje i blok je cca 30 min provozu, čili na krátké pojížďky auta vždy trpí.Proto ta co jezdí 25min do práce a 25 min z práce trpí nejvíce.l
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“